Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

QUOTE(~saulyte~ @ 2007 05 10, 12:50)
Mano maziukui tik 3 sav.,o as jau turiu ji primaitinti misinuku.  verysad.gif Sunelis krutis ciulpdavo po val.ir vistiek po to budavo neramus,verkdavo,norejo valgyti.Mano speneliai buvo zaizdoti,siaubingai skaudejo,del ko su nerimu kisdavau speneli mazyliui.Nuo antros sav.Su mociute pameginom primaitinti vaika misinuku. Jis tapo ramus,miega po 2-3 val.tureciau dziaugtis,nes ir vaikelis pasisotines,ir as galiu kiek pailseti.Bet...sazine grauzia,kad nesu gera mama:negaliu savo mazylio maitinti vien tik idealiu maisteliu-savo pienu bei bijau,kad jam nepakenkciau.  verysad.gif 
Dabar kiekviena maitinima pradedu nuo mazylio pridejimo prie krutu ir po to,kai jos pasidaro tuscios(kai nebeisspaudziu jokio laso is kruties arba mazylis dazniausiai pasidaro neramus,blaskosi,spjauna speneli) duodu misinuka.Valgom kas 2-3 val.Pries maitinima jauciu,kad krutis buna kietos,tarsi pilnos pieno,net varva pienas,bet...maziukas greit jas issciulpia ir pasidaro minkstos.Labai pergyvenu,kad negaliu pilnai pati maitinti.Ismeginau rodos,visus senoliu ir naujus metodus,bet pienelio nedaugeja. verysad.gif
Prasau mamytes,Jusu patarimo.  4u.gif

Kelias dienas duok kruti kas 2-2,5val. As taip dariau, nes po menesio, manieji tepriaugo po 100g (nors pavalge nezyzdavo), o po antro men. jau po 1kg, turejau rupesciu ligoninese ir mano savijauta matyt itakojo pieno gaminima.
Jeigu po misinuko davimo jis kietai miega, kai reiktu valgyti, nusitrauk pati elektriniu pientraukiu (rankiniu ne taip gerai). Man paciai grizus is ligonines, mergaite buvo apkramciusi speneli ir maitinimas labiau buvo kosmaras nei malonumas. 4dienas savo pieneli nusitraukinejau ir maitinau is buteliuko. Dvynukai neatprato nuo kruties, sekmingai, kai uzgijo, vel maitinasi is tiesioginio pieno baro. thumbup.gif
Zinau viena dvynuku mama, kai mergytes neeme kruties, bet pati mama reguliariai diena/nakti nusitraukinejo kas 3val. piena ir maitindavo is buteliuko ir taip ismaitino virs metu.
Super, Tu pieno turi, tik tereikia jo padidint drinks_cheers.gif
Beje 3-4sav. kaip tik buna pieo krize. Kita buna 3men. pabaigoj.
Kita dvynuku mamyte pirma menesi irgi primaitino misineliu, nes jos dvynukai gime rekordiskai dideli, bendras svoris sudare 8,4kg, taciau jau antra menesi maitino TIK savo pienu ir iki siol. Jiems dabar virs 4men.
Ar suteikiau paguodos, kad Tau dar viskas pries akis, TIK TIKEK! wub.gif Pieno gaminimasis labai priklauso ir nuo Tavo isitikinimu. Pailsek daugiau, ramybe tebuna su Tavimi, imk baliona 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Supervyre: 10 gegužės 2007 - 13:18
pastebėjau, kad pieno daugiejo kai būnu pailsėjus, kai dieną pamiegu kartu su mažyle. O kai būnu pavargusi ir neišsimiegojusi tai ir atrodo kad visos bėdos tik man doh.gif o svarbiausiai pereit tas krizes tiesiog duoti krūtį kuo dažniau aš duodavau net kai neima atrodo, bet kelis kartus vistiek patraukia taip ir žaizdavau bent pusvalandį rolleyes.gif Bet tiesa pasakius iki šiuol negaliu tiksliai pasakyti nuo ko daugėja pieno, tiesiog matyt kiekvienam savo smile.gif
Atsakyti
man labai padejo chalva ir arbata su pienu
Atsakyti
As kaskur skaiciau naujausius tyrimus kad pieno gamibai turi itakos tik skysciau kuo daugiau ir bus geriau nesvarbu kokiu, na zinoma ne alhogolis lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Ona jokios ten halvos ar kakavaos schmoll.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif Skysčių pataria gert laaaabai daug

sazine grauzia,kad nesu gera mama:negaliu savo mazylio maitinti vien tik idealiu maisteliu-savo pienu bei bijau,kad jam nepakenkciau.

~saulyte~ Jei nerimausi ir taip pergyvensi, pieno tikrai nepadaugės user posted image
O savo vaikeliui tu visada buvai esi ir būsi pati geriausia, brangiausia ir pati pačiausia mamytė user posted image
O dabar nusiramink ir pasakyk sau "aš turėsiu daug pieno" user posted image

P.S. Jei krūtinė jauti kad pilna reiškia pieno turi, gal net pakankamai. gal tik jis per liesas g.gif Neskriausk savęs su maistu user posted image
Atsakyti
Aciu Jums mamytes uz nuosirdzius patarimus ir uz palaikyma. wub.gif aciuks.gif Ismeginsiu juos,kad tik mano stebuklelis butu laimingas ir augtu sveikas. 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(INGUTE. @ 2007 05 11, 17:34)
As kaskur skaiciau naujausius tyrimus kad pieno gamibai turi itakos tik skysciau kuo daugiau ir bus geriau nesvarbu kokiu, na zinoma ne alhogolis  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Ona jokios ten halvos ar kakavaos  schmoll.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2003 02 27, 05:23)
Valgiau saulegrazu chalvos, geriau kmynu arbata ir geriausias "vaistas" - daznai maitinau (kas 2-3 val)

Dariau ta pati, nors ir zinojau, kad tai veikia daugiau psichologiskai, nes juk dabar mokslas teigia, kad nera kazkokiu ipatingu maisto produktu, del kuriu pieno pasigamina daugiau.

