Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 07 30, 19:56)
Ir aš visada vis naujus gaminius gaminu, visi skirti konkrečiam žmogui, todėl tik pagal jo odos reakciją galiu komentuoti: pvz, jautriai alergiškai - dukrai, paauglio - sūnui, brandžiai - mamai, mišriai - sau smile.gif Ir emulsiklių daug sąmoningai nerašiau, nes kiekvienas turi atsirinkti kas geriausia, pastebėjau, kad į emulsiklius oda labiau reaguoja nei į aliejus.

Aš taip pat niekada nesu du kartus pagaminus tokio pačio gaminio (nebent išskyrus plaukų kaukes). Ir visiškai sutinku su nuomone apie emulsiklius, tikrai yra tekę ne kartą bandyti, kad ir konsistencija ir pojūtis ant odos malonūs būtų..

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 07 30, 20:45)
    Aš irgi gaminu sau, kartais visiškas nesąmones, ir kartais visai nesigauna. Na ir kas? Bet labai vertinu kitų patirtį, vykusius ir nevykusius bandymus. Pasakokit, merginos, kas ką gaminat, kaip kas gaunasi, ką naujo įdomaus atrandat - taip visos kaupsim žinias ir jūsų patirtis bus mums visoms naudinga. Nereikia pergyvent, jei kas kam netiks, nepatiks - čia jau kitas klausimas, kas ir kiek sugebės informaciją prisitaikyti savo poreikiams. Tam tiesiog galvą reikia turėti, o ne kaltų ieškoti, nėra universalių receptų...
    Sunkiai draugauju su kompiuteriais, jau seniai pasvarstau kad pati kažko panašaus noriu, bet neprisiruošiu ir nemoku... Ir net ne tiek kad pasigirt ką pasigaminu, bet kad kartu savo požiūrį ten galėčiau nenuklysdama nuo temos dėstyti... Čia neužgriozdindama.  blush2.gif

Mačiau tą ridikėlių pagrindu sukurtą konservantą, buvau radus kai domėjausi Biozoliu ir ieškojau alternatyvų. Nepirkau, nes nenugalimas noras įsigyti neatsirado (nesusilaikau nuo aktyvų ir kvapų, čia saiko jausmas išgaruoja)... Nieko blogo ir aš apie jį nežinau, radau kad 1proc. naudojamas veikia ir kaip drėkiklis. Tik nedidelis minusas, kad jo gana daug reikia, kai naudojamas kaip konservantas. Patvirtintas kaip visai ekologiškas, viskas ta prasme gerai.
    Bet... Daug kartų dėsčiau ką galvoju apie konservantus. Bet kokios rūšies jų vengiu kiek įmanoma. Nors, kaip Alioniukas rašė, kartu visai suprantu, kad gal kažkam pasirinkus tinkamus kons., sumažėja bėrimai. Juk jie visgi kaip antibiotikai, kam tinka, užmuša nepageidaujamus odos gyventojus. Bet muša, o man su oda kariaut nesinori, ir poreikio tokio neturiu. Nežinau, ar skaitėt, ar matėt, bet šiek tiek mano požiūrį paaiškinantis KN straipsnis (valiooo, bent jau nuorodas taip įkelt išmokau, pažanga biggrin.gif )
  Gero oro visoms 4u.gif

Apie dalinimąsi: Kartais atrodo viskas taip elementaru, receptas ilgiausias bet paprastas, viskas pagal rekomenduojamas dozes, atrodo nėra ką ir bepasakot, kartais, nesigauna, tada bėgi čia su klausimais, kartais gaunasi, bet nelabai irgi nesin ori to kas "nelabai" rašyt smile.gif)) Kita karta tiesiog tam laiko nelieka. Aš taip pat labai vertinu visų patirtis, visus atkapstytus kabliukus ir kartais net sąžinė pagraužia, kad nieko naudingo tiek į blogą tiek į forumą neįnešu..

