Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(LisJa @ 2012 07 18, 19:50)
Is tikro labai idomu unsure.gif Papasakok placiau, kaip sekesi testavimas, ar atrado ka nors "naujo" jums dar nezinomo, ar sutinkat su rezultatais ir ju nuomonem...?
Na, maniskis priesingai...Labai tikslingai saukia, rekia, viska tasko i sonus ir yra tuo patenkintas... doh.gif  unsure.gif Net didziuojasi savim, toks vaizdas...

Rezultatu-psichologes isvadu dar neturiu, po menesio...dabar jau po 2 savaiciu tureciau gaut. O siaip tai aptarem visus dalykus, pasirodem ka mokam, o ko nemokam. Kadangi didziausia beda mums yra ziuret i paveikslelius (nors loto sudeliojam puikiai), tai nuo ju ir pradesim visa moksla, tuo paciu ir kalba kortelemis lavinsim. Pasidziauge, kad matosi jog su vaiku dirbama ir, kad vaikas nori dirbt. Siaip nieko naujo, tik tas pastebejimas toks del jo pykcio ir, kad baisulingai daug savistimuliaciju turim...net neurologus minejo. Dar buvau labai nustebusi ir psichologe ispustom akim ziurejo, nes to dar niekad nebuvo macius ,kaip maniskis pykcio metu karoliukus i buteliuka su maza skylute staigiu ranku judesiais tiesiog sumete juos biggrin.gif

Va del to metymo, tai maniskis taip specialiai daiktais nesisvaisto, kad viska dauzyt, trankyt, metyt....bet jam taip keistai buna. pvz. sedi sau ramiai ant sofos , valgo obuoli ir uzeina toks staigus sekundinis pyktis...surekia, numeta obuoli ant zemes,ir issigasta..... greit viska surenka , issluosto ir jau net nepykdamas...lyg niekur nieko. O jei tie ilgi pykcio priepoliai, tai verkdamas renka, sluosto, i vieta deda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 18 liepos 2012 - 20:15
Jokūbas mėto kai ožiuojasi. Kuo toliau, stipriau...Ir žiuri kaip reaguosi.
Atsakyti
Mes oziu neturim....sakau taip, nes augindama kita vaika, puikiai suprantu ka reiskai oziai. Nes nera tokio kaip, kad neduodi-pykstu, nedarai-pykstu, liepi kazka daryt-pykstu ir t.t.... Jis pykstasi su savim...pats sau vienas ir del man nezinomos priezasties...tiesiog, is lemputes.
Atsakyti
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 07 18, 20:15)
Rezultatu-psichologes isvadu dar neturiu, po menesio...dabar jau po 2 savaiciu tureciau gaut. O siaip tai aptarem visus dalykus, pasirodem ka mokam, o ko nemokam. Kadangi didziausia beda mums yra ziuret i paveikslelius  (nors loto sudeliojam puikiai), tai nuo ju ir pradesim visa moksla, tuo paciu ir kalba kortelemis lavinsim. Pasidziauge, kad matosi jog su vaiku dirbama ir, kad vaikas nori dirbt. Siaip nieko naujo, tik tas pastebejimas toks del jo pykcio ir, kad baisulingai daug savistimuliaciju turim...net neurologus minejo. Dar buvau labai nustebusi ir psichologe ispustom akim ziurejo, nes to dar niekad nebuvo macius ,kaip maniskis pykcio metu karoliukus i buteliuka su maza skylute staigiu ranku judesiais tiesiog sumete juos  biggrin.gif

Va del to metymo, tai maniskis taip specialiai daiktais nesisvaisto, kad viska dauzyt, trankyt, metyt....bet jam taip keistai buna. pvz. sedi sau ramiai ant sofos , valgo obuoli ir uzeina toks staigus sekundinis pyktis...surekia, numeta obuoli ant zemes,ir issigasta..... greit viska surenka , issluosto ir jau net nepykdamas...lyg niekur nieko. O jei tie ilgi pykcio priepoliai, tai verkdamas renka, sluosto, i vieta deda.

