Įkraunama...
Įkraunama...

Bigliai, Nulėpausiai, padykėliai V

Na nuotraukos, tai super : jauciu tas vargas kuri gali sukelti biglis baidareje, labai greitai atperkamas, kai matai kaip suniui smagu ir koks jis nusikales po keliones smile.gif tik butu isviso super jei i sia kelione leistumemems be jokiu pavadziu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jugne @ 2012 07 19, 13:31)
Sveika,
zinoma junkis ir domekis, klausinek. Jau geriau dometis ir zinoti kas taves laukia, nei nusipirkti bigliuka del grazaus snukelio, o po to verkti ir dejuoti del "nevaldomo" suns  mirksiukas.gif
Beje, man lygiai taip pat buvo is pradziu- pamaciau, isimylejau, paskaiciau, isigandau, bet vis tiek negalejau ramiai gyventi, skaiciau toliau ir supratau, kad visos problemos yra issprendziamos  thumbup.gif

mūsų šeima daugiau kaip 2 metus brendo iki to lygio kol apsispręsti ar įsigyti bigliuką ax.gif

QUOTE(Šeila @ 2012 07 19, 19:51)
Oi, Lietuvos bigliai - dar ir kokie baidarininkai smile.gif Kasmet liepos 6 praplaukia visas būrys!

http://bigliuklubas....012-07-06-07-2/[/url]  drinks_cheers.gif

smagiai labai thumbup.gif
Atsakyti
labas rytukas smile.gif

na, ka.. dirbt nebegaliu, mirkstu forumuose, bigliu veislynu puslapiuose doh.gif matau aplink tik juos.. itikineju visus seimos narius. Tiesa, jau du pasirase tam ax.gif

Merginos, gal kvailai jums pasirodys mano klausimas.. na, pradejau ziurineti skelbimus ivairius, prirasiau laisku visiems pardavinejantiems siuos mazylius.. ir galva skauda nuo vieno klausimo. Noriu pacio tikriausio biglio, taciau gasdina kaina.. ir galvoju.. vis del to.. patartumete isigyti bigli su kilmes dokumentais? kokia jusu patirtis siuo klausimu?
Atsakyti
QUOTE(sadalina @ 2012 07 19, 18:22)
Sveikuciai, norejau paklausti ar esat plauke su savo bigliuku baidaremis? smile.gif vis svarstau imti ji kartu savaitgali ar ne? smile.gif gal koku patarimu turit? smile.gif

Mes pernai plaukeme su Biguciu doh.gif Jam nepatiko, visa laika verzesi is baidares, tik priplaukiam arciau kranto ir jau raunasi issokti, kelis kartus buvo issivertes, tad veliau visa plaukima buvo priristas baidareje ant lb trumpo pavadzio. Bigis visa laika dairesi i kranta, o jei dar matytu kitus sunis... doh.gif Bet uz tai ant kranto elgesi pavyzdingai- nereikejo jokiu pavadziu, laikesi vis kazkur salia, pasaukus visad parbegdavo (beje, svetimoje vietoje jis visad klauso ir nebega) wub.gif . Nors galvojau, kad bus atvirksciai- baidareje ramiai plauks, o ant kranto teks buti priristam smile.gif
As galvoju, kad Bigiui nepatiko plaukimas, nes jam ir masina vaziuoti nepatinka, gal jis panasiai jauciasi, kazkaip nestabiliai g.gif
O siaip tai bandykit butinai, gal Bugui visai patiks. Lauksim ispudziu is plaukimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2012 07 20, 11:05)
labas rytukas smile.gif

na, ka.. dirbt nebegaliu, mirkstu forumuose, bigliu veislynu puslapiuose  doh.gif  matau aplink tik juos.. itikineju visus seimos narius. Tiesa, jau du pasirase tam  ax.gif

Merginos, gal kvailai jums pasirodys mano klausimas.. na, pradejau ziurineti skelbimus ivairius, prirasiau laisku visiems pardavinejantiems siuos mazylius.. ir galva skauda nuo vieno klausimo. Noriu pacio tikriausio biglio, taciau gasdina kaina.. ir galvoju.. vis del to.. patartumete isigyti bigli su kilmes dokumentais?  kokia jusu patirtis siuo klausimu?