Apie konservantą: Taip, Agne/Ramune, žinau Jūsų požiūrį į juos:) Ir tą straipsnį kažkada skaičiau, patiko ten dėstomos mintys ir taip pat atitiko mano požiūrį į kai kuriuos dalykus, į kai kuriuos požiūrį praplėtė smile.gif Būtų gerai gyventi be konservantų, bet.. Asmeniškai sau ir savo šeimai gaminius galima turėti šviežius, tačiau mamai ir keletui draugių dažnai siunčiu paštu, tai kol jas pasiekia gaminys jau gali būt išėjęs iš rikiuotės. Kartais norisi kažką padovanot (tiksliau jau galvoju pradėt nebedovanot, nes po kelinta proga iš eilės draugai ir giminaičiai gauna mano gaminius, bijau įkyrėt biggrin.gifD ) Tokiu atveju-pasakok nepasakojęs kaip laikyti ir naudoti-nesusideda į galvą, pamiršta, nelaiko to svarbiu dalyku ar pan. Anyta gyvena netoli, laikas nuo laiko patikrinu indelius ir susakau, kas jau nebevartotina, kad ir sukonservuota. Bet kad ir kaip bebūtų niekas nepaneigs, kad mūsų visų gaminiai sudėtimi nepalyginamai geresni už prekybcentrinius ir čia nėra ką diskutuot, tik reikia prižiūrėt, kad neužsimirštų. O tuos ridikėlius radau po to kai pasiskaitinėjau FB "Home safe home" profilyje kosmetikos gaminių analizes (tiesa gerai, kad yra prierašas, kad tai tik jų nuomonė ir galima su ja nesutikti). Labai nustebau, kad Biok'o ekologiškas kremas tegavo 3 neigiamus balus iš 10 galimų (nu "kreivoka" man ta jų ekologija, bet butent tas gaminys gal tikrai saugus, tik kad nelabai turtingos sudėties). Jie konservanta naudoja potasium sorbate (sako visiškai natūralus)-pavojingumas 1 ar tai 0.. Ėjau ieškot ir radau, kad gali būt pagamintas iš ar tai dujų ar dar kažko (neišsisaugojau kur radau, nesu garantuota ar tikrai gerai supratau, bet tekstas "kad ne visada yra taip, kaip pardavėjai sako" tikrai buvo..) Dar ieškojau ir tada radau ridikus smile.gif Jei būtų Lt susigundyčiau, nes siųstis iš amerikos skaudoka smile.gif Tada jau tikrai geriau ant eteriniu ar absoliutų pinigus švaistyti, čia jau irgi atskira tema kaip saiko mygtukas išsijungia apie juos pagalvojus biggrin.gif o dar tik pradedu su jai padoriai pažindintis, nes iki šiol rinkausi pagal poveikį ir kainą, ne pagal kvapą..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 30 liepos 2012 - 22:39
QUOTE(ausrele_s @ 2012 07 30, 20:36)
neringa.jn thumbup.gif tikrai super. Ir is tikruju, kada jus spejat ir tiek prigaminti visko ir dar blogus rasyti. rolleyes.gif Lenkiu galva pries tokias saunuoles. Man irgi patinka gamintis, bet visiems artimiesiems neuztektu turbut laiko. Juk kiekvienam gaminant reikia ingridientus atsirinkti pagal jo oda ir poreikius. Nepagaminsi vieno kremo visiems.

