Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(laguna11 @ 2012 06 30, 13:40)
man tai visai nera nuotaikos siandien..po bet kokio dziugesnio pasiekimo vaikas visada man "smogia" tokia liudesio ir nervu porcija kad nieko nesinori.. aiksteje pamateme karuseles atvaziavusias,ir pasisupti,ir ciuozineti idomiu visokiu,kur tau,tempia salin neis ten ir viskas doh.gif nors kiti vaikai maldauja kad tik leistu tevai..

Nesuk del to galvos - mes irgi isgyvenam be karuseliu lotuliukas.gif , nu ji netempia manes nuo ju, lyg ir nori, bet va renkas, renkas kur suptis - ir issirenka ta kur leliukams, ir dar reiklauja kad kartu supciaus doh.gif Tada vedant sonan (gi mano gabaritai netilps i tas supynes net uzpakalio padet) rekia, kad nori suptis, o suptis kaip visi vaikai - bijo unsure.gif
Atsakyti
kad pas mus tokia kasdienybe,kad jis nieko nenori...niekur jam nepatinka,vaiku zaidimu kambariai nedomina,zoologijos sode labiausiai patiko rastos supynes doh.gif ,Snow arenoj labiausiai patiko kad nupirkau kolos ir isejom lauk doh.gif 3 dienu kelionej prie juros vienintelis dziaugsmas buvo vaziavimas traukiniu ir krikstamotes katyte,ziemos sode susidomejimas buvo tik papuga...fejerverku bijom,geriausia dienos pramoga nueit i maxima bulkuciu ir pareit namo,kur namie vel pritruksta veiklos,zyzimas,bet jei ne i parduotuve eit niekur nenori,arba nebent dviese parke paslampineti,kas jau igriso man.neesu is tu kuriai desperatiskai reikia buvimo tarp zmoniu nuolatos,bet ir nuolat uzsidarius buti nenoriu,o kai nori vestis visur vaika,parodyti tiek vietu,gaunasi tik zyzimas jo verysad.gif
atrodo kad ir drauges nutolo,nebera su kuo pasikalbeti,issilieti kartais..ir vaikai mano mazajam buve nebuve..geriau nebuve doh.gif mociute musu anuko demesio troksta,o anukas vos isspaudzia bucki paprasytas,dazniau stumia,ir maloniausia dalis buna islydejimas per duris doh.gif
nu zodziu prisiguodziau cia siandien juodai,prirasiau visko kas liudna man.. blush2.gif
sudejus visokius autistiskus bruozus ir dar nezinia ir kur prisigaudytas nesamones jo,visai nejauciu kad mes toks cia jau "lengvas atvejis",kaip sake musu gydytojas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laguna11: 30 birželio 2012 - 14:55
QUOTE(laguna11 @ 2012 06 30, 15:54)
neesu is tu kuriai desperatiskai reikia buvimo tarp zmoniu nuolatos,bet ir nuolat uzsidarius buti nenoriu,o kai nori vestis visur vaika,parodyti tiek vietu,gaunasi tik zyzimas jo verysad.gif

bet turi priimt ir jo poreiki - but vienam, nes jis butent toks blush2.gif

O tau neina vienai "pasilakstyt", as irgi su Milda retai kur tampaus - nes ji nenori, bijo, vengia - nu vargas su ja, dazniausiai gryztam nuotaika susigadinusios abi doh.gif , bet as apsiforminu kai darzely buna, ar vyrui palieku ir pas drauges nuvarau - kai man to labai jau reik - nepraradau jokiu rysiu su draugem schmoll.gif . Tiesiog ismokau atskirt save nuo jos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 06 30, 16:13)
bet turi priimt ir jo poreiki - but vienam, nes jis butent toks blush2.gif

O tau neina vienai "pasilakstyt", as irgi su Milda retai kur tampaus - nes ji nenori, bijo, vengia - nu vargas su ja, dazniausiai gryztam nuotaika susigadinusios abi doh.gif , bet as apsiforminu kai darzely buna, ar vyrui palieku ir pas drauges nuvarau - kai man to labai jau reik - nepraradau jokiu rysiu su draugem schmoll.gif . Tiesiog ismokau atskirt save nuo jos mirksiukas.gif

man is tikro geda ir baisu kad as dziaugiuosi tokiom akimirkom kai iseinu viena,kai tik tetis namie visada iseinu bent trumpam i miesta,nes pas mus irgi dazniausiai is noro nuvesti vaika kazkur pramogauti gaunasi tik sugadinta diena..arba vyrai abu iseina pasivaikscioti valandelei,kuri atrodo labai greit prabega.as jau dabar pradejau laukti rugsejo,ne todel kad bus vaika kur padeti,bet kad grisim i ritma,vienoda miego laika,bus veikla.vasara kai darzeliai susijungia dabar parasiau kad nevesiu,ir aukletoja labai buvo uz tai kad nevesti nes naujoj vietoj su svetimom aukletojom ir vaikais bus beda.
labai jauciuosi psichologiskai issunkta siuo metu,kas bus ateity isvis blokuoju tokias mintis fear.gif
ryte atsikelia atlekia mazasis i lova buciuoju veiduka,pirstukus mieliausius pasauly ir keikiu save kaip galejau ji barti,i vakara dazniausiai tenoriu buti viena palindusi po pagalve,ypac kai tetis dirba..
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2012 06 30, 16:33)
man is tikro geda ir baisu kad as dziaugiuosi tokiom akimirkom kai iseinu viena

nereik to gedintis - juk tu nesi TIK jo mama, visu pirma esi zmogus, moteris, asmenybe - jei tik tarnausi jo normas ir igeidziams - pati liksi 0, o tai ner gerai nei tau, nei jam schmoll.gif , Va todel ir leidziu Milda i kita, budinti darzeli per vasara, gal nevisai kasdien, nes vasara pateisinimu nebereiks - nori vedi, nori ne - bet atostogos ir man, ir turiu pailset, noriu skirt laiko sau vienai, kad rudeni kibt su upu i darbus mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mus "paauglystė" prasidėjo hihihi.gif Nunešiau CD grotuvą į J kambarį, tai visas patenkintas, žaidžia savo kambaryje, ant sako gatvių kilimo ir muzikos klausosi, o "tu, mamyte, eik eik, eik dibti" ir šypsosi iki ausų ir dar duris užsidaro cool.gif

Vakar aplankėme mažesniuosiu pusbrolius (mano brolio vaikus). Pirmą kartą išgirdau kaip gražiai kalba 3,5 metukų vyresnėlis (nes jis šiaip tylenis pastoviai būdavo, ypač kai daugiau žmonių). O mažylis, 1 metukų - eina sau, turbūt tokie ir turi būti tie vienmetukai: emocijos liejasi per kraštus, supranta viską (paklausiau, kur tavo sausainiai? tai ir eina pas sausainius, rodo man, duoda), "kalba" savo leliukiška kalba, bet yra žodis "ne" ir tas ne sąmoningas, bėga prie tvoros, rodo už jios esantį šunį, "au au" sako; kramto jis tuos sausainius kuo puikiausiai (mano J ilgai springo), ir pats su šaukštu košę valgo; o kaip gražiai abu broliukai žaidžia wub.gif vienžo, dabar kai permąstau, tai ojojoj kaip mūsų raida atsilikinėjo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 30 birželio 2012 - 16:16
Laguna, gal kam ir pavyksta pvz kaip Kristei atsiriboti, skirti pakankamai laiko sau, bet man kaip ir Tau to nepavyko ir nepavyksta.
Irgi keliuosi linksma nuotaika, o vakare (ar po bet kokio išejimo is namu) nuotaika beveik visada sh..... Su draugais situacija lygiai tokia pati.
Jei Tave tai guos, lyg matau kad tik vienas vaikutis pas Tave. Pas mane ju keletas- tai be sugadintos nuotaikos, dar kasdien griauziuosi, kad kitiems vaikams kitoks vaikutis gadina gyvenima: pramogas, kasdienybe- viska.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 06 30, 14:40)
Nesuk del to galvos - mes irgi isgyvenam be karuseliu lotuliukas.gif , nu ji netempia manes nuo ju, lyg ir nori, bet va renkas, renkas kur suptis - ir issirenka ta kur leliukams, ir dar reiklauja kad kartu supciaus doh.gif Tada vedant sonan (gi mano gabaritai netilps i tas supynes net uzpakalio padet) rekia, kad nori suptis, o suptis kaip visi vaikai - bijo unsure.gif

