QUOTE(tukas* @ 2012 07 27, 09:57)
Gal galite plačiau apie asiūklį parašyti, kada jį naudoti ir kaip pasidaryti to raugo arba nuoviro, nes kieme pilna asiūklių nežinau kiap ji protingai panaudoti. Kol kas kieme auga tik vaismedžiai (pirmamečiai), keletas braškiu, žemuogiu, aviečių, svogūnai.
pomidorų temoje pradžioje yra daug naudingos info:
Trasu ruosimas pagal EX:
..Aš į trilitrinį stiklainį prikemšu dirvinio asiūklio, truputį pasmulkinu jį, dar įdedu pora šakelių baziliko, irgi pasmulkinu, užpilu vandeniu kad apsemtų, palaikau parą laiko, nukošiu, užverdu ir paverdu apie 15 min ant silpnos ugnies. Atvėsinu, gautą nuovirą (apie du litrai man gaunasi) supilu į kibirą, dapilu beveik iki viršaus vandens, t.y. atskiedžiu ir drožiu purkšti savo pomidorų. Šitas mixas saugo nuo grybinių ligų. Va ir visas mokslas Tik nepamirškit, kad vieno purškimo negana. Per sezoną kartokit keletą kartų. Profilaktiškai. Gal ir nuobodžiai skamba, bet geriau nepatingėt linksmai papurškinėt keletą kartų žolytėm, nei su liūdesiu kartą chemija purkšt. O kam tau tą žolės pliurzę daryt? Mums purškimui reikia žolės ištraukos (toks ir tikslas), o ne kisieliaus..
Taigi, palaikius žoles parą vandenyje ir nukošus gaunasi ištrauka. Verdame, darome jos koncentratą. Nusistovėjusį, atvėsusį filtruojame. Po to skiedžiame, kad gautume jį reikiamos koncentracijos..
O srutos ilgiau gaminasi, užpili šaltu vandeniu, pridengi, ir porai savaičių kur vėsiau nukiši, tik nepamirškit vis pamakaliuoti. Laistant ar purškiant būtina atskiesti vandeniu..