QUOTE(Sahrazad @ 2012 06 29, 11:05)
1. Savo ne savo, ne visi nuo jaunų metų sugeba namus pasistatyti ir butus įsirengti, kad ir abiejų jėgomis.
2. Na man tai nėra normalu. Savo uždirbtus pinigus paliksiu savo vaikams ir tegul manosi kaip sugeba. Savo požiūrio Jums neperšu.
Matau, kad mes skirtingai suvokiam šilumą ir savitarpio pagalbą artimųjų tarpe. Tiek to, nematau tikslo diskutuoti, tiesiog skirtingai ir tiek. Ir ačiū už trumparegiškumo konstatavimą, bet deja ne toks tas požiūris ir trumparegiškas, tik yra žmonių kuriems yra sunku prisipažinti suklydus...
1. Anot jusu negeba uz seima atsakomybe nesti, turiu mintyse visa atsakomybes spektra, bet gali seima kurti ir vaikus gimdyti... Idomiai gaunasi, anok. Gal tai ir yra tevu pareiga, isaukleti vaika taip, kad jis gebetu viskuo rupintis savarankiskai?
2. As irgi paliksiu, bet jais vaiku netvirkinsiu, jie veiksnus, suauge zmones, todel sugeba be mano pagalbos sukurti savo gerbuvi. Kita vertus, jus nors skaitete mano postus. Mano galva is to ka teko skaityti ansciau esate mastantis zmogus, belika tiketis kad mokesite atmesti emocijas ir dar karta be ju perkaityti. Be Subjektyvios interpretaciju.
Siaip, as savo poziuri jums irgi nepaersu, tik svarsciau garsiai. Nemanau, kad skirtingai, tik jus dar nesuvoket ka as parasiau. Ir labai tikiuosi kai jusu emocijos nuslugs, jus suprasite apie ka tai parasyta. Atsiprasyti nereikia.
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 06 29, 14:55)
Kažkur suprantu ir palaikau Moontes poziciją. Gal todėl, kad kažkiek yra racijos, kaip pasiklos, taip miegos, kad kažkur tėvai neprivalo. Ir dar dėl to, kad kaip paaiškėjo, jos marti nelietuvė, o tai reiškia, kad jei neduok D išsiskirs ir bus anūkai, Moonte jų nematys, kaip ir jos sūnus, tik retkarčiais, čia yra rizika su kitataute giminiuotis.
Be to, kaip matyti iš komentaro, jos mama 'naginė', neaišku kodėl ir kokie santykiai, bet koks šaltas ir sausas požiūris į vaikus. Jiems nieko, o kažkokiam suknistam centrui, svetimiems paliks turtą. Manai "neabydna"? Jokios paramos. Ir su tokiu požiūriu tenka gyventi. Kapstykis kaip išmanai. Juk galėtų net ne savo vaikams, jei jau taip, o anūkui, jaunai šeimai perleisti po smertės. Galėtų, bet ne. Va ir šilumos purslai.
Kažkaip iškilo toks vaizdelis. Dviese gyvena didžiuliame name, nieko nestokodami, o vaikas murkdosi su savais trim vaikais, anūkais, skurde, mažame avariniame butuke. Na ne verslininkas, ne sėkmingas, kažkur nesiseka, kažkas nustumia, apgauna, bet stengiasi, kapstosi. Bet tėvai, iš tos begalinės meilės savo vaikui, anūkams, tvirtai nusiteikę: nieko jiems neduosim, nieko, mums niekas nieko nedavė, patys prakutom ir užsidirbom (o gal sugebėjo kombinuoti, suktis, na nepersidirbdami prakuto), tai lai patys gyvena ant savo subinės. Jokios paramos, jokių pinigų ir jokių 'butų'.
Nežinau kur ir kieno tas požiūris teisingesnis, bet šeima mums asocijuojasi su komanda, palaikymu, parama vienas kitam, nes tai yra artimiausi žmonės, arčiau nėra kur.
Nifiga tu nesupranti, o viska matuoji is savo vaprines, zmoniu poelgiu intecijas matuoji pagal savo pasaulio suvokima. Na neduota tau suprasti materialistei i gyvo kaulo, kad galima pinigus paaukoti zmoniu labui. Nei as, ne mano siema neskursta. Dekui mamai, kad mus isauklejo orientuotus ne i jos turima "zuvi", nes ismoke mus gaudyti ja savarankiskai, todel ji yra del musu rami, jei nutruks viena zuvis, mes suzvejosime kita, neprapulsime. O jos dvasine siluma,kuria ji apgaubia mus visus ir kitus zmones, jokiais pasaulio turtais neismatuosi. Linkiu ir tau buti ramia del savo vaiku ateities, sekmingais ir nepriklausomai nuo tavo su vyru seimos turto, kad ji net pranoktu.
QUOTE(katalike @ 2012 06 29, 15:25)
man čia vienas dalykas neaiškus.
Moonte sakė, kad sūnui ir būsimai marčiai siūlys pasirašyti vedybinę sutartį, kad net nesitikėtų jos turto. bet juk, jei skiriamasi, tai niekas tai marčiai iš uošvių ir taip neatitektų, tam nereikia jokių sutarčių. dalijamas tik santuokoj užgyventas turtas, o ne paveldėtas ar dovanotas, nes jis laikomas asmeniniu. tai ta sutartis uošviams neturėtų nieko reikšti. vadinasi, peršamas toks pasirinkimas ir tiek. toks savarankiškas sūnus, bet pats nuspręsti negali.
aš asmeniškai nenorėčiau gyvent nei su uošviais, nei su tėvais.
Galu gale, jau prasidejo mastymo procesas, emocijos baigia nuslopti. Vadinasi vileties dar liko, jog suvoks ka parasiau.
QUOTE(katalike @ 2012 06 29, 15:39)
geriausia turėt savo galvą, o ne kad tėvai reguliuotų. tas ne tik sūnums, bet ir dukroms galioja.
užjaučiu, kad jums tik tokios matronos kely pasitaikė.
Marceliukė paėmė vartojimo paskolą, kurios palūkanos kur kas didesnės, nei būsto paskolos.
Va va ir as uz tai, kad zmones vadovautusi savo galva, ir savo darbo vaisiais.
Bet paradoksuali situacija gaunasi. Savo galva vaudovaudamiesi veda, sukuria SAVO SEIMA, bet gyventi ateina i TEVU SEIMOS teritorija. Mat tevams priklauso palengvinti vaiku gyvenima, OK. TEvai teisiu i nuosava gyvenima neturi, jie turi tik pareigas pries vaikucius, nesvarbu kiek vaikuciams metu, nesvarbu kad jie turi savo seimas. Bet juk tai ne vakaras, tevai i vaikuciu pinigine kesintis negali, o jau gink dieve su savo patarimais, butinai tai traktuojama kaip grubus kisimasis i vaikuciu erdve, kai patys nesibodi naudotis tevu uzgyventu geru, pinigines turiniu, velgi tai priklauso, be sazines grauzaties. Ir tie tevai virsta iki grabo lentos savo suaugusiu vaikuciu parazitavimo ju saskaita ikaitais. (itariu zodis parazituoti sukels audra). Jus man pasakysite, kad taip pasireiskia tevu mele, sutiku, tevu meile vaikam besalygiska, bet va jus protingos, kurios vadovaujasi savo galva pasakykite man, kuo pasireiskia vaikuciu meile ir pareigos pries tevus?
Siaip, tarybiniai laikai istvirkino zmones, ateina sunkesni laikai. Paziuresiu kaip jus padesite savo vaikam ir anukam. Tokiu socialiniu programu jau niekada nebus, krize tai itakojo, o ir pensiinis amzius znekliai pakoreaguos gyvenima. Todel itariu teks pradeti mokyti vaikus gaudyti zuvi, o ne ja dalinti.
QUOTE(Sahrazad @ 2012 06 29, 16:30)
Gali būti dvasinis kaimietis- tas tai ne esmė kur gimęs kur augęs. Man tai žmogus kuris kniausiojas po svetimus skalbinius, skaičiuoja svetimus pinigus ir visus laiko prastesniais už save, ir dar nuolat bijantis kad jį ten kas nors apsuks.
Papildyta:

nu rimtai
Cia apie temos autore?