Labai idomu. Matyt jis kazkaip tiesiog negli sukontroliuot to...Maniskis labai panasiai elgiasi kitu atveju. Laiko rankose koki popieriuka, kuris jam patinka, nesiojasi visur. Tada paima kazkodel ir supleso ji smulkiai. O po to, kad des raudot-renka tas skiauteles, deda viena salia kitos, mazdaug "kodel jos ne kruvoj, kaip kad pries tai buvo"...Ir taip nuolat. Duonos rieke valgo, sutrupina i trupinius, o po to verkia, kad sutrupino...Jogurto indeliai kruveleje sulipinti po keturis. Jis ju nevalgo, bet paima, nuplesia viena nuo tos kruveles, o po to duoda man, verkia, matau, kad nori, jog padaryciau kaip pries tai buve...Sitas man irgi sunkoka, nes nezinau, kaip koreguot, aiskinu, jog gi pats isardei, suplesei, kita karta neplesyk, bet kaskart vis is naujo tas pats...
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 07 18, 20:26)
Mes oziu neturim....sakau taip, nes augindama kita vaika, puikiai suprantu ka reiskai oziai. Nes nera tokio kaip, kad neduodi-pykstu, nedarai-pykstu, liepi kazka daryt-pykstu ir t.t.... Jis pykstasi su savim...pats sau vienas ir del man nezinomos priezasties...tiesiog, is lemputes.

O maniskis pyksta daug ir ant visko is eiles, tik ne ant saves. Taip jis savim patenkintas buna, ir pasiglosto ir pasigiria, ir matosi kad baisiai savim dziaugiasi amzinai, tooks savimyla, padaro kokia nesamone ir rodo visiems, kaip cia puiku, nuostabu, ir neduok dieve kam nors atrodys kitaip...Pyksta jei nepagiri doh.gif Pyksta, jei giri kita vaika (kad ir sese), o ne ji.. O oziai tai is viso. Matosi kartais, ka daplamai pyksta vos ne tam, kad papykt, randa tam menkiausia priezasti. O jei neranda, tada susigalvoja. pavyzdziui, paima nuteskia nuo akiu akinukus. Tada atnesa man ir verkia kruvinom asarom, kad uzdeciau. Uzdedu, tada paima ir vel nuteskia, ir vel baisiai bliaudamas praso, kad uzdeciau. Man kartais atrodo, kad jis tiesiog nori papykt ir specialiai iesko tam priezasciu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 07 18, 20:38)
Labai idomu. Matyt jis kazkaip tiesiog negli sukontroliuot to..

Tai va tas ir gasdina, kad tikrai jis negali savo to pykcio kontroliuot....o priezasties del ko jis supyksta, nors galva i siena dauzyk, nu neikertu del ko doh.gif
Del paveiksliuku, tai lyg Krisstes Mildute irgi taip elgdavos kaip taviskis.
O tie oziai tai gal tiesiog demesio reikalavimas g.gif Maniskis, panasiai metus, kai brolis atsirado, sugalvodavo begale dalyku, kuriems reikalinga jam esu as, kad tik su broliu nebuciau doh.gif pvz. butinai uzsinoredavo suptis kai maitinu broli....siaip jis pasisupdavo ir pats arba supynems sustojus, teisiog pasededavo ant ju, padainuodavo pats sau..... bet jei jau as su broliu, tai iskart prasydavos, kad stoveciau salia ir supciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 07 18, 21:38)
O oziai tai is viso. Matosi kartais, ka daplamai pyksta vos ne tam, kad papykt, randa tam menkiausia priezasti. O jei neranda, tada susigalvoja. pavyzdziui, paima nuteskia nuo akiu akinukus. Tada atnesa man ir verkia kruvinom asarom, kad uzdeciau. Uzdedu, tada paima ir vel nuteskia, ir vel baisiai bliaudamas praso, kad uzdeciau. Man kartais atrodo, kad jis tiesiog nori papykt ir specialiai iesko tam priezasciu... unsure.gif

man panasu kad jis tik pykdamas mamos demesi gauna - todel ir iesko priezasciu blush2.gif

QUOTE(Žvėriukė @ 2012 07 18, 21:57)
Del paveiksliuku, tai lyg Krisstes Mildute irgi taip elgdavos kaip taviskis.

bet jei jau as su broliu, tai iskart prasydavos, kad stoveciau salia ir supciau  doh.gif

jo, maniske, arba sulankstydavo labai smulkiai arba suplesydavo - bet pati to nenoredavo, pacios rankytes kazkaip...

irgi matyt pavydas broliui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 07 18, 21:14)
man panasu kad jis tik pykdamas mamos demesi gauna - todel ir iesko priezasciu blush2.gif
jo, maniske, arba sulankstydavo labai smulkiai arba suplesydavo - bet pati to nenoredavo, pacios rankytes kazkaip...

irgi matyt pavydas broliui blush2.gif

Is tiesu tai mazoji pas mus daugiau antram plane lyginant su broliu...Tikrai nepasakyciau,kad didziajam maziau demesio tenka-greiciau priesingai!Bet aisku objektyviai ivertint ar jam pakanka to demesio-negaliu.Aisku-vien tik tai,kad jam manim tenka dalintis su sese jau yra sis tas.Zinoma,matau ir suprantu ta pavyda,jis neisvengiamai yra,bet labiau pasireiskia kovojant del daiktu,o ne del tevu demesio.O ir siaip panasiai jis elgdavosi ir tada,kai seses dar nebuvo,tas bajeriukas su akinukais jau seniai pas ji, ir kiti panasus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LisJa: 18 liepos 2012 - 23:17
QUOTE(LisJa @ 2012 07 18, 23:59)
Is tiesu tai mazoji pas mus daugiau antram plane lyginant su broliu...Tikrai nepasakyciau,kad didziajam maziau demesio tenka-greiciau priesingai!Bet aisku objektyviai ivertint ar jam pakanka to demesio-negaliu.Aisku-vien tik tai,kad jam manim tenka dalintis su sese jau yra sis tas.Zinoma,matau ir suprantu ta pavyda,jis neisvengiamai yra,bet labiau pasireiskia kovojant del daiktu,o ne del tevu demesio.O ir siaip panasiai jis elgdavosi ir tada,kai seses dar nebuvo,tas bajeriukas su akinukais jau seniai pas ji, ir kiti panasus..

as suprantu, kad jis gauna ta demesi, bet galbut ne visada, kai jam jo labai reikia... Drauges berniukas, dar nepilni 1,5 metu, atrodo zaidzia, vaiksto - priejo prie mamos kuri indus plauna ir pakeles rankas tipo paimk, ji sako palauk, indus plaunu - jis nosies taikymu prie neigalios tetos (protine negalia) - ir trenkia su ranka jai, ji pradeda rekt, mama meta indu plovima ir eina jos gint, maziaus auklet, kad taip negalima, jis krinta ant zemes, raitosi, jinai ji pasiima ant ranku, issinesa i kita kambari - jis ramus ir patenkintas - nu atsikovojo ta demesi lotuliukas.gif (Ir taip istisas dienas - namie nieko pasidaryt negali, net arbatos isgert, nekalbu apie pabendravima su draugem) Nu gi gudrus tie maziai, ir to demesio kuo daugiau gauna, tuo daugiau jiems jo reik unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 07 19, 06:50)
as suprantu, kad jis gauna ta demesi, bet galbut ne visada, kai jam jo labai reikia... Drauges berniukas, dar nepilni 1,5 metu, atrodo zaidzia, vaiksto - priejo prie mamos kuri indus plauna ir pakeles rankas tipo paimk, ji sako palauk, indus plaunu - jis nosies taikymu prie neigalios tetos (protine negalia) - ir trenkia su ranka jai, ji pradeda rekt, mama meta indu plovima ir eina jos gint, maziaus auklet, kad taip negalima, jis krinta ant zemes, raitosi, jinai ji pasiima ant ranku, issinesa i kita kambari - jis ramus ir patenkintas - nu atsikovojo ta demesi lotuliukas.gif (Ir taip istisas dienas - namie nieko pasidaryt negali, net arbatos isgert, nekalbu apie pabendravima su draugem) Nu gi gudrus tie maziai, ir to demesio kuo daugiau gauna, tuo daugiau jiems jo reik unsure.gif

