Varškiniai žagarėliai
3 kiaušinių
180 g cukraus
250 g varškės (9 proc. riebumo)
200 g grietinės (30 proc. riebumo)
1 šaukštelio actu nugesintos sodos (arba 1 šaukštelio kepimo miltelių)
550-600 g miltų
1 litro saulėgrąžų aliejaus (gali prireikti ir daugiau)
cukraus pudros pabarstyti ant viršaus
1. Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi.
2. Varškę sumaišyti su grietine ir pertrinti per sietelį (arba susmulkinti maisto smulkintuvu), kad būtų vientisa masė.
3. Į varškės masę supilkite išplaktus kiaušinius ir kepimo miltelius arba nugesintą sodą.
4. Dabar suberkite miltus, tešla turi būti ne per kieta. Kai suminkysite visus miltus, leiskite tešlai pastovėti apie 30 min. vėsioje vietoje.
5. Pradėkite kaitinti aliejų.
6. Žagarėlių tešlą kočiokite ant lengvai miltais pabarstyto stalo. Kočioti ploną, kelių milimetrų storio lakštą. Supjaukite juostomis, paskui rombais, per vidurį padarykite įpjovą ir vieną dalį pernerkite pro ją. Geriausia visus žagarėlius pagaminti, o tik tada kepti.
7. Virkite įkaitintame aliejuje trumpai, kol pagels ir išsipūs.
3 kiaušinių
180 g cukraus
250 g varškės (9 proc. riebumo)
200 g grietinės (30 proc. riebumo)
1 šaukštelio actu nugesintos sodos (arba 1 šaukštelio kepimo miltelių)
550-600 g miltų
1 litro saulėgrąžų aliejaus (gali prireikti ir daugiau)
cukraus pudros pabarstyti ant viršaus
1. Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi.
2. Varškę sumaišyti su grietine ir pertrinti per sietelį (arba susmulkinti maisto smulkintuvu), kad būtų vientisa masė.
3. Į varškės masę supilkite išplaktus kiaušinius ir kepimo miltelius arba nugesintą sodą.
4. Dabar suberkite miltus, tešla turi būti ne per kieta. Kai suminkysite visus miltus, leiskite tešlai pastovėti apie 30 min. vėsioje vietoje.
5. Pradėkite kaitinti aliejų.
6. Žagarėlių tešlą kočiokite ant lengvai miltais pabarstyto stalo. Kočioti ploną, kelių milimetrų storio lakštą. Supjaukite juostomis, paskui rombais, per vidurį padarykite įpjovą ir vieną dalį pernerkite pro ją. Geriausia visus žagarėlius pagaminti, o tik tada kepti.
7. Virkite įkaitintame aliejuje trumpai, kol pagels ir išsipūs.
QUOTE(Tanika @ 2013 02 11, 14:16)
Varškiniai žagarėliai
O kažin ant keptuvės galima juos kept ar būtinai puode

QUOTE(Saulužė @ 2013 02 11, 13:26)
kaip tik snd kepiau juos keptuveje,puikiai viskas gavosi


Sveikutes, bandau kepti sluoksniuotus varskes sausainius is Beatos kepiniu knygos. Gal kas esate bande? Padariau viska kaip jos parasyta, ir proporcijas visas tikslias sudejau, bet kad labai limpa tesla prie ranku
. Idomu , ar taip turi buti
?


QUOTE(lince23 @ 2013 02 14, 11:45)
Sveikutes, bandau kepti sluoksniuotus varskes sausainius is Beatos kepiniu knygos. Gal kas esate bande? Padariau viska kaip jos parasyta, ir proporcijas visas tikslias sudejau, bet kad labai limpa tesla prie ranku
. Idomu , ar taip turi buti
?


tai truputeli ir turi lipti,bet kai pasaldysi tesla nebelips. bet as miltu dejau truputuka daugiau,nei buvo nurodyta recepte.
As irgi dariau tuos varskinius sausainius, man atrode, kad ten miltu per mazai, bet daugiau nedejau. Kita karta tikrai deciau daugiau, ryskiai truko sausainiuose miltu.
Gal kas galėtumėt pagelbėti receptu ar nuoroda kokia?
Bendradarbė pasakojo, kad per TV rodė kaip Beata blynus kepė: "Kažkaip plikė, kiaušinius po vieną dėjo, suko... Blynai gavosi stori, gražus". O va kaip i tiksliai ir ko tiems blynams reik, neprisiminė.. O aš taip užsmaniau, tik recepto tų blynų rasti nesugebėjau...

Bendradarbė pasakojo, kad per TV rodė kaip Beata blynus kepė: "Kažkaip plikė, kiaušinius po vieną dėjo, suko... Blynai gavosi stori, gražus". O va kaip i tiksliai ir ko tiems blynams reik, neprisiminė.. O aš taip užsmaniau, tik recepto tų blynų rasti nesugebėjau...

Kažkaip ne vienam recepte pastebiu, kad vis miltų mažokai.
Kaži gal Beatos koks matuoklis netikslus, ar ji labai iš galvos primeta kiek jų ten sukrovė į tą tešlą
čia ne Beatos, bet kaip suprantu kažkas panašaus ko ieškot
http://skanusgyvenim.../09/blynai.html
Kaži gal Beatos koks matuoklis netikslus, ar ji labai iš galvos primeta kiek jų ten sukrovė į tą tešlą

QUOTE(Asta @ 2013 02 14, 12:42)
Gal kas galėtumėt pagelbėti receptu ar nuoroda kokia?
Bendradarbė pasakojo, kad per TV rodė kaip Beata blynus kepė: "Kažkaip plikė, kiaušinius po vieną dėjo, suko... Blynai gavosi stori, gražus". O va kaip i tiksliai ir ko tiems blynams reik, neprisiminė.. O aš taip užsmaniau, tik recepto tų blynų rasti nesugebėjau...

Bendradarbė pasakojo, kad per TV rodė kaip Beata blynus kepė: "Kažkaip plikė, kiaušinius po vieną dėjo, suko... Blynai gavosi stori, gražus". O va kaip i tiksliai ir ko tiems blynams reik, neprisiminė.. O aš taip užsmaniau, tik recepto tų blynų rasti nesugebėjau...

čia ne Beatos, bet kaip suprantu kažkas panašaus ko ieškot

http://skanusgyvenim.../09/blynai.html
QUOTE(picea @ 2013 02 14, 12:32)
As irgi dariau tuos varskinius sausainius, man atrode, kad ten miltu per mazai, bet daugiau nedejau. Kita karta tikrai deciau daugiau, ryskiai truko sausainiuose miltu.
Aciu uz patarimus, dejau ir as truputuka daugiau miltu. Isejo neblogai, bet kita karta daugiau kartu kociosiu ir lankstysiu, kad butu daugiau sluoksniuoti ir storiau iskociosiu, nes man per ploni gavosi. Ir nezinau kodel cukrus istirpo ant sausainiu virsaus


QUOTE(keistuole @ 2013 02 14, 13:25)
Ačiū

QUOTE(-Darateja- @ 2013 02 11, 21:37)
kaip tik snd kepiau juos keptuveje,puikiai viskas gavosi
Tik aisku aliejau ipyliau daug 


Ačiū

QUOTE(keistuole @ 2013 02 14, 14:25)
Kažkaip ne vienam recepte pastebiu, kad vis miltų mažokai.
Kaži gal Beatos koks matuoklis netikslus, ar ji labai iš galvos primeta kiek jų ten sukrovė į tą tešlą
Kaži gal Beatos koks matuoklis netikslus, ar ji labai iš galvos primeta kiek jų ten sukrovė į tą tešlą

Kažkada yra sakiusi, kad niekad nieko nematuoja, o deda iš akies. Tik receptams vieną kartą tiksliai pamatuoja
