QUOTE(Redazi @ 2013 03 01, 20:27)
žinoma


300g dž.slyvų,
100ml stiprios kavos,
4 š brendžio,
150g juod.šokolado,
100 g.sviesto,
150 g cukraus,
4 kiaušinių,
100 g maltų migdolų.
pirmiausia reikia užmerkti slyvas kavoj ir brendy, palaikyti bent 20min.
puode virš verdančio vandens ištirpinti sviestą su škokoladu, atvėsinti.
kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
trynius sumaišyti su cukrum ir išplakti iki putų, tebeplakant pamažu pilti šokolado ir sviesto masę.
migdolus sumalti kavamale kartu su šaukštu cukraus.
į šokolado masę įmaišyti migdolus ir slyvas. jei jos ne visai ištežusios, dar pasmulkinti šaukštu pamaigant.
baltymus plakikliu išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į šokolado masę.
masė pilama į kepimo popierium išklotą skardą 20-24 cm skersmens ir 180 laipsnių orkaitėj kepama 45 min.