QUOTE(d'or @ 2012 07 04, 12:05)
as imu avizinius dribsnius (be glitimo), juos skrudinu tirpiuose riebaluose puode (gali buti sviestas be laktozes, palmiu augalinis margarinas, gal tiktu ir aliejus), idedu cukraus ar kito saldiklio (melasa, agavu sirupas).
dubenelyje isplaku kiausinio pakaitala su ryziu pienu (galima ir vandeniu), juos uzpilu ant apskrudusiu pravesusiu aviziniu dribsniu, suformuoju sausainiukus ir kepu 180 laipsniu ikaitintoj orkaitej kokia 15min, svarbu nesudeginti.
jau seniai dariau, nes avizinius dabar iseme is raciono, bet siaip skaniai gaudavosi
dubenelyje isplaku kiausinio pakaitala su ryziu pienu (galima ir vandeniu), juos uzpilu ant apskrudusiu pravesusiu aviziniu dribsniu, suformuoju sausainiukus ir kepu 180 laipsniu ikaitintoj orkaitej kokia 15min, svarbu nesudeginti.
jau seniai dariau, nes avizinius dabar iseme is raciono, bet siaip skaniai gaudavosi

Dekui, bandysiu issikepti
QUOTE(vaidem @ 2012 07 04, 13:20)
Dėl vitamino D esu ir aš skaičius, bei iš gydytojų girdėjus, jog jo trūksta masiškai visiems žmonėms. Tiek vaikams, tiek susaugusiems...
Na, bandysime ir mes Vit. D pagerti, as jau nuo metuku praktiskai nebedaviau.
Kazkaip gydytoja labai neuzakcentavo, kad rekomenduojama duot iki 2 metu.
QUOTE(Rani @ 2012 07 04, 09:58)
Kaip kepat avizinius sausainius? Lyg kazkur maciau recepta, bet nei cia nei receptu temoj nerandu 

Mes kepame pagal toki recepta ( aciu Lilosun uz receptuka

Reik paimti avizu dripsniu, tokiu kur reikia virti 15 min. uzpilti vandenuku ar sultim, kad suslaptu ne daugiau, ipilti sauksta kita alyvuogiu aliejaus, as dedu dar dziovintu ekologisku abrikosu, tada nereik ir cukraus, supjaustau, viska sumaisau. Bet galima ir be abrikosu arba su kitokiais vaisiais kept. Sumaisius, imu ir rankomis gerai suspaudziu, kad supilptu, ir gautusi sausainio forma ir dedu ant kepimo porieriaus, ir viskas i orkaite, apie 200 laipsniu, na gal kokias 15 min maximum. Sausiaisiai pradzioj minksti pakankamai, paskui po biski dziusta
QUOTE(klaudi @ 2012 07 05, 06:18)
Mes kepame pagal toki recepta ( aciu Lilosun uz receptuka
):
Reik paimti avizu dripsniu, tokiu kur reikia virti 15 min. uzpilti vandenuku ar sultim, kad suslaptu ne daugiau, ipilti sauksta kita alyvuogiu aliejaus, as dedu dar dziovintu ekologisku abrikosu, tada nereik ir cukraus, supjaustau, viska sumaisau. Bet galima ir be abrikosu arba su kitokiais vaisiais kept. Sumaisius, imu ir rankomis gerai suspaudziu, kad supilptu, ir gautusi sausainio forma ir dedu ant kepimo porieriaus, ir viskas i orkaite, apie 200 laipsniu, na gal kokias 15 min maximum. Sausiaisiai pradzioj minksti pakankamai, paskui po biski dziusta

