Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(Ex @ 2012 07 02, 18:18)
čia gamtos nuopelnas, ne mano.. biggrin.gif

Na tik nereikia tų lia-lia. Šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 02, 17:24)
.... koks ten stebuklas pas tavi uzaugo.

tai, kad ir pati nežinau, auginau kaip Mazarinį... lotuliukas.gif gal čia koks molekulinis Mazarinis.. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal galit patarti, kodel pomidorai nenoksta? ir ka daryt su jais? stovi dideli zali ir viskas....
Atsakyti
QUOTE(MOONSHINE @ 2012 07 02, 17:52)
kodel pomidorai nenoksta? ir ka daryt su jais? stovi dideli zali ir viskas....

ne laikas dar, tai ir nenoksta. Nieko nedaryk, lauk kol sunoks.
7-tą mėnesį nėščios moters pilvas irgi didelis, išsipūtęs, bet tokiu metu negimdo, nes dar ne laikas... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 07 02, 17:18)
tai kai tik sudygo, jau mačiau, kad kažkoks ufonautas... biggrin.gif tai pasilikau pasicekavinimui..
sakai Zucherro?.. g.gif o kokiom kekėm jis pas tave derėjo, kokie jo lapai buvo? pas mane šito "mazarinio" tai labai  stangrūs, kaip iškrakmolinti lapai, tiesūs, tokie tarsi kazirkiukai virš kekių biggrin.gif

Kekės tikrai nebuvo tokios įspūdingos schmoll.gif . Išdygusių lapai tokie į violetinumą, suaugusių visai nesvyra žemyn, labiau į viršų stiebias 4u.gif Lapai kietoki kaip ir vaisiai tongue.gif Pomidoriukai šiek tiek didesni už Black Cherry tik kietesni 4u.gif
Man jų sesė iš Italijos lauktuvių parvežė. Bet ji apie pomidorus nenutuokia, tai ėmė pagal paveiksliuką kurie jai atrodė patraukliausi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 07 02, 18:23)
Kekės tikrai nebuvo tokios įspūdingos  schmoll.gif . Išdygusių lapai tokie į violetinumą, suaugusių visai nesvyra žemyn, labiau į viršų stiebias  4u.gif  Lapai kietoki kaip ir vaisiai  tongue.gif Pomidoriukai šiek tiek didesni už Black Cherry tik kietesni  4u.gif

bigsmile.gif va va, aprašymas 1:1 kaip ir šitas mano.. sakau, kad lapai kažkokios nenormalios mėlynos spalvos, stangrūs.. ir vaisiai atitinka aprašymą..
Škia, čia hibridas.. g.gif
reiks man juos žalius sukonservuot, nes nieks pas mane jų sunokusių nevalgys.. blush2.gif nu ir gerai, kad tokie užaugo, nes vienus tokius panašaus dydžio vaisiais specialiai auginu, kad galėčiau tik žalius konservuot. Žiemą kaip saldainiukai sueina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 07 02, 19:05)
bigsmile.gif va va, aprašymas 1:1 kaip ir šitas mano.. sakau, kad lapai kažkokios nenormalios mėlynos spalvos, stangrūs.. ir vaisiai atitinka aprašymą..
Škia, čia hibridas..  g.gif
reiks man juos žalius sukonservuot, nes nieks pas mane jų sunokusių nevalgys.. blush2.gif nu ir gerai, kad tokie užaugo, nes vienus tokius panašaus dydžio vaisiais specialiai auginu, kad galėčiau tik žalius konservuot. Žiemą kaip saldainiukai sueina thumbup.gif

Kaži, Ex, ar bus skanūs g.gif
Aš šiaip marinuot nemarinuoju, bet pernai dariau tuos žalius pagal Tavo receptą: kur didelius pjausčiau buvo super skanūs wub.gif wub.gif , o tokius vyšninukus sudėjau milijoniukus neprinokusius - tokie lyg į kartumą buvo g.gif Bet gal juos per anksti nuskyniau, gal jiems dar augimo trūko g.gif
Atsakyti
Jech doh.gif pirmasis pomidoriukas sunoko ir ....pradejo puti is apacios ( na ne ten kur nuskini, bet priesingoj)
Ir ko gi jam per daug ar per mazai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 07 02, 19:14)
Kaži, Ex, ar bus skanūs  g.gif 
...pernai dariau tuos žalius .. kur didelius pjausčiau buvo super skanūs , o tokius vyšninukus sudėjau milijoniukus neprinokusius  - tokie lyg į kartumą buvo  g.gif 

Žalių pomidoriukų konservavimui skinu tokius truputį jau pradėjusius eiti į baltumą pomidoriukus. Jie nekartūs. Specialiai auginu Mandarinka veislę, pomidoriukai nedideli, perpjovus per pusę būna labai idealaus dydžio. Pernai buvau įmetusi fotkę jau marinuotų Mandarinkų.

Jei pomidoriukai pernelyg žali, tai taip, tokie turi truputį kartumo. Tuomet tokius pomidoriukus galima iki pusės įpjauti, kaitinant juos iki virimo kartumas per įpjovą išsikaitina.
Konservuojant tokius grynai žalius, siūlyčiau prieš sudedant pomidoriukus į stiklainį, įdėti papildomai šaukštelį medaus, tada sudėt pomidoriukus ir užpilti paruoštu marinatu. Medus labai pagerins skonines savybes smile.gif
(medų dedame ant stiklainio dugno todėl, kad pilant verdantį marinatą, medus neužsiplikytų ir neprarastų savo gerų savybių)
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 07 02, 20:05)
bigsmile.gif va va, aprašymas 1:1 kaip ir šitas mano..

Labas vakaras,

O aš prisiminiau, kad Ex pavardino veisles, kurias šiemet augina, bet ten lyg nebuvo Medovyj Spas? Gal kuri iš merginų dar tokius augina, būtų įdomu sužinoti, kaip jie auga.
Aš auginu, tai jie man pilnavidurius garbanotus žiedus krauna. Nors ir tarp kitų veislių, o ypač smaragdinio obuolio pilnavidurių žiedų pasitaiko. Bene labiausiai žydėt nusiteikusi Russian Rose doh.gif
Jau iš vaisių formų matosi, kad pomidorai patys įvairiausi, o kai prasidės spalvos doh.gif ...iki vaivorykštės dar toli, bet labai įdomu.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 07 02, 20:28)
Jei pomidoriukai pernelyg žali, tai taip, tokie turi truputį kartumo. Tuomet tokius pomidoriukus galima iki pusės įpjauti, kaitinant juos iki virimo kartumas per įpjovą išsikaitina.


Na ta Ex, Ex thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif - su kokia tik problema susiduri, tokią ji išsprendžia thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miskauoge @ 2012 07 02, 20:01)
Jech  doh.gif  pirmasis pomidoriukas sunoko ir ....pradejo puti is apacios ( na ne ten kur nuskini, bet priesingoj)
Ir ko gi jam per daug ar per mazai  blush2.gif


trūksta kalcio... smile.gif
Atsakyti