Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Vaikas serga AD.. (51 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 07 02, 22:04)
Nu pabarsiiu. Auginaat alergiska vaikuti. Zuvis yra vienas didziiausiu alergenu. Net sveiikiem vaikam rekomenduojama tik nuo dvieju metu. Priminsiu kad mes apturejom anafilaksini soka nuo zirnio dydzio zuvies gabaleliu dvieju. Oi atsargiai su ta zuvim.

Ne visada nono.gif Mes alergiski beveik visai mesai, pienui, kiausiniui, kvieciams, na nevardinsiu visko, o vat zuvi valgome beveik kiekviena diena, labai tinka ir tyrimukus dareme, viskas OK, ji musu pagrindinis maistas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 07 02, 22:04)
Nu pabarsiiu. Auginaat alergiska vaikuti. Zuvis yra vienas didziiausiu alergenu. Net sveiikiem vaikam rekomenduojama tik nuo dvieju metu. Priminsiu kad mes apturejom anafilaksini soka nuo zirnio dydzio zuvies gabaleliu dvieju. Oi atsargiai su ta zuvim.

cia netycia su ta kose isejo doh.gif Man nematant paragavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 07 02, 20:46)

Na o mes is po pajurio. Pasidariau ir sau atostogas. Valgiau praktiskai viska!!! O mazius pabertas tik linkiuose ir tai ganetinai nezymiai. Nubere, kai paragavo puseseres koses su zuvim ir makaronais (sureagavo i kviecius arba zuvi).
Tai kaip cia suprast, gal visai ne maistas kaltas del AD, ar cia taip teigiamai veikia saule ir jura, kad net alergija nelenda lauk?

oi mergyt,kažkas jums kita man atrodo yra schmoll.gif nu tikrai ne maistinė alergija g.gif įdomiai čia g.gif kiek dienų db praėjo jau po valgymo tavo ir kaip vaikas? 4u.gif
Atsakyti
Prie jūros buvom nuo penktadienio, vakar gryžom. Vakare išsimaudėm mūsų vandenyje ir ryte vėl išbertas kaip visada verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 07 03, 10:00)
Prie jūros buvom nuo penktadienio, vakar gryžom. Vakare išsimaudėm mūsų vandenyje ir ryte vėl išbertas kaip visada verysad.gif

O negali buti, kad jusu vanduo jam netinka????Per minkstas ar per kietas???gal pabandyt virintam maudyt?????

Kaip tik kazkaip vakar vakare pagalvojau apie jus - kaip jus laikotes, nes neraset senai - apsidziaugiau ryte, kad va prie juros gerai buvo ir maisto prisiragavai visokio beveik po metu laiko - atsipalaidavai - nu smagu nors tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 07 03, 09:00)

uzjauciu serpentine verysad.gif
pritariu 2lviename, tikrai gal vanduo arba aplinka namuose, kad taip staiga vel pablogejimas tik sugrizus....
Atsakyti
QUOTE(2Lviename @ 2012 07 03, 09:25)
O negali buti, kad jusu vanduo jam netinka????Per minkstas ar per kietas???gal pabandyt virintam maudyt?????

gali buti, nes labai kietas vanduo namie. Cia atsikrauscius man paciai galvos oda zaizdom nuejo blink.gif (buvau ipratus prie minksto vandens, o cia toks kietas) Bet kol mazesnis ziogas buvo, tai vesdavomes vandeni is tevu (pas juos minkstas, su filtrais), nelabai pokyti pastebejome. Dar siuose namuose yra pelesio. Ir ji itariame. Issikraustome vasaros pabaigoje, labai tikimes, kad pageres persikrauscius, beet...dabar pradejau galvoti, kad bus svieziai remontai padaryti, nauji baldai...ar nebus dar blogiau...
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 07 03, 11:58)
gali buti, nes labai kietas vanduo namie. Cia atsikrauscius man paciai galvos oda zaizdom nuejo blink.gif (buvau ipratus prie minksto vandens, o cia toks kietas) Bet kol mazesnis ziogas buvo, tai vesdavomes vandeni is tevu (pas juos minkstas, su filtrais), nelabai pokyti pastebejome. Dar siuose namuose yra pelesio. Ir ji itariame. Issikraustome vasaros pabaigoje, labai tikimes, kad pageres persikrauscius, beet...dabar pradejau galvoti, kad bus svieziai remontai padaryti, nauji baldai...ar nebus dar blogiau...

