Sunku ir mum su daržiuku
Eina jau antra savaitė kaip einam i darželį bet niekaip mano mergaitė neapsipranta. Nors sako kad daržiuke patinka, bet tiek palieku su ašarom tiek ir pasiimu su ašarytėm. Ir auklėtojos sako kad vieną dieną geriau o kitą visa dieną praverkia. Adaptacija trunka apie 6 savaites tai vis laukiu ir vis tikiuosi kad vieną rytą paliksiu vaiką neverkianti na bet jau atėjus pasiimt atbėgs mano mažoji prie manes su šypsena o ne su ašarytėm...

ir mums labai sudetinga su darzeliu. Dar mano sunus nera isbuves ilgiau triju valandu. Ir anot aukletoju (jos yra trys ir pastoviai keiciasi) istisai kelia isterijas. Nors ryte su dideliu noru keliasi, rengiasi ir keliauja i darzeli... Siandien aukletoja paskambino jau po dvieju valandu, kad pasiimtume, nes vaikas istisai verkia ir stovi prie lango. Ar buvo kam panasiai? Kaip sprendet problema? Labai lauksiu patarimu

QUOTE(sssirma @ 2012 09 26, 16:13)
ir mums labai sudetinga su darzeliu. Dar mano sunus nera isbuves ilgiau triju valandu. Ir anot aukletoju (jos yra trys ir pastoviai keiciasi) istisai kelia isterijas. Nors ryte su dideliu noru keliasi, rengiasi ir keliauja i darzeli... Siandien aukletoja paskambino jau po dvieju valandu, kad pasiimtume, nes vaikas istisai verkia ir stovi prie lango. Ar buvo kam panasiai? Kaip sprendet problema? Labai lauksiu patarimu 

Mūsų mergaitė irgi išverkia praktiškai visą dieną, bet čia jau kita problema - auklėtojos nelabai noriai užsiima su vaikais, leidžia jiems vieniems taip išverkti visą laiką. Bandysim spręst šią tikrai didžiulę problemą, nes vaikas paniškai bijo pasilikti, kai tik pamato auklėtoją

sssirma gal ir pas jus kažkas panašaus vyksta?

Maniskis tai namuose rytais paverkslena, sako, kad ir darzelyje paverkia, bet is esmes viskas normos ribose - ne karto neteko begt pasiimt. Gal be kita ko gera labai aukletoja turime, nes moka nuraminti
O sako, kad jam ten liudna, nes tiesiog pasiilgsta mamos, namu... Tiesa, galiu pasidziaugti, kad jau pradeda ir gerai apie darzeli atsiliepti: kaip suprantu labai patinka sokiu - muzikos pamokeles

viskas nuo aukletoju priklauso. mano mazoji net i grupe neuzeina, o pas sese eina, ir jokiu asaru. pietums jau mazaja pasiima i jos grupe, bet pasak aukletoju, pakankamai gerai viskas. aisku, as nematau, negaliu to tvirtinti. bet zinau viena - yra grupeje viena mergaite, kuri nuolat verkia, visa diena, vakarais net akys raudonos
, bet kad kada girdeciau ir matyciau, kad aukletoja paima ant ranku, su ja kalbasi, to nebuna
. kaip sakant - vienos dirba is pasaukimo, ktos kad atidirbtu valandas

QUOTE(mabi @ 2012 09 27, 08:08)
viskas nuo aukletoju priklauso. mano mazoji net i grupe neuzeina, o pas sese eina, ir jokiu asaru. pietums jau mazaja pasiima i jos grupe, bet pasak aukletoju, pakankamai gerai viskas. aisku, as nematau, negaliu to tvirtinti. bet zinau viena - yra grupeje viena mergaite, kuri nuolat verkia, visa diena, vakarais net akys raudonos
, bet kad kada girdeciau ir matyciau, kad aukletoja paima ant ranku, su ja kalbasi, to nebuna
. kaip sakant - vienos dirba is pasaukimo, ktos kad atidirbtu valandas 

maniskis tai ir verkia, siandien vos atplesiau nuo ranku ir palikau. sakiau kad tegu skambina, ateisiu is karto pasiimti. bet aukletojos tikrai geros ir paima ant ranku ir bando nusnekint visaip. bet vistiek verkia. o tavo eina pas sese ir ten neverkia turbut tik del seses. jei jos ten nebutu tai ir kitos aukletojos gal nepadetu...
QUOTE(nepamenuu @ 2012 09 27, 07:45)
maniskis tai ir verkia, siandien vos atplesiau nuo ranku ir palikau. sakiau kad tegu skambina, ateisiu is karto pasiimti. bet aukletojos tikrai geros ir paima ant ranku ir bando nusnekint visaip. bet vistiek verkia. o tavo eina pas sese ir ten neverkia turbut tik del seses. jei jos ten nebutu tai ir kitos aukletojos gal nepadetu...
nezinau kaip butu, bet tarkim matau, kaip vyresnes aukletoja su vaikais bendrauja. ji visada bando su vaikais uzsiimti, o ne leisti jiems vieniems apsiraminti. mes nusprendeme mazaja palikti pas vyresniaja grupeje (nes valdzia leidzia). tai isivaizduokite siandien ryta, mano mazoji net pabuciavo mane ir pati nuejo i grupe, o tuo tarpu pas save i grupe, net iki duru nedaejo kaip verkti pradejo. manau daug dauoda aukletojos. nes siaip, seses jei net nereikia, ji su ja nezaidzia, gal tik sauguma jaucia, nes zino, kad ji yra netoliese.
nepamenuu, lankom antra savaite ir vis dar po kelias valandas. Ir skambina aukletojos, kad pasiimtume. Pas mus nemaza beda tai, kad nuolat keiciasi trys aukletojos, o siandien dar ir kita seimininkute buvo. tai kasryt eidami net nezinom kuria rasim darzelyj. Pirma savaite buvo gerau, nes dirbo tik dvi aukletojos ir visa laika buvo seimininkute. O kai pasirode trecia aukletoja, is vis tragedija pasidare....
nercepas siaip jos atrodo gan geranoriskos, aisku, nepatikrinsi, kai niekas ju nemato. Tik kartais uzkliuna tokie ju veiksmai ar pasakymai, kai atsisveikinant stato ant palanges, kad pamojuotu ar verkianciam vaikui sako, kad tetis/mama tuoj ateis pasiimti. Aisku, su darzeliais mes turim labai mazai patirties, gal visur taip daro...
Gal ikrai kas turit 'receptuka' kaip elgtis, jei vaikas i darzeli eina noriai, o vienas ten paiktas istisai verkia ir isterikuoja (anot aukletoju)...
nercepas siaip jos atrodo gan geranoriskos, aisku, nepatikrinsi, kai niekas ju nemato. Tik kartais uzkliuna tokie ju veiksmai ar pasakymai, kai atsisveikinant stato ant palanges, kad pamojuotu ar verkianciam vaikui sako, kad tetis/mama tuoj ateis pasiimti. Aisku, su darzeliais mes turim labai mazai patirties, gal visur taip daro...
Gal ikrai kas turit 'receptuka' kaip elgtis, jei vaikas i darzeli eina noriai, o vienas ten paiktas istisai verkia ir isterikuoja (anot aukletoju)...
Pradejau leisti i lopseli be savaites 2 metu amziaus, jokiu asaru, kaip tik labai noriai eina, nors dar sako visko gali buti
Pirma diena buvau kartu pora valandu, antra pasiliko viena, trecia jau pasiliko miegot
Ryte man net "ate" neparodo, greiciau i grupe bega

Maniškis priprato gan sunkiai, palyginus su kitais vaikais iš grupės. Adaptacijos laikotarpis truko tris savaites, buvo daug ašarų paliekant, bet po kelių minučių vėl nustodavo verkti. Ir vis verkdavo pasiimant. O dabar jau nieko, patenkintas eina ir džiaugiasi

QUOTE(sssirma @ 2012 09 27, 14:27)
nepamenuu, lankom antra savaite ir vis dar po kelias valandas. Ir skambina aukletojos, kad pasiimtume. Pas mus nemaza beda tai, kad nuolat keiciasi trys aukletojos, o siandien dar ir kita seimininkute buvo. tai kasryt eidami net nezinom kuria rasim darzelyj. Pirma savaite buvo gerau, nes dirbo tik dvi aukletojos ir visa laika buvo seimininkute. O kai pasirode trecia aukletoja, is vis tragedija pasidare....
O Jus pasakykit kad vaiko nestatytu ant palanges. Nemanau kad supyks del to? Aisku dabar jau vaikas priprates pats tikriausiai prasysis ant tos palanges

As dar uzeiciau kelis kart paklausyt prie duru, kas dedasi grupeje, ar tikrai vaikai verkia, ar tik vienas jusiskis verkia, o gal aukletojos saukia ir t.t. Bent pas mus darzelyje pirmo auksto grupes turi dar ir tas vidines duris, per kurias ne teveliai eina, o kurios i koridoriu darzelio iseina. Ieikit i darzeli ir paklausykit. Galit paklausyt ir prie tu duru per kurias vedate, tik aisku jei jos uzdarytos ir vaikas nemato. Nenusikaltimas gi cia.
O ka aukletojos sako, tik jusiskis verkia ar ir kiti vaikai verkia istisai? O gal aukletojos zino kad turit daug laisvo laiko ir bet kada galit ateiti vaika pasiimti ir tuom naudojasi? Joms gi lengviau dirbt kai maziau vaiku

Ir nueikit pas direktore paklaust kodel tiek daug aukletoju? Jei kokios praktikantes tai gal galetu praktikuotis su vyresniai vaikais?

Patinka jums ar nepatinka, kad auklėtojos trys, bet jau taip mūsų biudžetininkai nurėžė etatus, kad kitaip darželiai susidėlioti nebegali...negalvoja apie vaiką, galvoja tik apie taupymą. Beje ta mamytė, kuri ,,žaidė su kitais vaikais''. Šiaip darželis ne vieša žaidimų aikštelė, aš asmeniškai nenorėčiau, kad pašalinis žmogus lįstų prie mano vaiko, tai gal visos sugriūkim į grupę ir tūnokim ten visą dieną. Mamos, proto turėkit!!! Suprantu pradžioj, po truputį, bet su saiku! Nueisiu į kokią maximą, padėsiu kasininkei aptarnauti pirkėjus....Be to, kuri norėtumėt dirbti, kai jūs akylai stebima...brrrr