QUOTE(Juste)
Sveiki, Gardi!
Pirmiausia, tai dėkui už sveikinimus.
Matau, kad kreipiatės tiesiogiai į mane. Pabandysiu pagelbėt. Kas liečia Daumilus bei jų veisimą, mano nepatvirtintom žiniom (tiesiogiai niekada nepalaikėm jokių ryšių su šia veisėja dėl laaabai skirtingo požiūrio į biglius, jų auginimą, veisimą ir t.t.), savo vyriausią bigliukę jie lyg ir kažkam pardavė/padovanojo bei su bigliais nebeplanuoja turėt nieko bendro. Paskutinė jų išveista vada gimus 2010 rugpjūtį.
Ačiū už informaciją labai labai. Kaip jau minėjau, kadangi patys esam iš to krašto, tai visai patraukliai atrodė tai, jog veisėjai šalia dėl pasidairymo ir pan. Čia jokia ne tragedija, tik mane labai suintrigavo tas požiūrių skirtumas. Labai norėčiau, kad papasakotumėte daugiau, suprantu, jog galite viešai nenorėti, tuomet džiaugčiausim jei galėtumėte AŽ parašyti
Kas liečia biglius bei medžioklę, galiu pasakyt tik tiek, kad LT nėra nei vieno veislyno, kuris orientuotųsi konkrečiai į dirbančių biglių veisimą. Pavienių medžiotojų, kurie dirba su bigliais yra. Dalis tų biglių - veisti Lietuvoj bei sėkmingai dirba. Jokie Daumilai jokių darbinių savybių "atkūrimu" neužsiima ir kiek pamenu, niekada tuo neužsiėmė. Vienintelis Biglių klubas dirba šiuo klausimu, organizuodamas mokymus bei bandymus bigliams. Taip pat yra pavienių biglių augintojų, kurie mokosi savarankiškai bei sėkmingai dalyvauja tokiuose bandymuose.
Vadinasi mano žinios nėra ribotos, o pletkų klausyt nereikia, ir bigliukai dirbti pradeda šeimininkų iniciatyva. Būtinai domėsimės Biglių klubo veikla. Nors šios temos kompanijoje atrodau kaip marsietė, bet visgi mūsų šunelis turėtų "profesiją"
QUOTE(Partena! @ 2012 08 13, 19:52)
Gardi, siūlau Jums dar aktyviau pasidomėti apie šį bei kitus veislynus

Ir gal būt neužilgo jau turėsite grožį namuose
Apie kitus žinojau pakankamai nemažai, tik apie šį buvo tiesiog dykas internetas, todėl čia rašiau su paskutine viltim gauti žinių

džiugu, kad gavau, tikiuos sužinoti dat daugiau
Dėl šunyčio aš neabejoju, gal ir šventvagiškai skamba, bet aš jį mintyse nešioju kaip kokia mama kūdikį.

et