Apie tikruosius angoros siūlus, kurie gaminami nupešus triušį, neturiu patirties, bet kiekvienoje siūlų parduotuvėje galima rasti turkiškus arba itališkus siūlus, kurių pavadinimas angora ir kurių sudėtis yra iš įvairaus mocheros ir akrilano santykio. Šituos esu išbandžiusi ne vieną sykį, todėl iš patirties galiu štai ką pasakyti. Pirmiausia, jie nei tįsta , nei traukiasi. Be to, yra švelnūs ir mezginys turi lengvą pūkelį, dėl to gražiai atrodo. Esu susidūrusi su storesne ie plonesne angora. Plonesnė yra šiek tiek storesnė už mocherio siūlus, bet daiktai labai šilti. Kaip trūkumą įvardinčiau, kad pasivelia, bet ne tragiškai, yra priemonių nurinkti pūkams. Kuris gi natūralus siūlas iš kieno nors plaukų nesusivelia?
Man dabar labiausiai patika tie plonieji, kurie paprastai vadinami ANGORA-2. Sudėtis 70 mocherio ir 30 akrilo arba poliamido. 100 g yra 750m. Storoji irgi būna panašios sudėties tik 100 g - 500m. Kaina panaši: 9-10lt. Megztukui iš vieno siūlo užtenka 2 matkelių. FANTASTIKA!
Vasarinių rūbų nepatarčiau megzti - bus per šilta, o rudeniniai, žieminiai pats tas.
Pabandysiu įkelti kelis savo seniau megztus rūbus.
Papildyta:Čia megzta iš storesnės angoros.

Čia iš plonesnės.

O čia šilta suknelė iš dviejų siūlų: vienas angoros, kitas vilna.