Nesiginciju, zinoma, kad matyt ne visada. Bet as labai dziaugiuosi, kad kartais sese nudirba mano darbo jo atzvilgiu, t.y nuvaro ten pas ji ir ima kibint, lyst i akis-nu nesipriesina jis, kartais visai dziaugiasi. Jei geros nuotaikos tai ir uzsiima abu kuri laika. rolleyes.gif Zinoma, kolkas dar reikia laiko ir darbo ir sitoj vietoj, nes daznai buna ir priesingas efektas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LisJa: 19 liepos 2012 - 09:13
S atvirksciai megsta buti tik vienas.Tik labai retai prieina,prisiglaudzia ir pasako''mamyte as tave tave myliu''.Leidzia ,kad paglostyciau,apkabinciau,bet trumpam,paskui atsargiai nuima mano rankas ir iseina vel but vienas.Jei uzeinu pas ji i kambari,tai nepastebi manes,kalbinamas apsimeta,kad nieko negirdi.Retsykiais atsisuka,nenoriai akimirksni nusisypso ir vel ''dirba savo darbus''.paskui pribega prie manes,isstumia is kambario ir uzdaro duris.Tik kai kazko nesupranta savo zaidimuose,tai atsistoja ,istempia rankas,isskecia pirstukus ir nesavu balsu saukia''aaa,mama,aaa''.Kiek besakyciau,kad nereikia saukti,kad pakviestu graziai,juk as girdziu,neveikia-varsto trankydamas duris ir saukia.Jis tarytum vis slapstosi nuo manes,nuo vaiku po namus,kad tik niekas nekalbintu,neziuretu i jo puse.Bet sakau,kai jau svelnutis (nors ir labai trumpam),tai kaip katinelis.
Atsakyti
tik vakar pašnekėjom.... doh.gif
šian gulim, Jokūbas judina mano žandus prie lūpų ir sako " tu linksmas". " tu liūdnas"... Aš nepasiduodu, šypsausi ir sakau " aš linksma"... tada Jokūbas stipriai pliaukšteli man į veidą ir sako " dabar būsi liūdnas" doh.gif

O šiaip keičiam vaiko kambario tapetus.
Ilgai svarsčiau gal daryt kambarį su pertvarom, ryškiai atskiriant zonas..miego, žaidimų...
Bet doh.gif per mažai tam vietos turim.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 07 19, 10:41)
tik vakar pašnekėjom....  doh.gif
šian gulim, Jokūbas judina mano žandus prie lūpų ir sako " tu linksmas". " tu liūdnas"... Aš nepasiduodu, šypsausi ir sakau " aš linksma"... tada Jokūbas stipriai pliaukšteli man į veidą ir sako " dabar būsi liūdnas"  doh.gif
O šiaip keičiam vaiko kambario tapetus.
Ilgai svarsčiau gal daryt kambarį su pertvarom, ryškiai atskiriant zonas..miego, žaidimų...
Bet  doh.gif  per mažai tam vietos turim.

gal pritaikysite kaip as padariau.paatiesiau kilimeli su gatviu,parduotuviu,ir t.t. paveiksleliais(zinote,kai kuriuose darzeliuose tokie buna)-ten jis zaidzia su masinelem ir traukinukus su begiais pasistates.Salia sudejau is dideliu detaliu delione,kuria galima plauti,tai ten jis zaidzia plastelinu.Kita grindu dali ''uzpildziau''pasaulio atlasu ir salia pastaciau gaubli,tai ten S tyrineja salis,veliavas...O kur pasiliko kilimine danga,tai pastaciau stala su kompiuteriu,flomasteriais,knygutemis.Nezinau ar toks ''zonu''paskirstymas jums tiktu.Maniskiui manau patinka. smile.gif
Atsakyti