Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Vaikas serga AD.. (51 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(klaudi @ 2012 07 23, 14:21)
Aciu visoms uz atsakymus del berimu 4u.gif

Del egzemos, manyciau, kad AD ir egzema tai 2 atskiros ligos. Bent jau knygoje, kuria skaiciau " Viskas apie alergija" jos isskirtos atskirai, ir simptomai, berimai ju skirtingi

gal galit placiau ax.gif
Atsakyti
del ad ir egzemos ir man idomu.man tai ta pati liga
Atsakyti
As irgi maniau ir dabar tebegalvoju, kad Ad ir egzema tos pacios ligos. Bet kai buvom pas dermatologe mums diagnoze uzrase: egzema, atopinis dermatitas, ir dar ten po kablelio kelios... Tai jei butu tas pats gal nebutu per kableli rasius g.gif Bet as ir nepaklausiau kaip cia yra.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 07 22, 21:25)
*o kokiais hormoniniais tepdavote?
**Visi iki šiol išmėginti antihistaminai tik dar labiau pablogindavo, dar labiau išberdavo (zyrtec, fenkarolis, hydroxizinas, xyzal (net sita sirupa turim tai nieko keisto), tavegylis tinima nuima, bet nuo jo vaikas kazkoks keistas, o ir kasosi gal net dar labiau...). Turiu dar fenistil ir ketofifeno, bet dar nebandėme. Gyd. sakė, kad jie jau senos kartos vaistai unsure.gif
***O kokiu principu veikia elidelis, protopicas? Jie neslopina uždegimo? Mums raudonumą labai gerai nuima...

* Hidrokortizonu, cutivate, retai - elocon. Advantanas kažkodėl nelabai tiko. Dažniausiai skiestais. Dar, kaip kažkuri alergologė yra rekomendavus, kaitaliodavom, nes kurį laiką vienos rūšies panaudojus efektyvumas sumažėdavo, kažkoks pripratimas vystydavosi.
** Suprantu... Mano mažiui iš antihistamininių iki šiol tinka tik claritinas (bent jau ne blogiau nuo jo). O ketotifenas mano trimetukui vienintelis bent kažkiek nuo alerginės slogos gelbėja, prieš kurį laiką tik jis nuolatinį naktinį niežulį jam nuimdavo. Pabandykit.
*** Slopina, bet jų veikimo mechanizmas kitoks. Nelabai žinau tiksliai tokiame giliame lygmenyje blush2.gif

QUOTE(klaudi @ 2012 07 23, 08:53)
Pas mus irgi AD paumejimas, tik berimas  kitoks g.gif Anksciau berdavo smulkiu berimu, kaip dilgeline. Sia savaite beria raudonais dideliais lopais, isbertos kojos ir ranku vidine puse, gal kas susidurete su tokiu berimu? Skaiciau, kad dideniems vaikuciams AD perauga i egzema, gal mums jau ta egzema prasideda g.gif ryt einam pas gydytoja konsultacijai. Ikeliu pora nuotrauku, kaip dabar vaikas isbertas, ar turejot kas panasiu berimu?:

Čia mūsų tipinis bėrimas nuo 3 savaičių amžiaus.
Atsakyti
mamytes patarkit, maziukas pradejo miegoti savo lovyteje, dvi pirmas naktis ismiegojo iki 6 ryto puikiai, o va kitas dvi tik po puse nakties, pasiemiau pas save i lova,odos bukle ziauriai pablogejo, ir taip ir taip galvoju,gal jam ciuzinukas netinka, su kokosu jis ,likes nuo pirmo vaikucio. koki pirkti geriausiai alergiukui? gal ir ciuzinys nekaltas ,bet manau reiktu kita isigyti g.gif
ir dar ar gali tavegylis nenuimti raudonumo, daviau vakar ryte ir vakare, bet efekto jokio, dar labiau paumejo visas berimas blink.gif daviau pirma karta tavegylio,anksciau yra gaves ligonineje ryte ir vakare ir viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linulka: 23 liepos 2012 - 18:51
Idomiai ta egzema klasifikuojama inetrnete, pagooglinau-vienur ji sutapatinama su AD, kitur aprasoma kaip atskira liga g.gif kaip supratau is knygos, kuria skaiciau, egzemos atveju oda parausta, joje iškyla smulkių mazgelių, pūslyčių. Pažeistas vietas peršti, niežti. Pūslytėms plyšus, susidaro ryškiai raudonų, šlapiuojnčių erozijų. Vėliau erozijos apsitraukia šašais, kuriems nukritus, oda smarkiai pleiskanoja.
Sergant atopiniu dermatitu odą labai niežti del berimo, ko pasekoje kartais nusikasoma iki slapiavimu. Bent pas mus kol kas puslyciu as neesu pastebejus. Tai save guodziu, kad tie raudoni plemai tai AD.

