oho cia rimtas darbas, laukiam viso uzbaigto
QUOTE(Zemugne @ 2015 07 31, 18:05)
Ačiū
O siuvu rankomis. Čia toks siuvimos būdas, kai pirmiausiai audinys prisiuvamas prie popieriaus, o tada detalės susiuvamos tarpusavy.

O kaip paskui dygsniuosi? Šalia siūlių?
Taip, dygsniuosiu šalia siūlių. Ir gali būti, kad net ne šalia kiekvienos siūlės. Turbūt darysiu kokį nors piešinį, ryškinsiu detales.
QUOTE(Zemugne @ 2015 07 31, 21:01)
Taip, dygsniuosiu šalia siūlių. Ir gali būti, kad net ne šalia kiekvienos siūlės. Turbūt darysiu kokį nors piešinį, ryškinsiu detales.
Turėtų gerai atrodyti, gal įdėsi pažiūrėti kai baigsi

O beje, ar ant kartono siuvi medžiagą ar ant kokio kitokio popieriaus?
QUOTE(spyglele @ 2015 08 02, 23:08)
Turėtų gerai atrodyti, gal įdėsi pažiūrėti kai baigsi
? Labai įdomu būtų pamatyti galutinį variantą.

Žinoma, kad įdėsiu. O šiaip, kiekvieną pirmadienį mano bloge bus skiautiniavimo progresas. Ryt ryte nufotografuosiu ir įdėsiu, ką per savaitę padariau. Tik tiek, kad rezultatas bus dar labai labai negreitai. Pirmiausiai pasiūsiu viršų, tada jis keliaus namo, į Lietuvą, ir tik grįžus bus dygsniuojamas. Lietuvoje ir sinteponas pigesnis, ir lagamine darbas mažiau vietos užims. O pradėjau aš siūti iš skiautelių, nes taip galiu rankdarbiauti be siuvimo mašinos, be to, čia turiu fantastišką audinių parduotuvę, pro kurią vos ne kasdien praeinu

Dėl popieriaus: pirmiausiai pradėjau siūti ant kartono - šokolado ir kitokių dėžučių. Bet dabar jau renku skrajutes. Jos yra plonesnės, lengviau prisiūti audinį (jeigu šešiakampiai būtų mažesnį ir nereiktų durti per popierių, tada kartonas tiktų, o dabar kažko plonesnio norėjosi). Tad periodiškai peržiūriu keliose vietose padėtas skrajutes ir įvairias brošiūras. Tas, kurių renginiai pasibaigė, susirenku, o jeigu tokių būna per mažai, tai dar ir kitų po vieną ar porą prigriebiu

QUOTE(Zemugne @ 2015 08 02, 22:26)
Atradau Guttermanno medvilninius siūlus, skirtus skiautiniams. Be to, jie apibūdinami kaip skirti siūti rankomis. Ir tikrai, labai nuostabūs siūlai. Nebenoriu kitokios medvilnės. Tik kiek siūlų įmanoma parsivežti, kaip žinoti, ko reikės? Ir šiaip, jaučiuosi kaip gūdžiais deficito laikais, kai net siuvimo siūlų buvo sunku gauti...
o kuo jie skiriasi nuo siuvimo siūlų? Pas mus irgi yra Guttermanno siūlų, bet jie skirti siuvimui.
Ar storiu skiriasi ar slydimu per audinį?
QUOTE(spyglele @ 2015 08 03, 18:45)
o kuo jie skiriasi nuo siuvimo siūlų? Pas mus irgi yra Guttermanno siūlų, bet jie skirti siuvimui.
Skiautiniams skirti medvilniniai siūlai yra gal vos vos storesni. Įtariu, kad jie yra specialiai apdirbti, nes toks jausmas, tarsi siūtum su vaškuotu siūlu. Be to, bent jau man, kai siuvu rankomis, kitus siūlus reikia periodiškai atsukinėti ir vistiek kažkada tenka juos išpainioti. O šitie nesisuka ir nesipainioja. Kai perskaičiau tai aprašyme, nepatikėjau, bet tikrai taip yra.
O štai kaip atrodo mano lovatiesė šiandien:

