Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(-ELI- @ 2012 08 07, 14:01)
Sveikos 4u.gif
Laguna, nera tavo atvejis joks isskirtinis. 90 procentu vaiku serganciu autizmu buna tokie regresijos ar pablogejimo atvejai g.gif Atrodo kad va jau labai jau daug pasistumem i prieki,o viena diena viskas pasisuka atgal. Vaikas atrodo,kad viska pamirso ka mokejo. Paskui vel viskas stoja i vietas. Tokiu situaciju,apie kokias tu rasei buvo ir pas mus ir dar bus. Toks gyvenimas. Buvo tokiu situaciju,kad as galvojau jog isprotesiu,kai sese buvo leliukas ir dickis einant gatve griudavo gatveje ar nuo saligatvio puldavo begt i gatve...o tu dar su vezimu... Nezinai i kuria puse pulti doh.gif Dabar normaliai jau, o slepdavosi nuo kitu irgi labai daznai.
Ir nesilygink su kitais,visi vaikai yra skirtingi. Visi turi stipriasias ir silpnasias puses g.gif
Viskas keisis augant, kai maniskis buvo 4 -5 metu tai labai skiriasi nuo dabartinio    7-mecio. Dabar as zinau,kad jis gali buti savarankiskas,kad uzauges neprapuls ir be manes,bet tiesiog bus kitoks. Kitoks,taciau mielas,mylintis ir mylimas wub.gif

na as ir nesakau kad mes isskrtiniai,tik dazniausiai siame forume visos dalinasi tik gerais pasiekimais, o man rodos kad pas mus vienos bedos,tas jo nenoras niekam,arba uzsiciklinimas ties kazkuo,net artimu zmoniu atstumimas,mes beveik niekur nebegalim iseit kartu,isskyrus parduotuve,nes puls i panika,arba neduok dieve sutiksim pazistamu tai plesysis,draskysis kad tik nesikalbet.nuejus i svecius teko pusvalandi klykianti laikyti koridoriuje nes nejo toliau ir sauke..kai vaikas yra aukstas ir siaip nemazas tai labai jau mes pradejom atkreipti aplinkiniu demesi,o man su tuo susitaikyti nelengva,juolab kas jis nekalba,ar bent jau aplinkiniai jo nesupranta..

QUOTE(deimanttelis @ 2012 08 07, 19:08)
Mano maziui tik 2,4 metuku o kitu neprisileidzia, ka cia kitu, net savus prisileidzia nevisada, jei jam ne nuotaika, net nuo tetes klykdamas bega, o didieji brolis su sese ji gali piimti koki kart per savaite.  Na bet kaiskaip po truputi  taisosi, dazniau buna geros nuotaikos, net buckius kartais duoda, o tai vaistai visiems mums wub.gif

maniskis bucki duoda tik paprasytas,arba jei pamato per tv kad kazkas buciuoja vaika,arba vaikas kazka,tada ir jis kartoja atejes prie manes,nors ryte myluojames,kol dar buna geros nuotaikos,kutenames,apiberiu buckiais,bet jis pats tai daro tik paprasytas arba matydamas pavyzdi..
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2012 08 07, 18:51)
...,tas jo nenoras niekam,arba uzsiciklinimas ties kazkuo,net artimu zmoniu atstumimas,mes beveik niekur nebegalim iseit kartu,isskyrus parduotuve,nes puls i panika,arba neduok dieve sutiksim pazistamu tai plesysis,draskysis kad tik nesikalbet.nuejus i svecius teko pusvalandi klykianti laikyti koridoriuje nes nejo toliau ir sauke..kai vaikas yra aukstas ir siaip nemazas tai labai jau mes pradejom atkreipti aplinkiniu demesi,o man su tuo susitaikyti nelengva,juolab kas jis nekalba,ar bent jau aplinkiniai jo nesupranta..
maniskis bucki duoda tik paprasytas,arba jei pamato per tv kad kazkas buciuoja vaika,arba vaikas kazka,tada ir jis kartoja atejes prie manes,nors ryte myluojames,kol dar buna geros nuotaikos,kutenames,apiberiu buckiais,bet jis pats tai daro tik paprasytas arba matydamas pavyzdi..

Viska ta praejom console.gif Ir viskas po truputi keitesi i gera... 5 metu kalbejo dar labai mazai...Dabar kalba labai daug,bet dazniausia ismoktom is filmu frazem. Bet kalba thumbup.gif Jau gali suzinot kas skauda ir t.t...
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2012 08 07, 18:51)
na as ir nesakau kad mes isskrtiniai,tik dazniausiai siame forume visos dalinasi tik gerais pasiekimais, o man rodos kad pas mus vienos bedos,tas jo nenoras niekam,arba uzsiciklinimas ties kazkuo,net artimu zmoniu atstumimas,mes beveik niekur nebegalim iseit kartu,isskyrus parduotuve,nes puls i panika,arba neduok dieve sutiksim pazistamu tai plesysis,draskysis kad tik nesikalbet.nuejus i svecius teko pusvalandi klykianti laikyti koridoriuje nes nejo toliau ir sauke..kai vaikas yra aukstas ir siaip nemazas tai labai jau mes pradejom atkreipti aplinkiniu demesi,o man su tuo susitaikyti nelengva,juolab kas jis nekalba,ar bent jau aplinkiniai jo nesupranta..