Treciadieni eisim pas alergologe, issiklausinesiu apie sias 2 ligas issamiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 23 liepos 2012 - 19:24
bet paklausus gydytoju,kuo skiriasi sios ligos,atsakys kad galutines pasekmes tokios pat,tik eiga siek tiek wietomis skiriasi. Tad as wis dar esu nuomones kad tai patacios ligos. Mano teciui ale egzema iwardinta,bet tos pacios bedos kaip maziukei,kuri turi desiminuota ad
Atsakyti

elidelio veikimas:http://en.wikipedia....ki/Pimecrolimus

kaip supratau elidelis ir protopicas labai panasus svo sudetim ir veikimu, vezi irgi abudu sukelia g.gif

cia protopico: http://en.wikipedia....wiki/Tacrolimus
Atsakyti
QUOTE(linulka @ 2012 07 23, 19:46)
mamytes patarkit, maziukas pradejo miegoti savo lovyteje, dvi pirmas naktis ismiegojo iki 6 ryto puikiai, o va kitas dvi tik po puse nakties, pasiemiau pas save i lova,odos bukle ziauriai pablogejo, ir taip ir taip galvoju,gal jam ciuzinukas netinka, su kokosu  jis ,likes nuo pirmo vaikucio. koki pirkti geriausiai alergiukui? gal ir ciuzinys nekaltas ,bet manau reiktu kita isigyti g.gif
ir dar ar gali tavegylis nenuimti raudonumo, daviau vakar ryte ir vakare, bet efekto jokio, dar labiau paumejo visas berimas blink.gif daviau pirma karta tavegylio,anksciau yra gaves ligonineje ryte ir vakare ir viskas.

Kiek cia esu skaiciusi, mamos sako, kad kokosas nealergizuoja, taciau, kai ligonineje pasakiau gydytojai, kad ant tokio ciuzinuko ir maniske miega, patare pakeisti kitu - paprasciausiu poroloniniu mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas esat susidure su tokia beda: kadangi nagucius tenka trumpinti vos ne kas trecia diena ir iki gyvnagio, nes vos paauga, tuoj iki krauju nusidrasko oda, tai pasitaiko, kad pasiplesia. Dabar vienas smarkiai supuliavo, taip bijau, kokios bedos neprisidaryt. Pernai taip vieno nago neteko, bet ataugo graziai. O dabar saukia, kad skauda, taip gaila vaiko verysad.gif Purskiu ostenicept, dejau ir vysnevskio, ir ilon Abszess-Salbe. Visas nagas per siandien pajuodavo, istino. Gal mums is ryto jau lekti pas gydytoja? doh.gif Tu bedu pastoviai pilna, jei ne viena tai kita, nebeismanau, kaip ta vaika beapsaugoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(NaujokeBN @ 2012 07 23, 22:22)
Kiek cia esu skaiciusi, mamos sako, kad kokosas nealergizuoja, taciau, kai ligonineje pasakiau gydytojai, kad ant tokio ciuzinuko ir maniske miega, patare pakeisti kitu - paprasciausiu poroloniniu  mirksiukas.gif

aciu, reiks pakeisti.
o del nagiuko, tai as tikrai eiciau pas gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2012 07 23, 19:20)
Idomiai ta egzema klasifikuojama inetrnete, pagooglinau-vienur ji sutapatinama su AD, kitur aprasoma kaip atskira liga g.gif kaip supratau is knygos, kuria skaiciau, egzemos atveju oda parausta, joje iškyla smulkių mazgelių, pūslyčių. Pažeistas vietas peršti, niežti. Pūslytėms plyšus, susidaro ryškiai raudonų, šlapiuojnčių erozijų. Vėliau erozijos apsitraukia šašais, kuriems nukritus, oda smarkiai pleiskanoja.
Sergant atopiniu dermatitu odą labai niežti del berimo, ko pasekoje kartais nusikasoma iki slapiavimu. Bent pas mus kol kas puslyciu as neesu pastebejus.

Na pas mano suneli tuomet tipiska egzema, o ne AD. Galiu tada padaryt isvada, kad nuo gimimo buvo AD, o nuo 7 men prasidejo egzema, nes kaip tik tada puslytes eme rastis g.gif
Atsakyti