QUOTE(SuperMama @ 2003 02 27, 22:14)
chalva, kmynai -tai tradiciniai budai, beje kurie ne visoms padeda, tik toms, kurie tuo tiki  ;D ;D ;D

Kmynu arbata skani...Galima gerti.
chalva - tai tik nereikalingos kalorijos. ji gaminama is cukraus ir saulegrazu lukstu ... Galima valgyti tiesiog saulegrazas.
Beje, maniske nuo chalvos bere, ir pediatre sake, kad tai vienas is pimiausiu alergenu.

Galima gerti HIPP arbata, bet brangi ji...

Geriausias budas:

1. Valgyti kokybiska maista (koses, mesa, vistiena, darzoves, vaisiai)
2. Gerai issimiegoti
3. Ir pats pagrindinis - daznai maitinti, kiek tik vaikas nori

smile.gif wink.gif

cia tai visiskai pritariu biggrin.gif drinks_cheers.gif , del chalvos kaloriju, as tai ir pati zinojau, bet buvau pasiryzus kad ir "sh" blush2.gif valgyt, kad tik to pieno butu, ir buvau pasiryzus viskuom tiket, akd tik tai mane paveiktu. O Hipp arbata man tiesiog skani, tai jos irgi isgeriau, gal 30 pakuociu smile.gif
o kmynai - jie juk ir siaip gerai skrandi veikia, del to ypac pirmais menesiais kmynu arbata geriau mazdaug po 1-2 litrus per diena!
O supermamos isvardyti tie 3 geriausi budai yra is ties patys svarbiausi!
Atsakyti
Sutinku, kad pieno gamybai reikia kokybiško maisto ir dažnai žindyti leliuką. O dėl poilsio tai nežinau g.gif . Mama pasakojo, kad viena mano teta pieno turėjo tiek, kad pamaitinusi vaiką likutį nusitraukdavo į pamazgų kibirą. O jie gyveno ūkiškai, tai moteriškei darbų užteko, poilsiauti nelabai buvo kada.

O va man tai kiauros valtys su žindymu verysad.gif
Paskaičiusi jūsų patarimus, supratau, kad kažkada padariau lemtingą klaidą - per anksti puoliau primaitinti. Gal ir nebūčiau to dariusi, bet dar GN medikai apžiūrėjo mano papulius ir, pamatę keletą mažyčių priešpienio lašelių, nusprendė, kad pieno trūksta... Liepė primaitinti. Paskui padaugėjo man to pienuko, bet jei vaikas pažindęs klykdavo, tada man kildavo tik viena mintis...
Kai vaikiukas pavalgęs miegodavo, aš nusitraukinėdavau, po to sumaitindavau. Gal būčiau ir toliau taip balansavusi, bet mano mažylė apsirgo ir atsidūrėme ligoninėje. Tada vaikelis nenorėjo nei žįsti, nei iš butelio gerti. Tai sesutės mažylę pamaitindavo iš tarybinio buteliuko su tarybine "tiūte". Leliukas pasveiko ir papulį ėmė, bet žindimo intensyvumas sumažėjo nerealiai. Palaiko spenelį burnoje, kol pienukas bėga, o toliau - arba užmiega, arba pyksta. Tai man pienuko dar sumažėjo.
Stengiuosi kiek galėdama gerti skysčių, ir brokolių valgau, ir chalvos nevengiu, ir alaus gėriau (nors jo tai labai nemėgstu).
Prieš kelias dienas netgi bandžiau vaikiukui padaryti papulių dietą. Maniau, gal norėdama valgyti, intensyviau žįs ir "išsitrauks" savo normą. Na, o ji patraukia kelis gurkšnius ir... atseit soti. Po kiekvieno pažindimo dar po kartą ir pasisioja. "Dieta" tęsėsi beveik 2 paras. Antrąją parą mažylė beveik visą laiką miegojo. Išspaudžiu lašą iš papulio, jį nulaižo, bet netraukia.
Tada supratau, kad ji geriau mirs, bet nežįs. Aišku, ką jai žįsti, jei paspaudus rudą laukelį pasirodo lašai ir retkarčiais viena kita čiukšlelė. Bet jei nėra intensyvaus žindimo, tai lašai ir tebus. Žodžiu, susidarė toks uždaras ratas, iš kurio turbūt išeities nėra verysad.gif verysad.gif verysad.gif
O gal vis dėl to dar galima ką nors padaryti? Nors nebus pakankama, bet būtų kiekvienam papuly ne po 10, bet nors po 50 ml...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 19 gegužės 2007 - 16:55
aš tai geriu kmynų arbatėlę, o dar vienas patikrintas būdas kuris skaina pieno gamybą-tai graikiški riešutai( sužinojau iš vienos dvynukų mamos, kuriai pieno ir kaimynų vaikui dar už-teko) tik nereik padaugint jų. kai pirmą kart pabandžiau, gal kiek per daug suvalgiau riešutų, tai galvojau, kad sprogs krūtinė.
Atsakyti
Man labai padeda:

1. nakties miegas- poilsis,

2. skysčių vartojamas (geriu tik gryną vandenį),

3. maitinimas mažiuko kada ir kiek tik jis nori.
Atsakyti
O man labai labai padejo juodoji arbata smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti