Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(dajolu @ 2012 10 31, 22:51)

Neemazal dar gal pagelbėtų arba Neemazalio ir Actaros mixas 4u.gif Aš pirma bandyčiau be persodinimo apseiti tik gerai perliečiau chemikalais vazonus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 01 lapkričio 2012 - 00:00
QUOTE(dajolu @ 2012 10 31, 23:35)
Na va pati paskaiciau daugiau jusu pokalbiu ir radau, kad uzpuole miltuotasis skydamaris. Tai reikia nusipirkti Actara arba Schultz. O po visu gydymo proceduru laistymo ir purskimo reiktu persodinti man jas.

jei pakrapščius substratą prie augalo pamatysit, kad ten parazitai deda savo kiaušinėlius, tada persodinkit - augalą gerai nuplaukit, pamirkykit insekticide, tada sodinkite į naują substratą. po poros savaičių nepamirškite ne tik nupurkšti augalo, bet ir perlieti šaknis, ypač pataikant į tas vietas, kur buvo pastebėti kiaušinėlių židiniai.
jei substratas švarus, parazitai deda kiaušinėlius skrotelėse, persodinti nematau reikalo.
Atsakyti
Sveikos, parodau kas nutiko mano asconentrum ampullaceum sad.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Sveiki,
Įsigyjau Phalaenopsį ir jo viršutinės šaknys yra padžiūvusios:
http://public.fotki....problems/8.html
Taip pat pora šaknų yra prie augalo žalios, viduryje padžiūvusios, o galuose vėl žalios ir atrodo sveikos. Augaliukas žydintis, tad ką daryti? Nukirpti iki sveikų vietų ir dezinfekuoti cinamonu ar palikti iki kol peržydės/iki pavasario? Kitos šaknys sveikos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta L.: 02 lapkričio 2012 - 15:32
QUOTE(cinde @ 2012 11 02, 14:59)
Sveikos, parodau kas nutiko mano asconentrum ampullaceum sad.gif

lyg ir ne pelėsis g.gif man panašu į plaukelius / pūkėlius, kuriais orchidėjos kabinasi į atramą, augdamos gamtoje, taigi visiškai normalus reiškinys.
gal kas nors turės kitą nuomonę.
Papildyta:
QUOTE(Asta L. @ 2012 11 02, 15:31)
Augaliukas žydintis, tad ką daryti? Nukirpti iki sveikų vietų ir dezinfekuoti cinamonu ar palikti iki kol peržydės/iki pavasario? Kitos šaknys sveikos.

aš palikčiau iki pavasario.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 11 02, 15:34)
lyg ir ne pelėsis g.gif man panašu į plaukelius / pūkėlius, kuriais orchidėjos kabinasi į atramą, augdamos gamtoje, taigi visiškai normalus reiškinys.

labai gali buti, tie plaukeliai isikabino i substrata, o tos demeles gal irgi virs tais plaukeliais g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 11 02, 16:34)
Papildyta:
aš palikčiau iki pavasario.

ačiū, taip ir padarysiu. Taip pat dažnai pastebėjau, kad orchidėjoms būna parduotuvėse ir apatinės šaknelės pažiūvusios (tos, kurios išlenda pro vazonėlio apačią). Tad su tokiomis reikėtų pasielgti taip pat, kaip ir viršutinėmis - pašalinti pavasarį? Ačiū už kantrybę blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta L. @ 2012 11 02, 15:43)
ačiū, taip ir padarysiu. Taip pat dažnai pastebėjau, kad orchidėjoms būna parduotuvėse ir apatinės šaknelės pažiūvusios (tos, kurios išlenda pro vazonėlio apačią). Tad su tokiomis reikėtų pasielgti taip pat, kaip ir viršutinėmis - pašalinti pavasarį? Ačiū už kantrybę  blush2.gif

tuos sudžiuvusius galiukus galima tiesiog nukirpti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta L. @ 2012 11 02, 16:31)
Įsigyjau Phalaenopsį ir jo viršutinės šaknys yra padžiūvusios:

Jei šaknų apatiniai galiukai žali ir gražūs, tai jų nekirpčiau. Kažkada per seminarą buvo minėta, kad dažnai parduotuvėse nuo per kieto vandes, dėl druskų ar trąšų šaknys būna smarkiai nudegintos, velomenas (šaknų dangalas) pažeistas, bet pati šaknis (vidinė jos dalis) puikiai funkcionuoja ir yra gyva.

Taip būna ir kai netyčia šaknį nulaužiam, t.y. ji tarsi lūžta, bet laikosi ant vidinės dalies. Tokia šaknis gali puikiausiai būti gyva, nes pažeistas tik viršutinis sluoksnis. Jei jau negyva, tai laikui bėgant nunyksta, o gyvos galiukas po kurio laiko ima gražiai augt 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
Laisciau orchideja pries 3 savaites. Bet po palaistymi pasidare rudos saknys. Kas nutiko nezinau:( ka patariate daryti?
Atsakyti
QUOTE(titkauk @ 2012 11 06, 18:50)
Laisciau orchideja pries 3 savaites. Bet po palaistymi pasidare rudos saknys. Kas nutiko nezinau:( ka patariate daryti?

gyvos šaknys po palaistymo pažaliuoja, o negyvos būna rudos. Bet čia kalbant apie phalaenopsius - nežinau kokią orchidėją jūs auginate g.gif o prieš tris savaites, per ankstesnius laistumus jos buvo žalios?
Atsakyti