Pas mus tai Pau norai yra ysakymai, jei jis konors nenori ir prikalbint graziuoju neina, vadinas ir as ten neisiu, arba nedarysiu konors. Aisku kiti nuo to nukencia, bet laime mano vaikai jau dideli ir supranta mane, o jei jau ko labai nori tai gali vieni nueiti.

QUOTE(-ELI- @ 2012 08 07, 22:16)
Viska ta praejom console.gif Ir viskas po truputi keitesi i gera... 5 metu kalbejo dar labai mazai...Dabar kalba labai daug,bet dazniausia ismoktom is filmu frazem. Bet kalba thumbup.gif Jau gali suzinot kas skauda ir t.t...

Tikiuos ir mes tai isgyvensim ir ateiti dalinsimes tik gerais isgyvenimais
Atsakyti
QUOTE(deimanttelis @ 2012 08 08, 10:18)
Pas mus tai Pau norai yra ysakymai, jei jis konors nenori ir prikalbint graziuoju neina, vadinas ir as ten neisiu, arba nedarysiu konors. Aisku  kiti nuo to nukencia, bet laime mano vaikai jau dideli ir supranta mane, o jei jau ko labai nori tai gali vieni nueiti.
Tikiuos ir mes tai isgyvensim ir ateiti dalinsimes tik gerais isgyvenimais

Pas mus irgi tas pats..todel su vaiku einu tik i prekybos centra ar biblioteka,va ana diena norejau optikoje pasiteirauti sio bei to,tetis dirba,ejau su vaiku,galima sakyt pokalbio nebaigiau nes pradejo tempt mane lauk vaikas znaibyt ranka,tempt uz palaidines..
be to mano vaikas visai nejautrus skausmui schmoll.gif nusibrozdino keli,parejo dideliausiu guzu kaktoj is darzelio,kitas vaikas prakirto antaki,dure pirsta imant krauja,visais atvejai jokiu asarau,tik pasiziuri,konstatuoja POPA ramiausiu veidu ir nueina kaip niekur nieko..uztat gali raudot iki nukritimo kad uzdejau golfa atvesus orui.
Atsakyti
Bandeme siandien apsikirpti.Nieko neisejo.S net nesileido prieiti prie kedes.Rytoj uzsiraseme i lietuviu kirpykla,kur ziema kazkaip kirpejas sugebejo ''ant greicio''apkirpti.Tai rytoj sutareme,kad sesute irgi kirpsis tuo paciu metu kaip ir S.Gal kaip nors pavyks,nes bandziau pati,tai kirpciukai kreivi,o aplink ausytes visiskai tvorele gavosi.Visa savaite kaip apipesiotas visciukas vaikscioja.Kad tik pavyktu prikalbinti...
Atsakyti
O maniskis... Et. Pasiziuriu Youtubiniu filmuku ir man viskas vel kuo aiskiausiai susitato i vietas (cia kalbant apie tai, kas jis toks). Vistiek as matyt truputi prie sadomazo- tokiu.. unsure.gif

laguna-kiekvienai musu atvejis atrodo KAZKOKS TOKS, kitoks, isskirtinis, neiskus, sunkus, sudetingas, sudetingiausias...Va as, stai, pastaruoju metu lyg ir geryn gyvenu, laimingesne, kartais net vel tarsi uzsimirstu, kokiu bedu mes turim. Apsiprantu, priprantu... Ir tampa nebebaisu, kazkaip savaime teka viskas...Gyvenam. Augam. Bet va uztenka atsitiktinai kazka panasaus pamatyt (nuo seniau favorituose buvau issaugojusi tuos senus filmukus apie autistukus, tvarkiausi kompa, norejau istrint, ir vel uzmeciau aki... unsure.gif unsure.gif unsure.gif ), ir vel apima kazkokia idiotiska savigaila, savigrauza, vel akis smegiu i vaika, ar jis tikrai "toks"... doh.gif
Bet is tiesu mastau-na kam to reikia... Koks yra - toks. Toki ir mylim.... Zinau, kaip sunku nustot save kamuot tokiom mintim. Bet turim pabandyt kazkaip, susiimt, ir judet pirmyn (ir dabar galvoju,kad cia turbut daugiau sau parasiau, nei kad tau)...Ech. smile.gif

Del kaciu-turim. Birmos veisles. Sunus nekencia, dukra myli, nori, eina is proto del jo. Nu ir ka-laikom toliau. Nors iki gimstant mergytei buvo kiles noras kazkam ji atiduot, nes buvo tragiska situacija, kaip vyrukas ji engdavo..Dabar truputi apmokiau vyruka nuo katino bent jau nuosaliau laikytis, tai situacija kiek geresne.