Reik paimti avizu dripsniu, tokiu kur reikia virti 15 min. uzpilti vandenuku ar sultim, kad suslaptu ne daugiau, ipilti sauksta kita alyvuogiu aliejaus, as dedu dar dziovintu ekologisku abrikosu, tada nereik ir cukraus, supjaustau, viska sumaisau. Bet galima ir be abrikosu arba su kitokiais vaisiais kept. Sumaisius, imu ir rankomis gerai suspaudziu, kad supilptu, ir gautusi sausainio forma ir dedu ant kepimo porieriaus, ir viskas i orkaite, apie 200 laipsniu, na gal kokias 15 min maximum. Sausiaisiai pradzioj minksti pakankamai, paskui po biski dziusta
Dekui, o jie sulimpa? Nereikia to kiausinio pakaitalo?
O po to labai trapus buna?
Mes kadangi avižinių dribsnių negalim, tai vakar pagal d'or receptą kepiau iš sorų dribsnių
Super, man labai skanu
(kokosų svieste su cukrumi pakepinau sorų dribsnius. Kadangi neturiu kiaušinių pakaitalo, tai paprasčiausiai šiek tiek užsimaišiau kukurūzų miltų su vandenuku (kaip blynams) ir supyliau į puodą. Viską gerai sumaišiau, suformavau sausainukus ir į orkaitę. Viską per kartą sušveičiau. Šiandien vėl kepsiu
Išorė gaunasi traški, o vidus minkštas. Bet jei nesuvalgyčiau per kartą, tai pastovėję manau turėtų pakietėti ir traškūs palikti.)




QUOTE(Rani @ 2012 07 05, 09:25)
Sulimpa, tik reikia stipriai rankomis suspausti. Siaip, manau, galima ir kiausinio pakaitala ideti, tiesiog as jo nenaudoju

Sausainiai buna pradzioje trapus ir minksti, to to dziusta ir kieteja

Sveikos, musu zandukas jau beveik grazus. Kai vesiau visai nieko nesimato. Kai karsta dar matosi raudoniau. Pastebejau kad tikrai uzrausta nuo desros.
Klausykit, o gali buti kad duris rodo reakcija o suvalgius nieko? Mastau- durio metu alergenas ivedamas tiesiai I oda. Suvalgius gal jau zarnynas tapo nebe toks pralaidus ir alergenas I krauja nebepatenka? Suvirskina ta baltyma? Ar nusisneku?
Na bet kokiu atveju manau palauksim rudens su pienais ir kiausais. Dabar tik nebent atsitiktinai nuciuptu koki kasneli.
Klausykit, o gali buti kad duris rodo reakcija o suvalgius nieko? Mastau- durio metu alergenas ivedamas tiesiai I oda. Suvalgius gal jau zarnynas tapo nebe toks pralaidus ir alergenas I krauja nebepatenka? Suvirskina ta baltyma? Ar nusisneku?
Na bet kokiu atveju manau palauksim rudens su pienais ir kiausais. Dabar tik nebent atsitiktinai nuciuptu koki kasneli.
QUOTE(vaidem @ 2012 07 04, 13:20)
Dėl vitamino D esu ir aš skaičius, bei iš gydytojų girdėjus, jog jo trūksta masiškai visiems žmonėms. Tiek vaikams, tiek susaugusiems...
Mano artimu zmoniu rate yra tokiu, kurie dare si tyrima, ir paaiskejo, kad vitamino D ju kune yra labai labai per daug. Tad reikia atsargiai su tuo vitaminu D.
mamos, bandet kas nors basali? Tiko/gerai suminkstina odyte?
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 07 05, 16:12)
mamos, bandet kas nors basali? Tiko/gerai suminkstina odyte?
oj, kiek as jo esu sunaudojus


QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 07 05, 17:12)
mamos, bandet kas nors basali? Tiko/gerai suminkstina odyte?
naudojam, kaina labai maza (100g - 6,-Lt), tik kazkuri mamyte rase, kad sudetis turi chemijos
suminkstina vidutiniskai, sakyciau asexas ar aveeno labiau drekina
sakykit Protopicas kuriose Lenkijos vaistinese parduodamas?