Po truputį didėja. Viename knygų apie EPP autorės bloge žmonės pirmadieniais dalinasi progresais, tai ir aš prie jų prisijungiau ir kiekvieną pirmadienį rodysiu, ką pasiuvau rankomis. Tiesa, kadangi jau greitai keliausiu atostogų, tai jų metu bus siuvama kita lovatiesė tuo pačiu būdu. Kada nors turėsiu dvi...
QUOTE(Zemugne @ 2015 08 03, 18:14)
Skiautiniams skirti medvilniniai siūlai yra gal vos vos storesni. Įtariu, kad jie yra specialiai apdirbti, nes toks jausmas, tarsi siūtum su vaškuotu siūlu. Be to, bent jau man, kai siuvu rankomis, kitus siūlus reikia periodiškai atsukinėti ir vistiek kažkada tenka juos išpainioti. O šitie nesisuka ir nesipainioja. Kai perskaičiau tai aprašyme, nepatikėjau, bet tikrai taip yra.
Teisybė, kažkur apie skaitinius skaičiau, kad galima paprastą medvilninį siūlą su žvake pavaškuoti ir tada nesisuka.
laukiam pasirodant, labai smalsu
Žemugne, nebesiuvinėji?
skiautiniai - nauja meilė?
Graži bus tavo lovatiesė
O medvilninių Gutermano siūlų skiautiniams tikrai ir Lietuvoje yra, esu pirkusi ir naudojusi
ir jie tikrai nesipinklioja siuvant

Graži bus tavo lovatiesė

O medvilninių Gutermano siūlų skiautiniams tikrai ir Lietuvoje yra, esu pirkusi ir naudojusi

QUOTE(Lace @ 2015 08 05, 07:38)
Žemugne, nebesiuvinėji?
skiautiniai - nauja meilė?
Graži bus tavo lovatiesė
ir jie tikrai nesipinklioja siuvant 

Graži bus tavo lovatiesė

Siuvinėčiau, bet į užsienį visko nesusiveši. Atsivežiau piešinį kryžiuku, tikėdamasi jį užbaigti. Bet kryžiukui didelės meilės nebejaučiu. O čia tooookią audinių parduotuvę radau. Na, beveik kasdien pro tris praeinu, bet viena yra labiau labiau nei kitos

O dėl siūlų skiautiniams nudžiuginai. Gal prisimeni, kur jų yra Vilniuje? Aš kitame forume EPP pamokas darysiu, bet nežinau, kokius audinius naudosiu. Būtų labai gerai Vilniuje siūlų nusipirkti. Ir čia gi nesivešiu (galėčiau, bet siūlų paletė per didelė, kad visus susipirkčiau)
QUOTE(Zemugne @ 2015 08 05, 08:41)
Siuvinėčiau, bet į užsienį visko nesusiveši. Atsivežiau piešinį kryžiuku, tikėdamasi jį užbaigti. Bet kryžiukui didelės meilės nebejaučiu. O čia tooookią audinių parduotuvę radau. Na, beveik kasdien pro tris praeinu, bet viena yra labiau labiau nei kitos
Tai ir nusprendžiau lovatiesę pasisiūti.
O dėl siūlų skiautiniams nudžiuginai. Gal prisimeni, kur jų yra Vilniuje? Aš kitame forume EPP pamokas darysiu, bet nežinau, kokius audinius naudosiu. Būtų labai gerai Vilniuje siūlų nusipirkti. Ir čia gi nesivešiu (galėčiau, bet siūlų paletė per didelė, kad visus susipirkčiau)

Prisimenu, kur pirkau - buvo tokia siuvimo reikmenų parduotuvė Akropolyje priešais Ermitažą, dar jų parduotuvė ir Ibrahime buvo, kaip vadinasi - nors užmušk nepamenu.