Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Nireglina @ 2012 07 10, 21:38)
Būtum Lietuvoje, sakyčiau dėk. Dabar net nežinau, ką patarti.

Turiu bėdą. Kartais klystu pejunginėdama pavaras. Pvz, vietoj 2 įjungiu 4 ir pan. Klystu tuomet, kai pavaras reikia perjungti iš laisvos. Šiandien prieš vieną gana staigų posūkį įjungiau laisvą, sulėtėjus norėjau įjungti 2, o įjungiau 4. Gerai, kad koją laikiau ant sankabos (pajutau, kad kažkas netaip).  Kitaip būčiau užgesusi. Panašiai yra atsitikę nekartą. Matyt teks atsisakyti įpročio važiuoti įjungus laisvą.

Cia todel,kad neteisingai darai smile.gif Pries staigu posuki nejungi laisvo,bet stabdaisi ant pavaros,kai pakankamai suleteji mini sankaba ir jungi antra...ir tada viskas bus gerai 4u.gif Beje,jei nespeji persijungti tos antros iki posukio,galima ji ir trecia praeiti,o uz posukio jungti zemesne jei variklis nebeistraukia... ax.gif
Atsakyti
Prisipažinsiu, kad vairuoju negerai, t.y. dažnai jungiu laisvą pavarą, dabar mažinti pavaras palaipsniui nelabai mokėčiau biggrin.gif
Na, jei taip netyčiom įjungi vietoj antros ketvirtą, tai pabandyk kiekvieną kartą pastumti į kurį nors šoną ir tada atgal. Pvz, jei antrą jungi, tada į kairę ir atgal, jei ketvirtą - į dešinę ir atgal. Tada tikrai, kad nesusimaišysi ir pataikysi, vėliau įprasi ir bus paprasta. Aš taip dar mokydamasi darydavau.

Arba, kaip denaxa aiškina. Man taip antrasis instruktorius aiškino. Tarkim važiuoji 50km/h ketvirtoje pavaroje, prieš posūkį lėtini ligi 20-25km/h, tada mini sankabą, jungi antrą ir gražiai pasisuki, vėliau vėl gazuojies. Labai patiko šis jo pasiūlytas patarimas. Ir per egzaminą jį taikiau. Nebereikėjo žaisti ir blūdyti, kaip anksčiau tekdavo, mažinant pavaras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scelerum.: 10 liepos 2012 - 22:13
QUOTE(Scelerum. @ 2012 07 10, 23:08)
Na, jei taip netyčiom įjungi vietoj antros ketvirtą, tai pabandyk kiekvieną kartą pastumti į kurį nors šoną ir tada atgal. Pvz, jei antrą jungi, tada į kairę ir atgal, jei ketvirtą - į dešinę ir atgal. Tada tikrai, kad nesusimaišysi ir pataikysi, vėliau įprasi ir bus paprasta. Aš taip dar mokydamasi darydavau.

Va va,man vienas instruktorius kazkada yra aiskines,kaip jungti,kad ne tos neisijungtum drinks_cheers.gif Kai jungi antra-ranka ant pavaru svirties laikai is desines puses (ne ant virsaus),delnu i save,kai jungi ketvirta-ranka is kaires puses,delnu stumi nuo saves...niekada nesupainiosi ir visada isijungs tas kas reikia... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 07 10, 23:28)
Va va,man vienas instruktorius kazkada yra aiskines,kaip jungti,kad ne tos neisijungtum drinks_cheers.gif  Kai jungi antra-ranka ant pavaru svirties laikai is desines puses (ne ant virsaus),delnu i save,kai jungi ketvirta-ranka is kaires puses,delnu stumi nuo saves...niekada nesupainiosi ir visada isijungs tas kas reikia... ax.gif

O, kaip įdomiai. Reikės išbandyti. Paprastai pavaras perjungiu gerai, tik iš laisvos būna, kad grybauju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(KTK @ 2012 07 10, 21:21)
Si karta buvo tusti buteliai  biggrin.gif .