Na mano sekantis suo bus tik su dokumentais, ne del to, kad bedokumenciai butu kazkokie prasti ir pan, tiesiog palaikau veisejus, o ne daugintojus cool.gif tiesa musu "bigliukas" be dokumentu, kadangi ji nepirkome , o priglaudeme, kai jis ieskojo namu, aisku man jis pats paciausias ir nekeisciau ji i joki kita, taciau as siulyciau geriau imti suniuka is prieglaudos ar kur nors kitur, kuriems tikrai reiki anamu, o ne palaikyti zmones, kurie daugina ale biglius neaisku nei su kuo maisytus, nei su kokiais genais ir dar neaisku kas is maziuko gali isaugti. Siulyciau pataupyti ir isigyti tikra bigli 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jugne @ 2012 07 20, 11:20)
Mes pernai plaukeme su Biguciu  doh.gif Jam nepatiko, visa laika verzesi is baidares, tik priplaukiam arciau kranto ir jau raunasi issokti, kelis kartus buvo issivertes, tad veliau visa plaukima buvo priristas baidareje ant lb trumpo pavadzio. Bigis visa laika dairesi i kranta, o jei dar matytu kitus sunis...  doh.gif Bet uz tai ant kranto elgesi pavyzdingai- nereikejo jokiu pavadziu, laikesi vis kazkur salia, pasaukus visad parbegdavo (beje, svetimoje vietoje jis visad klauso ir nebega)  wub.gif . Nors galvojau, kad bus atvirksciai- baidareje ramiai plauks, o ant kranto teks buti priristam  smile.gif
As galvoju, kad Bigiui nepatiko plaukimas, nes jam ir masina vaziuoti nepatinka, gal jis panasiai jauciasi, kazkaip nestabiliai  g.gif
O siaip tai bandykit butinai, gal Bugui visai patiks. Lauksim ispudziu is plaukimo  4u.gif

Na kaip sakoma nepabandes nesuzinosi smile.gif bugas su masina dievina vazinet biggrin.gif gal ir baidareje patiks na kaip nors ziuresim kaip cia bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2012 07 20, 09:05)
Noriu pacio tikriausio biglio

Tada tik su dokumentais, nes kitaip niekad nebusit tikri, kad pas jus TIKRAS biglis
Atsakyti
QUOTE(sadalina @ 2012 07 20, 10:22)
Na mano sekantis suo bus tik su dokumentais, ne del to, kad bedokumenciai butu kazkokie prasti ir pan, tiesiog palaikau veisejus, o ne daugintojus  cool.gif tiesa musu "bigliukas" be dokumentu, kadangi ji nepirkome , o priglaudeme, kai jis ieskojo namu, aisku  man jis pats paciausias ir nekeisciau ji i joki kita, taciau as siulyciau geriau imti suniuka is prieglaudos ar kur nors kitur, kuriems tikrai reiki anamu, o ne palaikyti zmones, kurie daugina ale biglius neaisku nei su kuo maisytus, nei su kokiais genais ir dar neaisku kas is maziuko gali isaugti. Siulyciau pataupyti ir isigyti tikra bigli  4u.gif
Papildyta:
Na kaip sakoma nepabandes nesuzinosi smile.gif bugas su masina dievina vazinet biggrin.gif gal ir baidareje patiks na kaip nors ziuresim kaip cia bus smile.gif

na, taip.. maniau ir as seniau, kad imsiu is prieglaudos.. ten tiek maziuku gailiom akytem..
bet kad va.. isimylejau as tuos bigliukus, ka daryt...
ka manot apie tai, kai parduoda bigliukus, o patys augina ju tevus,.. ta prasme, matai, kad tie gimusieji tikrai tu tevu - bigliu. bet be dok..
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2012 07 20, 10:05)
Merginos, gal kvailai jums pasirodys mano klausimas.. na, pradejau ziurineti skelbimus ivairius, prirasiau laisku visiems pardavinejantiems siuos mazylius.. ir galva skauda nuo vieno klausimo. Noriu pacio tikriausio biglio, taciau gasdina kaina.. ir galvoju.. vis del to.. patartumete isigyti bigli su kilmes dokumentais?  kokia jusu patirtis siuo klausimu?

Apie šunis su/be dokumentų yra prirašyta daug, net ir šiose temose ar biglių forumuose, tad kartosiuos smile.gif Tačiau, jei labai trumpai, man paprasčiausiai kyla klausimas - kodėl, jei tie "bigliai"yra tikri bigliai, yra be dokumentų? Dokumentai kainuoja iki 40 Lt, na ir dar, veisiamiems šunims minimalūs reikalavimai yra teigiami įvertinimai dviejose parodose (jei pasižiūrėsite veislynų šunis, šie reikalavimai dažniausiai atliekami su kaupu). Galbūt tie šunys negali gauti net minimalių įvertinimų? Galbūt jie buvo parduoti kaip netinkami veisimui (turi veislės broką)? Galbūt jie patys net neturi dokumentų (iš kur tada žinoti, ar jų protėviai išties bigliai)? Galbūt šuniukų savininkai neturi suvokimo apie šunų veisimą? Galbūt šuniukai atvežti iš kažkur (neišku kur gimę, augę, kaip prižiūrėti)..?

Tai tik keli iš klausimų, kurie kiltų man. Neužmirštant to, kad tinkamam šuniukų vados užauginimui reikalauja gan didelių finansinių išlaidų (geras maistas, veterinarinė priežiūra, skiepai, žaislai etc.) ir dar didesnių laiko "išteklių" (kuris, visai nekeista, irgi kainuoja) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2012 07 20, 09:39)

ka manot apie tai, kai parduoda bigliukus, o patys augina ju tevus,.. ta prasme, matai, kad tie gimusieji tikrai tu tevu - bigliu. bet be dok..

Butina perskaityti http://www.kinologija.lt/?p=12056
Atsakyti
aciu merginos.. Stipriai padedate 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2012 07 20, 10:05)
labas rytukas smile.gif

Mano atsakymas būtų vienareikšmis - PIRKTI TIK IŠ VEISLYNO.
Beje, labai pasidomėjus ir paskambinėjus galima gauti ir ne už tokią aukštą kainą mirksiukas.gif

Iš tiesų, dauguma žmonių, įsigiję biglius iš daugintojų po to visada sako, kad kitas šuo bus tik su dokumentais. Todėl pasimokykit iš kitų klaidų ir iškart pirkit iš veislyno thumbup.gif
Pirkdami iš veislyno gaunate ne tik "kokybės ir grynakraujystės garantiją", bet ir visą krūvą "giminių", su kuriais būna labai smagu susitikti drinks_cheers.gif

Nors mano patirtis tarp biglių nėra tokia didelė, bet galiu pasakyti, kad dažniausiai bedokumenčius biglius galima net vizualiai atskirti. Aš pati mačiau "biglį" su užsisukusia kaip paršiuko uodega, kurį žmonės pirko ilgai svarstę, daug skaitę apie biglius, deja verysad.gif
Mes patys pirkdami šunį apie parodas ir veisimą negalvojom, negalvojam ir dabar. Jei reikėtų rinktis iš naujo, svarstyčiau tik du variantus: arba iš veislyno, arba iš globos namų. smile.gif
Atsakyti
Ar tikrai jie viska griauzia? Ar tikrai jie sunkiai isauklejami, beveik neklauso ir daro tik tai, ka nori? g.gif
Atsakyti