Ačiū 4u.gif , Dar dirbu ir tris vaikius auginu, kurie ir paskatino natūralumu domėtis bei gaminti. Ir bendradarbes aprūpinu biggrin.gif . Tik paskutiniu metu joms nebegaminu, nes už dyką nenori.
Dar dėl emulsiklių, esu keletą kremų gaminusi su iš Ukrainos atsisiųstu emulsikliu Montanov 68. Aš tik dabar pastebėjau, o Alionukas pakomentuotų moksliškiau - jis sudarydavo taip išgirtą lameliarinę emulsiją. Dabar galiu prisiminti, kad naudojant kremus buvo lipnumo pojūtis, bet oda labai pagražėjo.
zydrem, negaila man tikrai receptukų, kas domina galiu pasidalinti pastebėjimais, tik reikia prisiminti tai, ką daug kartų čia kalbėjome apie internetą bendrai - čia galima rasti naudingų dalykų, bet gali būti klaidų, tai juk ne moksliniai darbai, todėl ir mano puslapiui tai tiktų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 31 liepos 2012 - 00:07
gal galite kas patarti? reikia nusipirkti eterini aliejus, viena ar kelis nes pasibaige maniskis. Net nezinau koki pasirinkti, desiu i kremus sausai odai. Noretusi kad ir kvapas butu malonus, tiktu vasarai ir rudeniui smile.gif dekui uz nuomones ir patarimus 4u.gif
Atsakyti
Oi Gutka, kas tau gali atsakyti geriau negu tu pati? Kaip kitas žmogus gali žinoti, kuris kvapas bus tau malonus? Man nėra nekvepiančių EA, jei kuris "nelabai", ieškau kuo pataisyti pagal savo nosį. Palmarozos drėkina, o burboniškų pelargonijų man smagus pats kvapas. Rudeniop morkų sėklos ypač odai naudingos. Frankinčensas sausą odą balansuoja, jei smilkalų kvapą mėgsti. Bet ką tau pirkt, tai nėra geriau kaip nueit iki parduotuvės jei tik įmanoma ir išsiuostyt. Dar labai nuo naudojamų aliejų ir hidrolatų kvapas keičiasi, sudaro harmoniją su EA arba ne... Levandos, rožmedis, šlamučiai, bergamotės, pačiulės, rožės, santalas, mira - ir dar daug daug kas tinka. CO2 medetkų, sojos, erškėtrožių, brazilinių pirulių (šisandrų). Šiaip pasidomėk CO2 ektraktais, jie kitaip ant odos jaučiasi (švelnesni) ir kartais sudėtinėmis dalimis EA lenkia. 4u.gif
Neseniai gaminau aliejų ir ea mišinuką herpeso profilaktikai su tamanų aliejum. Jis pats turi stiprų savo kvapą, bet nuo ea gavosi toks, kad net galvoju su tamanais ir vašku panašiu principu pasigamint kietus kvepalus, rezultatas maloniai nustebino thumbup.gif Kūną iš indo kuriame maiiau likučiais išsitepiau, pati sau taip gerai kvepėjau... biggrin.gif
Atsakyti
Rašau ir dirbu... Kvapo nei vieno nenoriu nei girt, nei peikti. PVZ. Ylangai arba žmonėms patinka, arba nekenčia, o aš pati - pagal nuotaiką, kartais jų norisi, kartais ne. 4u.gif
Vakar naują knygą gavau, amazonej už 0,01 svaro pirkau (žinoma, atsiuntimas kainuoja normaliai, virš 5...). Naudota sena senutėlė(geros būklės), 1977 metų R. Tisserand The art of aromatherapy. Tik pavarčiau, bet iškart žinot kas užkliuvo? Savaime aišku,kad permečiau akimis skyrių apie odos priežiūrą. Taigi,jis jau prieš 35 metus akcentavo - geriausiai aromaterapija veikia sveikai gyvenančius žmones. Jei valgai bet ką, kūnas užkimštas sintetika, nereikia gero poveikio tikėtis... Jau tada kalbėjo apie cukraus, konservantų ir greito maisto, kavos žalą. Tokias išvadas jis padarė stebėdamas savo pacientus - kad šiek tiek pakoregavus mitybą, ir aromaterapijos poveikis sustiprėdavo, nes pagerėdavo medžiagų apykaitos procesai kūne. Iki šių dienu juk pasikeitė nebent tai, kad sintetikos aplink dar daugiau ir pasaulis labiau užteštas...
Tai va, ir gaunasi, kad mažas žingsniukas link sveikesnio gyvenimo būdo svarbiau už idealiai parinktą EA. 4u.gif Nėra blogų eterinių, tik kiekvienam viskas individualu. biggrin.gif ( O jei ten, kur gyveni, nėra tokių parduotuvių - gal gyvena kuri gaminanti ir gali duot pasiuostyt? Ieškok išeities ir rasi 4u.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 31 liepos 2012 - 12:04
oho kiek daug info gavau, dekui 4u.gif is saraso parasyto dar daugiau apie tuos EA ir CO2 pasiskaitinesiu ir is ju kazka reikes nusipirkti smile.gif Gyvenu kaune bet kazkaip galvojau kad parduotuveje nelabai iseis pauostyt tuos EA... as bet kokia info gavus dziaugiuosi, geriau pradzioj pasiklaust nei nusipirkus po to rasti info ir gailetis kad kazko nezinojau ir galejau geriau isirinkti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 07 31, 14:33)
oho kiek daug info gavau, dekui  4u.gif  is saraso parasyto dar daugiau apie tuos EA ir CO2 pasiskaitinesiu ir is ju kazka reikes nusipirkti  smile.gif  Gyvenu kaune bet kazkaip galvojau kad parduotuveje nelabai iseis pauostyt tuos EA... as bet kokia info gavus dziaugiuosi, geriau pradzioj pasiklaust nei nusipirkus po to rasti info ir gailetis kad kazko nezinojau ir galejau geriau isirinkti  smile.gif

kaune galite nueiti i biokos ten jie turi megineliu ir pauostyt ir pasikvepinti biggrin.gif aisku ne kvapu namai bet....
Atsakyti
naujiena man nezinojau kaune tokios, dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 07 31, 15:55)
naujiena man nezinojau kaune tokios, dekui  4u.gif

pirkau ten tuos molinius pakabukus biggrin.gif uzlasinu eterinio misinio, vaikams po lovyte padedu arba šiaip kambary kur pakabint ,
maloni pardaveja ,tik kad as buvau su savo palyda biggrin.gif tai neteko pauostyti nieko biggrin.gif reikejo ziureti kad dvyniai ko patys nepradedu uostyt biggrin.gif

ai gal tik problema ten masina pasistatyti pirmoj dienos pusei g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 31 liepos 2012 - 15:08
O aš LABAI LABAI atsiprašau, ten viršuj suklydau - kalbėjau apie Shisandrų CO2, o lietuviškai parašiau brazilinės pirulės. Ne pirulės, turėjo būti lietuviškai RAUSVŲJŲ CITRINVYČIŲ CO2, vadina shisandromis. Jas trumpai pristatysiu atsiprašydama: labai veiksmingas naudojamas kosmetikoje, tinka jautrios, alergiškos, sudirgusios, atopinės odos priežiūrai, mažina niežėjimą, stabilizuoja ląstelių membranas. Sinergija su šaltalankiais. Tinka kremuose nuo UV. Kinų medicinoje naudojamas kepenų problemoms, turi jas apsaugančių komponentų. CO2 efektyvesnis negu spiritinis, vandeninis tirpalas, tinka gerti, tepti. Tiek trumpai, KN yra plačiau 4u.gif
Buvau šiandien KN nulėkus, baigėsi mano burboniškosios pelargonijos, ir neradau... Jie net keturias turi, pelargonium asperum taip pat, bet kvapo prasme norėjau būtent tų kaip iš AZ, ir panašaus neradau. Teks ten pirkti - nes man jos lyg tikrom rožėm kvepia, bent jau pernai metų partijos... 4u.gif
Atsakyti
Jau planuoju daryt krema, tik turiu dar klausimu...

1. Kiek kremas gali stoveti be koncervanto?
2. Ar teisingai planuoju skaiciuoti proporcijas - pvz noriu pasidaryti 30ml kremo, tai nuo 30ml, skaiciuoju 25 procentus aliejaus, ir tt?
3. Kiek procentu aliejaus (daugiausiai) tureciau deti ir olivem 1000 proc kad surisciau bazes?
4. Pagalvojau, gal padaryti krema suteikianti siokia tokia spalva. Ar yra kokiu milteliu pirkti, ar tik zeruciu? Ar kazka natūralaus kaip kad burokeliu sultys lupdaziams biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiele: 31 liepos 2012 - 19:30
QUOTE(Ramiele @ 2012 07 31, 20:05)
1. Kiek kremas gali stoveti be koncervanto?
2. Ar teisingai planuoju skaiciuoti proporcijas - pvz noriu pasidaryti 30ml kremo, tai nuo 30ml, skaiciuoju 25 procentus aliejaus, ir tt?
3. Kiek procentu aliejaus (daugiausiai) tureciau deti ir olivem 1000 proc kad surisciau bazes?
4. Pagalvojau, gal padaryti krema suteikianti siokia tokia spalva. Ar yra kokiu milteliu pirkti, ar tik zeruciu? Ar kazka natūralaus kaip kad burokeliu sultys lupdaziams biggrin.gif

Be konservanto - paskaityk info pirmame psl. Gali tris dienas laikytis, gali tris ir šiek tiek daugiau mėnesius... Žiūrint koks kremas ir kaip laikysi, rozmarinų CO2 ar ką panašaus naudosi ar ne.
Procentus skaičiuoji teisingai.
Daugiausia aliejaus su Olivem1000 - 30 proc., bet tai ne geležinė taisyklė, dar priklauso kokie aliejai, kokius papildomus emulsiklius naudosi ar ne. Info apie jį plačiai čia, pastudijuok, su paveiksliukais koks aliejų ir emulsiklio procentas kaip atrodo 4u.gif
Natūraliai padažo kai kurie EA, CO2, aliejai. Retai kada gaunasi idealiai baltas kremas, paprastai toks su abrikosų kauliukų aliejum būna, o šiaip- gelsvi, žalsvi, oranžiniai ( šaltalankiai, medetkos dažo, erškėtrožių aliejus, pomidorų aliejus irgi labai oranžiškas). Yra ir pirkt - aviečių milteliai vos rausvai dažo, aroma-zonoj pasiieškok, įvairių variantų yra. Ramunėlės - melsvina, žalsvina, nuo rūšies priklauso. Bet gal pirmiau pasigamink, dažai nebūtinas dalykas, aktyvų tau reikės labiau ir pirmiau, manyčiau biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti