Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(jurginėlis @ 2012 09 06, 23:42)
Yerena, sakykit, o kokius moliūgėlius auginat tik sėkliukėms ir ar jos spėja pilnai sunokti? Dėkui 4u.gif

Miranda ir Kakai. Sėklos spėja pilnai sunokti ir jų daug- moliūgas gali gulėti ~metus laiko ir sėklos lieka traškios ir aromatingos, kaip iš ką tik nuskinto vaisiaus. Vaikai labai laukia tokių moliūgų prapjovimo, nes savarankiškai gali, be niekieno pagalbos- jokių lukštenimų, paragauti sėklų. O dėl minkštimo- jis vandeningas, beskonis, šviesiai geltonos spalvos (metu jį lauk arba atiduodu giminaičiams- sušeria gyvuliukams).
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 09 07, 09:29)

Ačius Yerena, labai įdomu skaityti, jaučiu, kad kitais metais bandysiu kelias veisles moliūgų auginti, nes iki šio laiko nei vienos neauginau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 07, 10:09)
o kokio jie dydžio pas jus?
Aš tai visai nebijau, kad kas nuskins - tokių griozdų nieks neužsinorės nei pora metrų panėšėt  biggrin.gif  O iš tiesų - ką daryt tokį prapjovus? Nebent sultis kokias dvi savaites spaust..  Et, gi sulčiaspaudė sugedo  doh.gif

Nera jie perdaug dideli, vienas kokiu 35 cm o kitas biski mazesnis, tik po 1 uzmezge. O pas mane daug ka priglaudzia ''zmones'' , net obuolius, kuriu buna mazai ir yra skanus, nezinai ka reiskia SB.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 09 07, 10:15)
O pas mane daug ka priglaudzia ''zmones'' , net obuolius, kuriu buna mazai ir yra skanus, nezinai ka reiskia SB.


jooo... nekas tokioj vietoj gyvent..
Atsakyti
Pas mane irgi panašiai sode. O dar kai retai lankaisi, tai kaimynų katės ir šunys darže tualetą pasidaro doh.gif Čia bendra sodų problema

Merginos, aptikau kad mano dulkantis kombainas ir sultis spaudžia. Pavariau obuolių nemažai. O moliūgų sulčių niekad nesu dariusi, net ragavus, visad žalius ar troškiniams sunaudojam.
Kaip jūs vakuojat sultis? Prašau su morkom nesiūlyti, labai mažai morkyčiu šiemet turiu, gaila, žinau, kad skaniai gaunas.
Ar reikia sultis užvirti, ar užtenka pakaitinti kaip obuolių? Ar mixuojat su kitom daržovėm? Ar reikia dėti cukraus ar kitų kokių slaptų priedų?
Turėsiu porą monstrų, teks gabalais pjaut, kad į trečią aukštą užnešt, tai galvoju, pabandysiu sultis pagaminti.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
As is ju nesu gaminus, nes tiek daug neuzauginu, bet esu ragavus, skonis thumbup.gif thumbup.gif , man rodos ten buvo maisyta su obuoliu, bet nedaug. Svajoju visa laika apie tas sultis ,bet nesiseka uzauginti tiek moliugu.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2012 09 07, 11:34)
jooo... nekas tokioj vietoj gyvent..

As ten negyvenu, jei gyvenciau tai tie zmogenai nedristu taip daryti.
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2012 09 07, 11:45)
Ar mixuojat su kitom daržovėm? Ar reikia dėti cukraus ar kitų kokių slaptų priedų?

Aš maišau moliūgų su obuolių, morkų, slyvų- nesaldinu, nes nuo šių priedų būna saldu. Dar, kai būna burokėlių perteklius, darau moliūgų, burokėlių, obuolių ir lapkotinio saliero mišinį.
Šviežiai spaustoms sultims pagardinti (dėl ilgalaikio laikymo stiklainiuose negaliu patarti- nepraktikuoju) tinka prieskoniai, kuriuos mėgstate ir kurie dera su parinktomis daržovėmis- cinamonas, imbieras, kardamonas, tarkuotos citrusų žievelės, žvaigždinis anyžius, gvazdikėliai, pasaldinimui- medus, klevų sirupas. Egzotinį akcentą sultims suteikia Monin mango, ananasų ar persikų sirupai. Iš pikantiškų- curry, muskato riešutas, kalendros.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 09 07, 11:32)


kaip skaniai skamba.. wub.gif wub.gif Ir tie sirupai superiskai skamba wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 06, 20:29)
o, jau solidus  bigsmile.gif  Kur foto? Gerai sunokęs šįkart?
Papildyta:
Tik dabar pamačiau šitą žinutę  blush2.gif
Tai jau matyt nebesulauksiu šiemet.. O arbūzus laikysiu kol šalnas praneš. Bent pernai iki tiek laikiau. Suvalgyt visų greit niekaip nesigaus, jų ten dar virš 40. Bėda tik, kad jie ne moliūgai, ilgiau pastovėję pernoksta  doh.gif



40 arbuzu??? g.gif nu tai moterie, jei gerai supratau superiskai pavarete biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 09 07, 12:33)
40 arbuzu??? g.gif  nu tai moterie, jei gerai supratau superiskai pavarete  biggrin.gif


buvo ~ 70 smile.gif Jau apdorojom kazkiek. Ne stebuklas jau, ir pernai panasiai buvo smile.gif Pernai tai sprogau is pasididziavimo, kad pavyko, siemet jau kaip ir norma biggrin.gif
Atsakyti
Saintlina isduok paslapti cia tie 7kg-miniai siltnamyje isaugo?
Stebiu stebiu sita tema, bet nu zinai... atsiprasau, tikrai nesusilaikiau... truksta zodziu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 07 rugsėjo 2012 - 12:49
QUOTE(tany @ 2012 09 06, 20:10)
ir is patisonu tuo paciu  biggrin.gif ... nu nezinau kur juos kist  doh.gif jau uzsikonservavau kelis sloikus, nesinori vien patisonais ziema maitintis  biggrin.gif



PAtisonus sutrynus su blenderiu dedu i blynus, supjausciusi kubeliais i troskinius, sriubas, prie grybu keptu kartu imetu; idarau garuose palaikyta patisona mesyte maisyta su ryziais ir kepu orkaiteje, dedu i pomidoru padazus vardan mases jei reikia... ir siaip i padazus blenderiu sutrinta mase ipilu. kadangi pats patisonas neturi labai stipraus israiskingo skonio, tad jis puikiai perima kartu gaminamo maisto ar prieskoniu skoni.
Atsakyti