nu as kazkaip galvoju, kad naujumas visgi simta kartu geriau nei senumas...Laukiam ir tikimes, kad visgi pageres smile.gif

Ka su maistu darysi??gal pradesi valgyt?? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 07 03, 09:00)

tai tikrai jums vanduo netinka,GAL KOKIŲ MED DAR DAUGIAU YRA,O JIS JAUTRUS IR VISKAS g.gif oi doh.gif
manau mėgink valgyti,pavenk kiaušinių,pieno,žuvies,kviečių tik. ir žiūrėk kas bus. o vaiko nemaudyk,tik apiprausk vidintu vandeniu,po savaitės pažiūrėk kas bus g.gif nieko nebus ir nenusimaudžius mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos!
Mano vyresnele mergyte irgi turi si "geri" AD, jis mums pasireiske nuo 4men, kaip tik tuomet kai nustojau maitint MP...atlikom kraujo tyrimus, alergenu tyrima ant odos, tai pagrindinis alergenas-riesutai, kiauliena, kiausiniai, juros gerybes, rugiai ir t.t., bet labiausiai sveikatyte eda dulkiu erkutes...Del dermatito teko net atsisakyti mylimo sumiuko doh.gif Pradzia buvo labai sunki, maze budavo visa nusidraskiusi, nuolat kruvina, tekdavo mikdyti su pirstinytem, taciau su laiku situacija pagerejo, dabar tik tam tikrais laikotarpiais AD paumeja, bet seip galima gyventi, netgi maisto taip grieztai nebeziurim, tik ko ko-riesutu tai vengiam..
Bukit visi sveiki! 4u.gif
Atsakyti
Mes nutraukėm Claritiną ir po 8 mėn. dietos kartosimės testus.
Šįkart dūrius darysim. Meldžiuosi, kad nors kažką naujo bus galima įvest į racioną.

Tiesa, uogos vis gi nealergizuoja. Žinoma, nevalgė litrais. Bet ragavo ir žemuogių, ir mėlynių, ir baltų serbentų. Viskas ok.
Alergologė apie uogas sakė, kad reikia labai daug suvalgyti, kad jau tikrai bertų. Taip kad, kuri čia kažkada apie uogas sakėt - kad arba beria iškart, arba visai neberia. Gaunasi kaip ir tiesa.
Tos uogos dabar išsigelbėjimas. Bent košė ne tokia nyki kelias uogeles įdėjus. Ir nuotaika geresnė bigsmile.gif
Atsakyti
kad ir koks tas vanduo butu, atrodo maudynes jam padeda (maudom su emolium emulsija) siek tiek, nes ryte geriau visad atrodo, i vakara vel uzrausta. O ir namie karsta, prakaituoja, uztat ir maudau kasdien. Kas keisciausia, kad prie juros net odyte drekinti daug maziau reikejo, patepdavau ryte, vakare ir is po maudyniu juroje. O va siandien namie tepk netepes, sausa odyte. Kaip bebutu saule vis tiek padejo, nes ten kur daugiausiai jos gavo - svaru. Dabar raudonuoja ranku vidines puses, pakinkliai. O taip budavo visur.

Del maisto ir toliau valgau zymiai platesni meniu, tik aisku be raudonu darzoviu, be vaisiu, kvieciu, rugiu,zuvies.

Beje, kava turetu greita reakcija duoti?vakar ryte labai silpnos geriau, per pietus mp gere ir popiet stipriau bert pradejo. Zodziu pleciu meniu, tik atsisakau pagrindiniu alergenu ir to, nuo ko akivaizdziai beria. Nes per tas dienas atsigavau, kaip zmogus pavalgiau, su tooookiu pasimegavimu bulves valgiau, leda!!!

Mano vaikas dievina vandeni! Jura man per salta buvo, o maziukui dzin, tik pamato ir tekinom, verziasi, tik nesk i vandeni! Istraukt is juros nejo, su asarom. O jau ant smelio kiek laimes vaikui buvo. Rauses, kuites, galva i smeli kiso, ragavo. Zodziu super paatostogavom!
Beje, nuo saules vaikui nieko netepiau, nes visi kremai labai alergizuoja. Ir nieko, nenusvilo, graziai ideges.
Atsakyti