Pėdutes kartu su levandom dar ramunėlėm galima, mažina uždegimą ir karščiavimą. Citrinų EA galima gerti tik tada, jei jis ekologiškas, pasitikrinkit koks pas jus. Bet vitamino C eterinis neatstoja, čia visai kas kita. Jei gerti eterinį - tai lašą į puodelį vandens, galima su medum vaikui pamaišyti, geras eterinis - tai juk iš citrinos odelės išspaustas riebaliukas, ne vitaminas c, bet ir nenusinuodysit, jei vaikui patiks - kodėl ne, jei nepatiks, tai ir neverskit, o bijot nereikia, juk citrinos griežinėlį metam į arbatą ir nebijom... Šaltalankių aliejus - problema, tas kur būna vaistinėse, na netikras jis, betakarotinu nudažytas, buvo kažkada per TV apie tai laida.
Aromaterapeutė Maggie Tisserand savo vaikams peršalus lašindavo eukalipto ant pagalvės, o levandomis išmasažuodavo krūtinę, tarp šonkaulių, jei skauda gerklė - kaklo apačią, ten kur pasmakriuke limfmazgiai yra. Sveikit

Ir nors ne į temą, bet aš kaip apmokama vitamino D ambasadorė (tik gaila nieks nemoka už tai...) pasiskaityti siūlau
čia ir dar
čia. Negalima visiems be išimties ir be pasitikrinimo gerti papildus, ypač vaikams, nors ES vitamino D rekomenduojamas dozes visgi jau padidino. Bet jei dažnai serga, reikia pasitikrinti D kiekį.

Ir jau visai iš savo patirties - jei keliasi pūslelinė, kimba gerklė, aš ir pati geriu ir vaikams(jau suaugę) liepiu kelias dienas pagert D3. Bet čia mano metodas, negaliu kitiems skirt, aš ne gydytoja