neeeee, ne tušti, rodė kaip alus į kanalizokus bėga ir chebryte rinkosi alų ne tik kad bteliais bet dėžėm. biggrin.gif

Nereglina, kad antrą jungiant nelabai įmanoma suklyst, pirma prispaudi svirtį prie kairės ir tada atgal. mirksiukas.gif aš irgi dbr įsigijua tokį posūkį, kur laisva man geriausia jį pravažiuot. Nu labai suktas, o atlekiam iki ten greitai, bet gal reikės pabandyt trečia pravažiuot, nes būna po jo trečia jngiu.
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2012 07 11, 00:15)
Nereglina, kad antrą jungiant nelabai įmanoma suklyst

Na va, o aš sugebu suklysti doh.gif Vyras liepė mokytis junginėti bėgius neužvedus mašinos. Gerai bent tai, kad nepasimetu įjungusi netinkamą bėgį.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2012 07 11, 01:48)
Na va, o aš sugebu suklysti  doh.gif  Vyras liepė mokytis junginėti bėgius neužvedus mašinos. Gerai bent tai, kad nepasimetu įjungusi netinkamą bėgį.

Tikrai pabandyk pajungineti pavaras neuzvedus masinos. Man kazkada instuktorius taip dare, turejau nusisukti ir jungti pavaras, kokias jis pasakys. Siaip tai is neutralios padeties i 3 ir 4 pavara perjungti net nereikia jegos naudoti, tiesiog delnu biski pastumi ir svirtis pati atsistoja i savo vieta. O vat i 2 ir 5 reikia biski jegos ideti (nes dar reikia i atitinkama sona pakreipti). Na bent jau man taip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lenada: 11 liepos 2012 - 07:26
Del mokinio zenklo..as deciaus ir man visai vienodai ka kas masto schmoll.gif man pvz ramiau kleva prisiklijavus blush2.gif
O nedet vien del to, kad ka pagalvos kiti mat blondine uz vairo tai...buvau ir as blondines uz vairo ir su klevu ant siknos ir ka- padarai kokia nesamone akim paklapsi nu gi blondine, ko noret blush2.gif lotuliukas.gif

Isbandziau automata...na..noriu ir as lotuliukas.gif deja-nenusimato, laukiu kol parvarys mano masiniuka, teks atsiprasyt ir vazinet lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2012 07 11, 10:07)
Del mokinio zenklo..as deciaus ir man visai vienodai ka kas masto  schmoll.gif  man pvz ramiau kleva prisiklijavus  blush2.gif

Palaikau drinks_cheers.gif as irgi uzsiklijavau kleva, nors teises turiu daug metu. Man taip ramiau. Supratingi vairuotojai atitinkamai ir reaguos, o jei durniai uz vairo, tai ar klevas ar tiesiog vaziuoji paisydamas zenkus, vistiek elgis neadekvaciai.
Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2012 07 11, 09:07)
Isbandziau automata...na..noriu ir as  lotuliukas.gif 

Nesu važiavusi automatu, be noriu jo. Seniau galvojau priešingai.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2012 07 11, 09:15)
Nesu važiavusi automatu, be noriu jo. Seniau galvojau priešingai.

Lengva su automatu ir malonu 4u.gif Svarbiausia, kad negesta mašina thumbup.gif

Aš po vairavimo ką tik. Jetus koks malonumas važinėti wub.gif Vairavimo egzaminas penktadienį. Ryt dar atvažinėsiu ir jau lauksiu pabaigos greičiau.
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
sita tema jau seku gana seniai....labai patinka denaxos patarimai,aciu 4u.gif

man uzstrigo vienas dalykas,tai laisvu vaziuot perr posuki.....niekada taip nesu darius schmoll.gif net nemokino sitaip g.gif

visada pradedu judet pirmu ir tuoj jungiu anta...prasukus posuki,greit galima ir trecia jungti...mokinausi pamenu,pas du skirtingus instruktorius....tai abu sitaip mokino....nezinau dabar,cia gerai ar ne g.gif
Atsakyti