Įkraunama...
Įkraunama...

Šizofrenija

sveiki! ir musu seimoj yra toks ligonis. tai jauna moteris, auginanti mazamecius vaikus. labai noreciau jai padeti. jau eile metu ji gydosi pas psichiatrus, bet sveikata tik blogeja. dabar ji daugiausia guli lovoje , neturi sveikatos, nuotaikos, nieko nenori daryti, niekas neidomu ir t. t. paklausta apie sveikata, sako jus neisivaizduojate, kaip man bloga, silpna... yra buve ivairiu priepuoliu, meginimu zudytis... gydesi ne vienoje ligonineje, bet efektas labai trumpalaikis arba isvis be efekto. bet as zinau, kad su tokiom ligom zmones ir dirba, o ji net namuose retai kada apsiziuri. kazkokioj ligoninej gydytojas jai pasake, kad tai sizofrenija, kuri nepasiduoda medikamentiniam gydymui. bet ar taip gali buti? nesigyde dar vilniuje. girdejau, kad daug kam padeda vasaros 5. gal kas galit parekomenduoti koki gera psichiatra, gal vaistus pakeistu , o gal diagnoze ne ta. gydosi pastoviai, o sveikata tik blogeja. is anksto dekoju .
Atsakyti
Vilniuje senai sergantiems ligoniams geriau yra pabandyti i Naujosios Vilnios RVPL ligonine, tenai galimas pilnas istyrimas. Galima gultis su nukreipimu is gydancio psichiatro poliklinikoje.
Atsakyti
ligone yra is kedainiu, tai bandytume kreiptis be siuntimo, gal susitartume, nes kedainiai i vilniu , manau, nesius. todel noreciau gydytojo ar gydytoju pavardziu, pas ka konkreciai kreiptis. aciu, kad parekomendavote gydymo istaiga!
Atsakyti
QUOTE(zemec @ 2007 11 22, 20:56)
ligone yra is kedainiu, tai bandytume kreiptis be siuntimo, gal susitartume, nes kedainiai i vilniu , manau, nesius. todel noreciau gydytojo ar gydytoju pavardziu, pas ka konkreciai kreiptis. aciu, kad parekomendavote gydymo istaiga!

Ligoniai pagal nauja istatyma gali rinktis gydymo istaiga ne pagal gyvena vieta, taigi ir siuntimo galite prasyti is savo poliklinikos, daugelis atvaziuoja is kitu rajonu biggrin.gif visgi respublikine ligonine. Del susitarimo.. kiek zinau uz pinigus guldo tik pijokus g.gif , visus kitus eiles tvarka. Jeigu yra butinoji pagalba, t.y., ligone sujaudinta arba kelia gresme sau ar kitiems guldoma be siuntimo, tuomet Jums reiktu vykti i RVPL priemimo skyriu. Dar galite kviestis greitaja i namus ir prasyti vezti (tik kazin ar taip toli vez schmoll.gif ). Linkiu sekmes 4u.gif
Atsakyti
labai aciu uz patarimus! smile.gif
Atsakyti
Norėjau paklaust mano tėvas buvo šizofrenikas. Labai bijau, kad nepaveldėčiau. Šiuo metu planuoju turėt vaikelį, tai skaičiau, kad gimdymas ypač paveikia, ir galima susirgt šia liga.
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2007 11 26, 12:51)
Norėjau paklaust mano tėvas buvo šizofrenikas. Labai bijau, kad nepaveldėčiau. Šiuo metu planuoju turėt vaikelį, tai skaičiau, kad gimdymas ypač paveikia, ir galima susirgt šia liga.

Po gimdymo bet kuri moteris gali susirgti pogimdyvine depresija(cia ne sizofrenija) ax.gif Rizikuojame visos..Bet tu negalvok apie blogiausia,bet gyvenk tik kuo geriausiomis mintimis ir viskas bus gerai. mirksiukas.gif
O del baimes,kad paveldejai-mes ne vienas gerai nezinome kuom ten sirgo tie musu proteviai. ax.gif Jeigu tik trecioje kartoje si liga atsikartoja,tad...
Sekmes planuojant vaikeli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(1-oji mama @ 2007 11 26, 11:58)
Po gimdymo bet kuri moteris gali susirgti pogimdyvine depresija(cia ne sizofrenija) ax.gif Rizikuojame visos..Bet tu negalvok apie blogiausia,bet gyvenk tik kuo geriausiomis mintimis ir viskas bus gerai. mirksiukas.gif
O del baimes,kad paveldejai-mes ne vienas gerai nezinome kuom ten sirgo tie musu proteviai. ax.gif Jeigu tik trecioje kartoje si liga atsikartoja,tad...
Sekmes planuojant vaikeli 4u.gif

Ačiū už palaikymą ir supratimą. Manua, kad turiu tikėt, kad man taip nebus tai ir nebus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano draugė serga šizofrenija, jau kelis kartus gulėjo naujojoj vilnioj, bet ji pati to nepripažįsta, vis sako, kad pirmas kartas buvo atsitiktinis, o antrą kartą vėl per klaidą paguldė unsure.gif Ir kaip ji sako, kad padavus vaistų, ir atsijungi savaitei... Aš iš tiesų net nežinau, nesu mačius jos per priepuolius, žinau tik jos vienos nuomonę... Kas man baisiausia, kad ji planuoja emigruoti, neigia savo ligą (jei ji tokia yra), vaistų nežada vartoti. Ar įmanomas pilnavertis gyvenimas jai be problemų?
Šiaip kiek žinau, ji savęs ar kitų žmonių nežalojo, jai labiau pasireiškia maniakinė forma (aš viską žinau, aš viską galiu, aš protinga, o jūs ne...)
Atsakyti
g.gif panasu,jog jos prognoze bloga blink.gif maniakine busena ypac pavojinga, nes neretai jai nera kritikos. Zmones jauciasi pakyleti, laimingi, turi daug ideju ir planu. Deja, neretai ir pridaro sau daug zalos, kaip pvz. pasiraso nepalankias sutartis, issvaisto pinigus, pradeda rizikingus tarsusavio santykius ir t.t. Be vaistu ir psichoterapijos pilnavercio gyvenimo nebus imanoma tureti smile.gif nes nesuvokiant ir nepripazistant ligos, neimanoma jos kontroliuoti. blink.gif Taip pat i ligonine atgabenama nemazai emigrantu is uzsienio saliu.. isprotejusiu ten, nes pasikeitusios salygos ir stresas paumina liga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurapde: 26 lapkričio 2007 - 17:44
Tai va, man ir baisu, o kažkaip padėt negaliu verysad.gif Ji išsilavinus, protinga, karjeros pasiekus, nors dabar, kaip ji sako, visi mato tik diagnozę šalia mano gyvenimo aprašymo, todėl ir planuoja išvažiuot...Planų turi begales, būtent kaip ir aprašei, turi paskolą iš banko pasiėmus... Kažkaip baisu... Nors, kai bendrauji su ja, net neįtartum, kad serga kažkuo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuka: 26 lapkričio 2007 - 17:57
QUOTE(katuka @ 2007 11 26, 18:54)
Tai va, man ir baisu, o kažkaip padėt negaliu  verysad.gif Ji išsilavinus, protinga, karjeros pasiekus, nors dabar, kaip ji sako, visi mato tik diagnozę šalia mano gyvenimo aprašymo, todėl ir planuoja išvažiuot...Planų turi begales, būtent kaip ir aprašei, turi paskolą iš banko pasiėmus... Kažkaip baisu... Nors, kai bendrauji su ja, net neįtartum, kad serga kažkuo...

Tai ši liga ir pasireiškia priepuoliais. Niekas nežino kaip ja susergama, ir kaip ją visiškai išgydyti.
Atsakyti