Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 14

QUOTE(Elar @ 2012 07 27, 19:11)
*Komilfo*, o kas cia tokie?  Kokio skonio? rolleyes.gif  Graziai atrodo  drinks_cheers.gif 

QUOTE(rsc @ 2012 07 27, 20:40)
man rodos, cia pankoliai bigsmile.gif Skonis primena anyzius bigsmile.gif

aga ir kvepia taip pajudinus,nors viršaus vaizdas kaip krapai bigsmile.gif

QUOTE(Lora11 @ 2012 07 27, 21:20)
Pankoliai tikrai. Tik jau dydis pavydetinas blush2.gif .Mano mazesni, bet neiskeciu, po viena raunu

Papildyta:
*Komilfo*, as juos pjaustau nemazom riekem , troskinu svieste su piprais ir druska, atskirai kepinu storokas pomidoru riekes su trupuciu cukraus, vos vos karamelizuojasi. Tada ant  virtu naminiu makaronu ( gal gerai ir parduotuviniai, bet pabandzius  savu, anu nebenoriu doh.gif ) kraunu juos ir barstau gerokai parmezano.
Turiu vilties, kad iki jiems uzauginant normalu dydi, nesuvalgysiu visu blush2.gif

4u.gif ačiū už receptą,o dar kaip vartoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 07 27, 12:38)
O šalavijo lapus periodiškai renku- vartojame šviežius, o yra perteklius- tada džiovinu.

cia apie vaistini salavija ar kvapuji? Kur naudojate? As turi pirmi metai vaistini is seklu, bet nelabai dar zinau kur panaudoti...
Atsakyti
merginos mano svogūnai dabar taip atrodo g.gif
user posted image
ar tai reiškia,kad jau greitai bus raunami g.gif

o taip atrodo iš sėklų auginami,kaži ar spės užaugti,bet bent mažiukų turėsiu ax.gif
user posted image

kaliaropės tai kolkas tik tokios,jaučiu neužaugs ir jas gal apkaupti kažkaip reikėjo blush2.gif dabar tokios pasistiebusios g.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 27, 23:29)
aga ir kvepia taip pajudinus,nors viršaus vaizdas kaip krapai  bigsmile.gif
4u.gif  ačiū už receptą,o dar kaip vartoti  ax.gif

As tuos lapus kaip ir krapus naudoju i misraines, ziemai pasisaldziau, man visai jie patiko, kitais metais tikrai vel auginsiu cool.gif
Atsakyti
o kam naudojamas sveizas salavijas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 28, 09:19)
kaliaropės tai kolkas tik tokios,jaučiu neužaugs ir jas gal apkaupti kažkaip reikėjo  blush2.gif dabar tokios pasistiebusios  g.gif

mano galva, per tankiai susodintos, gal dėl to tokios mažiukės? g.gif mano tai didžiulės , kai kurios skilinėja net doh.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2012 07 27, 23:31)
cia apie vaistini salavija ar kvapuji? Kur naudojate? As turi pirmi metai vaistini is seklu, bet nelabai dar zinau kur panaudoti...


QUOTE(anikita @ 2012 07 28, 14:31)
o kam naudojamas sveizas salavijas? 4u.gif

Auginu prieskonių lysvėje vaistinį šalaviją. Šviežius lapelius naudoju vasaros salotose, marinuoju žuvį (kurią vėliau kepam grilyje), gamindama atsargas žiemai lapelius įdedu į čatnius, šviežius lapelius apkepu svieste iki tol, kol jie tampa skaidrūs ir traškūs, o aromatizuotu sviestu gardinu gnocchi (nežinau kaip lietuviškai)- vaikai valgytų ištįsas dienas doh.gif iš šviežių prieskoninių lapelių (tame tarpe ir šalavijas) darau gaivų vasaros gėrimą. O džiovintais lapeliais šaltuoju metų laiku gardinu žuvį, darau prieskonių mišinius...

Beje, narė Lora11 planavo darytis šalavijų sirupą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 07 28, 12:25)
As tuos lapus kaip ir krapus naudoju i misraines, ziemai pasisaldziau, man visai jie patiko, kitais metais tikrai vel auginsiu cool.gif

bigsmile.gif ir lapai naudojami bigsmile.gif

QUOTE(*TAU* @ 2012 07 28, 15:08)
mano galva, per tankiai susodintos, gal dėl to tokios mažiukės? g.gif mano tai didžiulės , kai kurios skilinėja net doh.gif

blush2.gif man kaip gaila retinti blush2.gif
kaži dar padėtų retinimas g.gif tai aišku juk vietos atsirastų g.gif ane biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 28, 16:24)
blush2.gif  man kaip gaila retinti  blush2.gif
kaži dar padėtų retinimas  g.gif  tai aišku juk vietos atsirastų  g.gif ane  biggrin.gif


retinti reikėjo kol mažiukai buvo. Tiesiog išrauti iš tarpų ir pasodinti į kitą vietą.
Atsakyti


Beje, narė Lora11 planavo darytis šalavijų sirupą bigsmile.gif
[/quote]
Pasidare ir dar darys. Nes kokteiliukas- ledo, saltrezo likerio, salaviju sirupo , degtinytes ir tonico- liuks thumbup.gif Kaip taip karsta, tai pagrindas ledas ir tonikas. Kitaip gali lovos nepasiekt, geriasi tai skaniai

Va pabandziau salavija pakept svieste. Tikrai kvapnus gavosi. O ta kepta, dar apdziuvusi per nakti, stryniau ir uzbarsciau ant salotu. Tiko.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 07 28, 15:28)
retinti reikėjo kol mažiukai buvo. Tiesiog išrauti iš tarpų ir pasodinti į kitą vietą.

dabar galima retinti i skrandi smile.gif... as taip su morkom darau, nes vis kazkaip per tankiai ir per tankiai, jau 2 kartus retinau doh.gif tiesa del svogunu nezinau ar bepades... jas tai saziningai dydeliais tarpais sodinau 25x25 man rodos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 28 liepos 2012 - 17:26
[quote=Lora11,2012 07 28, 18:20]
Beje, narė Lora11 planavo darytis šalavijų sirupą bigsmile.gif
[/quote]
Pasidare ir dar darys. Nes kokteiliukas- ledo, saltrezo likerio, salaviju sirupo , degtinytes ir tonico- liuks thumbup.gif Kaip taip karsta, tai pagrindas ledas ir tonikas. Kitaip gali lovos nepasiekt, geriasi tai skaniai

Va pabandziau salavija pakept svieste. Tikrai kvapnus gavosi. O ta kepta, dar apdziuvusi per nakti, stryniau ir uzbarsciau ant salotu. Tiko.
[/quote]
Keptą, kartu su sviestu, suvartojame iš karto lotuliukas.gif jis pas mus neužsilaiko...
Atsakyti