Kai aš buvau maža, man supynės buvo kažkas toooooooookio ir jokios baimės neturėjau schmoll.gif (dabar tai širdies priepuolį gaučiau iš baimės) J niekad nėra buvęs atrakcionuose (kažkaip nepapuolė mums prie jų būti), bet jaučiu, kad irgi labai norėtų pabandyti, o ar bijotų - tai net nežinau, šiaip jis bebaimis g.gif Nors pastebiu, kad žaidimų aikštelėse jis nelabai mėgsta suptis, matyt kažkas nelabai tvarkoje su pusiausvyros organėliu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 30 birželio 2012 - 16:21
QUOTE(jolisali @ 2012 06 30, 17:17)
Laguna, gal kam ir pavyksta pvz kaip Kristei atsiriboti, skirti pakankamai laiko sau, bet man kaip ir Tau to nepavyko ir nepavyksta.
Irgi keliuosi linksma nuotaika, o vakare (ar po bet kokio išejimo is namu) nuotaika beveik visada sh..... Su draugais situacija lygiai tokia pati.
Jei Tave tai guos, lyg matau kad tik vienas vaikutis pas Tave. Pas mane ju keletas- tai be sugadintos nuotaikos, dar kasdien griauziuosi, kad kitiems vaikams kitoks vaikutis gadina gyvenima: pramogas, kasdienybe- viska.

Nu pas tave biski kita situacija, tu viena su vaikais 4u.gif , bet ir tai - ar nepriklauso tau atostogos darbe? ju metu vaikas darzely - tu leidi sau, nors keleta valandeliu pabut su savim, arba didiesiem palieki ir nors pasivaiksciot iseini, parke knyga paskaityt (to as nedarau schmoll.gif ). As ziauriai uzsivelus su viskuo buvau iki Mildai 3 metai suejo - apart jos nieko daugiau nebemaciau, bet va kai isvedziau i darza, pati istojau mokytis - viskas, sventa, savaitgaliai buvo man skirti - vaziuodavau i paskaitas, po ju su grupiokem osem wub.gif , gryzdavau su skaudancia galva nuo informacijos kiekio (paskaitos itemptos labai, po 8-10 val per diena, dvi dienas is eiles) - bet tokia atsigavus, pailsejus nuo vaiku wub.gif Tada ir ismokau atsiribot nuo visko - va, nors ir Cukraus Pudra nesupranta kaip galiu - bet galiu, be jokio sazines grauzimo vaika grust i darza ir atostogu (savo) metu, nes mums abiems taip geriau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2012 06 30, 17:19)
Kai aš buvau maža, man supynės buvo kažkas toooooooookio ir jokios baimės neturėjau  schmoll.gif (dabar tai širdies priepuolį gaučiau iš baimės) J niekad nėra buvęs atrakcionuose (kažkaip nepapuolė mums prie jų būti), bet jaučiu, kad irgi labai norėtų pabandyti, o ar bijotų - tai net nežinau, šiaip jis bebaimis  g.gif Nors pastebiu, kad žaidimų aikštelėse jis nelabai mėgsta suptis, matyt kažkas nelabai tvarkoje su pusiausvyros organėliu  g.gif

Suptis Milda megsta, maza nuo arkliuko nenulpdavo, VRC kai gulejom, ten apacioje irgi tokios supynes budavo - tai jei kam musu reikdavo - zinodavo kur rast lotuliukas.gif , kieme irgi dabar isejus visad supas - bet atrakcionuose - ten muzika, triuskmas, daug zmoniu, viskas baisu, va batuto ji gal ir noretu - bet... jei ten nesokinetu daugiau ne vienas vaikas ir nieks neziuretu kaip ji sokineja doh.gif , jai ir tinka leliuku karuseles - kur ner ziurovu ir ner kad kazkas kartu suktusi, tad kompanijai reik mamos - gerai atrodytumem ane? sesiamete (ugio kaip antroke beveik) ir mama doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 06 30, 16:26)
Suptis Milda megsta, maza nuo arkliuko nenulpdavo, VRC kai gulejom, ten apacioje irgi tokios supynes budavo - tai jei kam musu reikdavo - zinodavo kur rast lotuliukas.gif , kieme irgi dabar isejus visad supas - bet atrakcionuose - ten muzika, triuskmas, daug zmoniu, viskas baisu, va batuto ji gal ir noretu - bet... jei ten nesokinetu daugiau ne vienas vaikas ir nieks neziuretu kaip ji sokineja doh.gif , jai ir tinka leliuku karuseles - kur ner ziurovu ir ner kad kazkas kartu suktusi, tad kompanijai reik mamos - gerai atrodytumem ane? sesiamete (ugio kaip antroke beveik) ir mama doh.gif