Kas cia dar.. Ai, tiesa...Gal yra norinciu imest i fotki daugiau savo vaikuciu video? Idomu pasiziuret butu, as pasirasydama tam irgi mestelciau pora... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 08 08, 21:28)
Tai rytoj sutareme,kad sesute irgi kirpsis tuo paciu metu kaip ir S.Gal kaip nors pavyks,nes bandziau pati,tai kirpciukai kreivi,o aplink ausytes visiskai tvorele gavosi.Visa savaite kaip apipesiotas visciukas vaikscioja.Kad tik pavyktu prikalbinti...

Arba Tu išmoksi apkirpti.

LisJa, kad nelabai filmuoju aš savo vaiko blush2.gif Yra keli filmukai kai mažas buvo ir viskas. blush2.gif
Atsakyti
as ne per seniausiai buvau nufilmavusi vaika isterijos metu,paemiau fotoaparata ir pradejau filmuoti jis net pasimete,pradejo ziureti kas cia bus,ka as cia kalbu.paskui pats ziurejo i save lotuliukas.gif bet tokiu zinoma nei saugojau nei kelciau ax.gif o siaip pas mus kazkaip foto visur su vaiku..video turim tik krikstynu..
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 08 09, 08:05)
Arba Tu išmoksi apkirpti.

LisJa, kad nelabai filmuoju aš savo vaiko  blush2.gif  Yra keli filmukai kai mažas buvo ir viskas.  blush2.gif

As neismoksiu kirpt,neismoksiu dantu taisyti,neismoksiu buti mokyklos mokytoja,neismoksiu visu profesiju tu zmoniu,su kuriais S turi ir privales buti ateityje.Tik stengsiuosi ji pratinti ,mokinti su didele kantrybe adaptuotis visuomeneje.Aciu uz patarima,bet lengviausia viska daryti uz vaika.Taciau tai nera geriausia iseitis.O del filmavimu-kaip tik vakar pagalvojau,kad reiketu irasineti S elgesi,kad nekiltu klausimu svarstant ar tai elgesio problemos,ar sveikatos sutrikimas. smile.gif
Atsakyti
O aš jei reiks išmoksiu viską biggrin.gif blush2.gif

Mažas Jokūbas kirpdavosi kirpykloj, o dabar tie garsai jam kelia paniką, net į vidų neina, o kirptis tai reikia... laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 09 rugpjūčio 2012 - 10:24
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 08 09, 10:23)
O aš jei reiks išmoksiu viską  biggrin.gif  blush2.gif

Mažas Jokūbas kirpdavosi kirpykloj, o dabar tie garsai jam kelia paniką, net į vidų neina, o kirptis tai reikia... laugh.gif

Na stai grizom su nauja sukuosena.Kirpejas buvo labai draugiskas ir kantrus.Siek tiek pafilmavau ten.Pirmiausiai S nusieme kirpyklos skraiste nuo saves,paskui ir virsutinius drabuzius-buvo kaip pleze..Daug riksmo,lipimo nuo kedes,stumdymusi,mosikavimo rankytemis,bet visgi pavyko.Misija neimanoma-tapo imanoma.Dukryte apkirpo per 20minuciu,o S teko uztrukti apie valanda.Dabar puse metu galima bus pailseti 4u.gif Vis kartojo;''paziurekite i laikrodi,man jau laikas iseiti'' smile.gif Dar ,kad aprimti vardino visas pasaulio salis,kurias zino,ju sostines ir veliavas.Poto planetu pavadinimus.Kita kirpeja nese jam sausainiukus ir visaip bande nukreipt jo demesi,kad tik pabutu ramiai,bet tai dar labiau ji pikde.Sako,kad skauda plaukus,kad nekencia ju.O ypac bijojo,kai mate ant grindu krentancias sruogelias''kas cia dabar darosi?!'' rolleyes.gif Kai jau isejome is kirpyklos,tai visa kelia buvo labai patenkintas ir kartojo kaip is animac.filmuko Dora''Mums pavyko,pavyko,mums pavyko'' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 08 09, 14:56)
Na stai grizom su nauja sukuosena.

nu super thumbup.gif

pafilmavau ir aš mūsų pokalbį vonioj, reik peržiūrėt ar "peliukas" niekur nesimato tik prieš keliant blush2.gif
Atsakyti