Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai

sveiki,
Noreciau pagalvos gal kas galetu patarti.buves vyras mane po 5 metu perdave perteisimui noredamas sumazinti alimentus per pus.su buvusiu vyru issiskyrem taikia valia ir susitarimu kad jis vaikui mokes po 500lt kas menesi ir dabar nori sumazinti iki 250 lt.po kiek laiko jis apsizenyjo antra karta. susilauke vaiko.
tiesa ta kad jo alga yra 2750 lt kas menesi.jo tikslas sumazinti alimentus todel kad jam antram vaikui reikia 1000 lt pampersam 500 lt maistui ir jam su jo dabartine zmona lieka 1000 lt pragyvenimui.todel sis zmogus negali moketi vaikui alimentu ir taip sekmingai auga skola.
sitas zmogus mano kad as gyvendama uzsieni verciuosi piniguose.as cia dirbu puse etato skaitos mano pajamos per menesi nuo 700-1000 euru per menesi.mokam nuoma 650 e dar elektra dujas interneta masinos draudima paskaiciavus per menesi iseina mokesciam nuo 850-1300 euru.mano vyras bedarbis.mano alga eina mokesciam o vyro pasalpa bedarbio eina ant maisto ir taip dar kitom islaidom kaip rubam ir vaikam nes vaikus turim du vienas naujagimis o kitas einantis i mokykla.
truputi apibudinau musu cituacija..
noreciau paklausti jusu nuomones kaip manote kai as pateiksiu visus dokumentus kiek gaunu algos ir kiek moku mokescius ar gali teisejas sumazinti alimentus.ar as galiu prasyti daugiau.laiko per daug neturiu.ko man pirmiausia griebtis kad padaryciau viska teisingai.
labai prasau padekit man
Atsakyti
QUOTE(anjase @ 2013 04 27, 22:07)
sveiki,
Noreciau pagalvos gal kas galetu patarti.buves vyras mane po 5 metu perdave perteisimui noredamas sumazinti alimentus per pus.su buvusiu vyru issiskyrem taikia valia ir susitarimu kad jis vaikui mokes po 500lt kas menesi ir dabar nori sumazinti iki 250 lt.po kiek laiko jis apsizenyjo antra karta. susilauke vaiko.
tiesa ta kad jo alga yra 2750 lt kas menesi.jo tikslas sumazinti alimentus todel kad jam antram vaikui reikia 1000 lt pampersam 500 lt maistui ir jam su jo dabartine zmona lieka 1000 lt pragyvenimui.todel sis zmogus negali moketi vaikui alimentu ir taip sekmingai auga skola.
sitas zmogus mano kad as gyvendama uzsieni verciuosi piniguose.as cia dirbu puse etato skaitos mano pajamos per menesi nuo 700-1000 euru per menesi.mokam nuoma 650 e dar elektra dujas interneta masinos draudima paskaiciavus per menesi iseina mokesciam nuo 850-1300 euru.mano vyras bedarbis.mano alga eina mokesciam o vyro pasalpa bedarbio eina ant maisto ir taip dar kitom islaidom kaip rubam ir vaikam nes vaikus turim du vienas naujagimis o kitas einantis i mokykla.
truputi apibudinau musu cituacija..
noreciau paklausti jusu nuomones kaip manote kai as pateiksiu visus dokumentus kiek gaunu algos ir kiek moku mokescius ar gali teisejas sumazinti alimentus.ar as galiu prasyti daugiau.laiko per daug neturiu.ko man pirmiausia griebtis kad padaryciau viska teisingai.
labai prasau padekit man

Gali prasyti rent pasalpos jei vyras bedarbis.Ir puse etato dirbant soc.damoka skirtuma iki min.Airijoje tikrai galima pragyventi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(anjase @ 2013 04 28, 00:07)

Su jūsų ex vyro pajamomis, jums alimentų suma neturėtų būti numažinta perpus. Tuo labiau, kad jūs taip pat dabar turite antrą vaiką. O be to, jis dar ir skolininkas?
Kokiu pagrindu jis dabar nemoka paskirtų alimentų? Nepragyvena? Netgi būnant bedarbiu, vyras nebūtų atleistas nuo "mokėjimo". Viską jis turės su jumis atsiskaityti. Nedelskit.

QUOTE(anjase @ 2013 04 28, 00:07)
jam antram vaikui reikia 1000 lt pampersam 500 lt maistui

Neįtikėtina suma pampersams. biggrin.gif O maistui suma, čia vien kūdikio maitinimui? blink.gif

Teisme tegul tai pagrindžia savo išlaidų sąrašą. Tokį nesunku sudaryti. Jei jau taip viską suskaičiavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlioAudra: 28 balandžio 2013 - 11:35
QUOTE(*EljaRo* @ 2013 04 27, 23:19)
Gali prasyti rent pasalpos jei vyras bedarbis.Ir puse etato dirbant soc.damoka skirtuma iki min.Airijoje tikrai galima pragyventi ax.gif

mes turejom rent pasalpa bet praeitu metu rudeni ji mums nutrauke.as nesakau kad mes nepragyvenam.mes pragyvenam ir pasitaupom viska gerai apskaiciuodami savo pajamas islaidas ir pirkima. smile.gif
tiesiog as duomiuosi apie tai jog vyras nori sumazinti alimentus.ir norint palikti tokia pacia suma kokios man yra galimybes. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(smėlioAudra @ 2013 04 28, 10:34)
Su jūsų ex vyro pajamomis, jums alimentų suma neturėtų būti numažinta perpus. Tuo labiau, kad jūs taip pat dabar turite antrą vaiką. O be to, jis dar ir skolininkas?
Kokiu pagrindu jis dabar nemoka paskirtų alimentų? Nepragyvena? Netgi būnant bedarbiu, vyras nebūtų atleistas nuo "mokėjimo". Viską jis turės su jumis atsiskaityti. Nedelskit.
Neįtikėtina suma pampersams.  biggrin.gif O maistui suma, čia vien kūdikio maitinimui? blink.gif

Teisme tegul tai pagrindžia savo išlaidų sąrašą. Tokį nesunku sudaryti. Jei jau taip viską suskaičiavo.

jis man nemoka todel kad jis nenori ju moket ir isejo tevystes atostogu metams.kodel jis mane perdave perteisimui del alimentu sumazinimo,nes jam reikia liepos menesi grysti i darba ir jam vel nuo algos prades nuskaitineti alimentus.kadangi as ji esu perdavus anstoliam uz nemokejima.gryzus birzelio menesiui atostogu as ji vel perduosiu anstoliai jog vel vaikui metus laiko nemokejo alimentu.
pacituosiu jo ieskini pries mane:'' sunaus beno islaikymui kas menesi yra butina skirti apie 1000 lt pampersams,higienos reikmenims,odos prieziurai. Pieno misiniams,tyrelems kas menesi skiriama apie 500 lt.tad man su zmona pragyvenimui lieka 1000 lt.gimus sunui isejo tevystes atostogu metus laiko todel jam yra mokama 2750 lt 100 proc mano darbo uzmokescio. Manau sumazinus priteisto vaiko islaykima iki 250lt vaiko interesai tikrai nebus pazeisti''
kaip suprantu vienam vaikui jis gali skirti 1500 lt jo islaikymui o kitam vaikui gali skirti tik 250 lt.kadangi as gyvenu uzsieni tai jai jis ir nemokes vaikas del to nenukentes.idomus zmogaus mastymas sakyciau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(anjase @ 2013 04 28, 16:46)
kaip suprantu vienam vaikui jis gali skirti 1500 lt jo islaikymui o kitam vaikui gali skirti tik 250 lt.kadangi as gyvenu uzsieni tai jai jis ir nemokes vaikas del to nenukentes.idomus zmogaus mastymas sakyciau. g.gif

Tai jau tikrai "lygybė". doh.gif Vieno vaiko išlaikymui, netgi jei jo amžius iki metų -1500 lt, blink.gif kito vaiko išlaikymui - 250 Lt? Tai čia matyt tas antras vaikas turėtų nei valgyt, nei rengtis... g.gif

Ieškokit gero advokato Lietuvoje ir teiskitės. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlioAudra @ 2013 04 28, 15:51)
Tai jau tikrai "lygybė".  doh.gif Vieno vaiko išlaikymui, netgi jei jo amžius iki metų -1500 lt, blink.gif  kito vaiko išlaikymui - 250 Lt? Tai čia matyt tas antras vaikas turėtų nei valgyt, nei rengtis...  g.gif

Ieškokit gero advokato Lietuvoje ir teiskitės.  mirksiukas.gif  4u.gif

bandau susirasti jau mamos paprasiau kad surastu jonavoje advokata. ax.gif sitam vyrui visai vienodai kaip sitam vaikui ar jis oru gyvas bus ar kaip kitaip
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2013 04 24, 13:53)
man atrodo turi išmokėti viską nesvarbu ar buvo nedarbingumas ar ne  4u.gif

Gaila,bet nieko nepridėjo schmoll.gif
Atsakyti
O dabar man klausimas iskylo. Vyras dirba, iformintas ant minimumo, priteista po 500lt vienam vaikui, vaikai yra 2. Antstoliai atskaito is jo uzdarbio (minimumo) 480lt abiems vaikams, kaupiasi skola....kaip toliau...nes du vaikus is tokiu pinigu neismaitinsi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2013 05 04, 16:46)
O dabar man klausimas iskylo. Vyras dirba, iformintas ant minimumo, priteista po 500lt vienam vaikui, vaikai yra 2. Antstoliai atskaito is jo uzdarbio (minimumo) 480lt abiems vaikams, kaupiasi skola....kaip toliau...nes du vaikus is tokiu pinigu neismaitinsi  g.gif

pasiimkit pazyma is antstolio ir kreipkites i VIF. mokes kazkiek.
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2013 05 04, 20:09)
pasiimkit pazyma is antstolio ir kreipkites i VIF. mokes kazkiek.

tai moka 480 lt is 1000 lt...tai taip visada ir mokes ta mizeri g.gif nes iformintas ant minimumo o gauna 2500lt, tai idomiai gaunasi as turiu vaikams skirti 1000lt ir plius dar 520lt virsaus nes tetukas tik 480lt gali vaikuciams skirti, o mamyte turi dirbti ir pilnai aprupinti vaikus.... unsure.gif
Atsakyti
[quote=Olinda,2013 05 04, 18:32]
tai moka 480 lt is 1000 lt...tai taip visada ir mokes ta mizeri g.gif nes iformintas ant minimumo o gauna 2500lt, tai idomiai gaunasi as turiu vaikams skirti 1000lt ir plius dar 520lt virsaus nes tetukas tik 480lt gali vaikuciams skirti, o mamyte turi dirbti ir pilnai aprupinti vaikus.... unsure.gif
[/quote

tai ir VIF kazkiek mokes. Jei jus paguos, tokiu "tetuku" labai nemazai....
Atsakyti
[quote=Realesne,2013 05 04, 20:56]
[quote=Olinda,2013 05 04, 18:32]
[/quote

tai ir VIF kazkiek mokes. Jei jus paguos, tokiu "tetuku" labai nemazai....
[/quote]
Papildomai nemoka VIF,gaunu tik puse priteistų alimentų,galvojau,kad kitą pusę gausiu iš ten,bet pasirodo jie daugiau kaip 190 kažkelių litų nemoka,moka tik tiems kas negauna ar prideda mažiau gaunantiems iki to 190lt.Niekam neįdomu kur ir kaip tu sukiesi,auga skola ir tiek,kurią vargu ar kada bepasieks vaikus doh.gif Vyras apsiforminęs tik pusę etato,kad tik nereikėtų vaiko išlaikyti ir gauna apie 3000lt.Gaila niekam tai nerūpi,tų gaunamų 200lt.net darželiui neužtenka,ką jau kalbėti apie visas kitas išlaidas. doh.gif
Atsakyti