Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 6 tema

QUOTE(Redazi @ 2013 03 01, 20:27)
gal galima recepta pyrago  g.gif


žinoma mirksiukas.gif užvakar antrąkart kepiau thumbup.gif

300g dž.slyvų,
100ml stiprios kavos,
4 š brendžio,
150g juod.šokolado,
100 g.sviesto,
150 g cukraus,
4 kiaušinių,
100 g maltų migdolų.

pirmiausia reikia užmerkti slyvas kavoj ir brendy, palaikyti bent 20min.
puode virš verdančio vandens ištirpinti sviestą su škokoladu, atvėsinti.
kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
trynius sumaišyti su cukrum ir išplakti iki putų, tebeplakant pamažu pilti šokolado ir sviesto masę.
migdolus sumalti kavamale kartu su šaukštu cukraus.
į šokolado masę įmaišyti migdolus ir slyvas. jei jos ne visai ištežusios, dar pasmulkinti šaukštu pamaigant.
baltymus plakikliu išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į šokolado masę.
masė pilama į kepimo popierium išklotą skardą 20-24 cm skersmens ir 180 laipsnių orkaitėj kepama 45 min.
Atsakyti
Laba visoms 4u.gif

QUOTE(rek @ 2013 02 27, 09:59)
na va pasigirsiu, vakar dariau garsuji troskini kiaulienos su obuoliu sultimis, skanu smile.gif


O man nesigavo ir pas Beata komentaruose parasiau verysad.gif Gaminau is konservuotu naminiu sulciu, tai buvo taip rugstu, baigus virti is viso pusiau actas. Tikriausiai sultys per rugscios, bet tikrai dar bandysiu is svieziai spaustu ir butinai saldesniu.
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2013 03 04, 14:35)
Laba visoms  4u.gif
O man nesigavo ir pas Beata komentaruose parasiau  verysad.gif Gaminau is konservuotu naminiu sulciu, tai buvo taip rugstu, baigus virti is viso pusiau actas. Tikriausiai sultys per rugscios, bet tikrai dar bandysiu is svieziai spaustu ir butinai saldesniu.


Ko gero, sultys buvo per rūgščios. Esu šitą troškintą kiaulieną gaminusi daugybę kartų- visus tik su pirktinėmis sultimis (įvairių skirtingų gamintojų), niekada nesigavo rūgštu schmoll.gif
Savaitgalį n-tąjį kartą kepiau šokoladinius sausainius su šokolado gabaliukais. Labai paprasta, labai greita, labai skanu. Ypač turi pasisekimą tarp mažamečių vaikų biggrin.gif Ir šitie man žymiai skanesni už tuos su griliažu iš naujosios kepinių knygos (pastarųjų turbūt daugiau ir nebekepsiu unsure.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 04 kovo 2013 - 17:09
QUOTE(Finna @ 2013 03 04, 18:08)
Ko gero, sultys buvo per rūgščios. Esu šitą troškintą kiaulieną gaminusi daugybę kartų- visus tik su pirktinėmis sultimis (įvairių skirtingų gamintojų), niekada nesigavo rūgštu schmoll.gif


Tikrai, tai gal ir as dar obuoliu derliaus nesulaukusi gaminsiu is pirktiniu sulciu, tik si karta gal is vienos normos, o ne is 3, nes jau baisoka biggrin.gif
Atsakyti
Savaitgali isbandziau dar keleta receptuku smile.gif
Dariau is treciosios knygos sausainiu ir varskes torta.Darbo labai mazai,o ir tortukas tikrai skanus. Vaikams labai uztiko smile.gif tik pada kita karta reiks pakoreguotnes db nevisur sulipo,tad trupejo vietomis.
Is antrosios knygos gaminau laukiniu ryziu,pomidoru ir spinatu misraine. Puikiai suejo su astria vistiena smile.gif tik kita kart desiu daug daugiau spinatu,pakepti svieste labai skanu skoni duoda smile.gif
Bei ismeginau astrusis hummus is antrosios knygos. Super thumbup.gif daug skanesnis negu tas paprastasis hummus smile.gif
Atsakyti
Aė tą kiaulieną darius ir su sultim iš tetrapakų ir iš savų kaitintų be jokio cukraus, ir visaip gavos, nieks nerūgštu. Labai skanu.
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2013 03 04, 15:35)
Laba visoms  4u.gif
O man nesigavo ir pas Beata komentaruose parasiau  verysad.gif Gaminau is konservuotu naminiu sulciu, tai buvo taip rugstu, baigus virti is viso pusiau actas. Tikriausiai sultys per rugscios, bet tikrai dar bandysiu is svieziai spaustu ir butinai saldesniu.

Tai gal antaninių obuolių sūltys buvo, nes jos šiaip jei be cukraus vakuoji, tai jos labai rūgščios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agneškė @ 2013 03 04, 22:41)
Tai gal antaninių obuolių sūltys buvo, nes jos šiaip jei be cukraus vakuoji, tai jos labai rūgščios  ax.gif

O jūs darėt su antaninių obuolių sultim? Aš dariau ir gavos, būna toks švelniai saldžiarūgštis skonis, bet tikrai nerūgštu.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2013 03 05, 10:54)
O jūs darėt su antaninių obuolių sultim? Aš dariau ir gavos, būna toks švelniai saldžiarūgštis skonis, bet tikrai nerūgštu.

Taip dariau, bet su saldinių obuolių sultim, tai tikrai skaniai gavos. Galvoju rūgštus skonis galėjo gautis dėl antaninių obuolių sūlčių, arba tiesiog sūltys buvo prarūgusios ax.gif ax.gif
Atsakyti
tram pam pam vakar dariau EKLERUS. is trecios knygos, nu ir gavosi sakyciau smile.gif tik vyras sake kad jam pe reibus tas kremas, gal kas kokiu ideju kaip ji nureibint??? 4u.gif
Atsakyti
Kepsiu siandien Medaus torta. Idomu ar pavyks rolleyes.gif . Ar esate kas kepusios? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lince23 @ 2013 03 06, 09:42)
Kepsiu siandien Medaus torta. Idomu ar pavyks rolleyes.gif . Ar esate kas kepusios? 4u.gif

Esu kelis kartus kepus, tikrai nieko sudetingo nera, lakstai greit iskepa. Tik as keliuose sluoksniuose maisiau smulkiai zele pjaustyta, kituose dar trintu uogu dejau, kad gaiviau butu. Esu tikra, kad jums viskas pavyks 4u.gif
Atsakyti