Matai kaip g.gif . O maniškis tai tik ir veržiasi, kur vaikai. Be vaikų jis nenori būti, tada jam net žaidimų aiškštelės nelabai įdomios. O kalėdiniu laikotarpiu kai muzikos pamokėlėse būdavo vienas, nes vaikai sirgo ir šiaip neatėjo (aš maniau, oi kaip gerai, individualus darbas su muzikos terapeute), tai mokytoja traukė ir traukė iš jo akių kontaktą, o manęs jis vis tyliai klausė "ku vaikai?"
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 06 30, 20:08)
Matai kaip  g.gif . O maniškis tai tik ir veržiasi, kur vaikai. Be vaikų jis nenori būti, tada jam net žaidimų aiškštelės nelabai įdomios. O kalėdiniu laikotarpiu kai muzikos pamokėlėse būdavo vienas, nes vaikai sirgo ir šiaip neatėjo (aš maniau, oi kaip gerai, individualus darbas su muzikos terapeute), tai mokytoja traukė ir traukė iš jo akių kontaktą, o manęs jis vis tyliai klausė "ku vaikai?"

Milda dabar irgi vaikus jau toleruoja - bet pazystamus, prie kuriu jau pripratus, o svetimus ignoruoja, ypac jei ju daug vienoje vietoje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolisali @ 2012 06 30, 17:17)

pas mus lelius buvo netyciukas,bet nuo pirmu dienu tetis sake kad vaikui nieko netruks visom prasmem,visada jis turejo ir turi naujus daiktus,zaislus,rubus,visa demesi,visur ji vezdavomes kartu,iki 3 metuku nera isvis pasilikes niekur be musu,lankeme daug idomiu vietu jau,i darzeli pratinomes labai pamazu,kaifavau nuo visu pirmu kartu kuriuos patiria ismoksta vaikas wub.gif
atrodo visai pamirsau save,paskutinius pora metu buvo darzelis,sanatorijos,vrc,ligonines,negalejau normaliai isidarbinti,neturime kas galetu paziureti vaika mums uztrukus ir jau pradedu jaustis isgrezta cray.gif noriu rudeni i darba bet kokia kaina..
atsiriboti iseiti kazkur man kaip ir pavyksta,bet paskui grauziuosi kad taip megavausi tuo isejimu,kad neskubejau namo,kad negalvojau apie vaika tuo metu.taip pas mane jis vienas,neisivaizduoju kaip galeciau dar karta tam ryztis schmoll.gif
pas mus ant arkliuko supimasis prasidejo nuo metuku iki kol suejo 4 supdavosi daugybe kartu per diena,arkliukas prarado visas spalvas,nudilo,net nulauzes nugarele buvo.karta net buvau issigandusi rimtai kai maziui buvo kokie pusantru,kazka dariau namie o jis suposi vis uzsimerkdamas,uzsisvajojes,paskui matau kad jis jau apskritai nereaguoja i aplinka,lyg butu kazkur toli uzsisupes unsure.gif kvieciu o jokios reakcijos,paskui lyg pabudes atrode kai pamate esas kambary unsure.gif

atsiprasau mamytes uz tokia nuotaika siandien blush2.gif i svente nenuejom nes mazius krapste nosi kol pasileido krauja,nuvaliau servetele ir puole i isterija su didelem asarom ir rekimu kodel ji nusluosciau,stumde mane salin ir nebeliko noro daryt dar ka nors..
Atsakyti