QUOTE(~saulyte~ @ 2007 05 10, 12:50)
Mano maziukui tik 3 sav.,o as jau turiu ji primaitinti misinuku.
Sunelis krutis ciulpdavo po val.ir vistiek po to budavo neramus,verkdavo,norejo valgyti.Mano speneliai buvo zaizdoti,siaubingai skaudejo,del ko su nerimu kisdavau speneli mazyliui.Nuo antros sav.Su mociute pameginom primaitinti vaika misinuku. Jis tapo ramus,miega po 2-3 val.tureciau dziaugtis,nes ir vaikelis pasisotines,ir as galiu kiek pailseti.Bet...sazine grauzia,kad nesu gera mama:negaliu savo mazylio maitinti vien tik idealiu maisteliu-savo pienu bei bijau,kad jam nepakenkciau.
Dabar kiekviena maitinima pradedu nuo mazylio pridejimo prie krutu ir po to,kai jos pasidaro tuscios(kai nebeisspaudziu jokio laso is kruties arba mazylis dazniausiai pasidaro neramus,blaskosi,spjauna speneli) duodu misinuka.Valgom kas 2-3 val.Pries maitinima jauciu,kad krutis buna kietos,tarsi pilnos pieno,net varva pienas,bet...maziukas greit jas issciulpia ir pasidaro minkstos.Labai pergyvenu,kad negaliu pilnai pati maitinti.Ismeginau rodos,visus senoliu ir naujus metodus,bet pienelio nedaugeja.
Prasau mamytes,Jusu patarimo.

Dabar kiekviena maitinima pradedu nuo mazylio pridejimo prie krutu ir po to,kai jos pasidaro tuscios(kai nebeisspaudziu jokio laso is kruties arba mazylis dazniausiai pasidaro neramus,blaskosi,spjauna speneli) duodu misinuka.Valgom kas 2-3 val.Pries maitinima jauciu,kad krutis buna kietos,tarsi pilnos pieno,net varva pienas,bet...maziukas greit jas issciulpia ir pasidaro minkstos.Labai pergyvenu,kad negaliu pilnai pati maitinti.Ismeginau rodos,visus senoliu ir naujus metodus,bet pienelio nedaugeja.

Prasau mamytes,Jusu patarimo.

Kelias dienas duok kruti kas 2-2,5val. As taip dariau, nes po menesio, manieji tepriaugo po 100g (nors pavalge nezyzdavo), o po antro men. jau po 1kg, turejau rupesciu ligoninese ir mano savijauta matyt itakojo pieno gaminima.
Jeigu po misinuko davimo jis kietai miega, kai reiktu valgyti, nusitrauk pati elektriniu pientraukiu (rankiniu ne taip gerai). Man paciai grizus is ligonines, mergaite buvo apkramciusi speneli ir maitinimas labiau buvo kosmaras nei malonumas. 4dienas savo pieneli nusitraukinejau ir maitinau is buteliuko. Dvynukai neatprato nuo kruties, sekmingai, kai uzgijo, vel maitinasi is tiesioginio pieno baro.

Zinau viena dvynuku mama, kai mergytes neeme kruties, bet pati mama reguliariai diena/nakti nusitraukinejo kas 3val. piena ir maitindavo is buteliuko ir taip ismaitino virs metu.
Super, Tu pieno turi, tik tereikia jo padidint

Beje 3-4sav. kaip tik buna pieo krize. Kita buna 3men. pabaigoj.
Kita dvynuku mamyte pirma menesi irgi primaitino misineliu, nes jos dvynukai gime rekordiskai dideli, bendras svoris sudare 8,4kg, taciau jau antra menesi maitino TIK savo pienu ir iki siol. Jiems dabar virs 4men.
Ar suteikiau paguodos, kad Tau dar viskas pries akis, TIK TIKEK!