QUOTE(madmuazele @ 2012 07 25, 08:02)
1. O svogunus, setus is seklu, veliau rauti, nei is ropuciu?
2. Mano vieni shalot'ai, seti roputemis, supuvo visiskai..

Nors man perkant, nepatiko ropuciu kokybe.. bet buvo labai nukainuoti-pamaniau pabandysiu...
1. Viskas priklauso nuo rūšies, pasėjimo ir "nokimo" laiko- svogūnai surenkami, kai laiškai pagelsta, nulinksta, apdžiūsta. Tada svogūnus traukiam lauk, padžioviname saulėje ir, jei rūšis tinkama sandėliavimui, atitinkamai juos paruošiame.
2. Renkantis pavasarį svogūnų roputes atkreipkite dėmesį į svogūnų minkštumą/kietumą (jei minkštoki- gavo šalčio), nesirinkite su išlindusiais mikroskopiniais laiškais- apgaulinga galvoti, kad turint laiškų užuomazgas greičiau reikalai pajudės- roputės tokioje stadijoje NETURI šaknų, pasodintos jos pirma bandys leisti šaknis, o turimų laiškų užuomazgų auginimas sustos laike- lysvėje roputės pradės pūti, tad toks pirkinys- tik pinigų švaistymas.
Rinkitės
kietas, nedeformuotas, SAUSAS, be įbrėžimų, be laiškų roputes.
QUOTE(tany @ 2012 07 25, 12:12)
del svogunu... kazkaip lyg ir anais metais skaiciau kad reikia laiskus skinti, palikti tik kelis (as 2 palikdavau)...
Jei auginate svogūnus roputėms, laiškų neskabykite, galvos bus mažesnės. Laiškams pasėkite/pasodinkite atskirai.
Kadangi kalba pasisuko apie svogūnus, gal kuri augina
perlinius svogūnėlius (parduotuvėse būna konservuoti, picerijose jais gardina picas)? Norėčiau konsultacijos...