Įkraunama...
Įkraunama...

Bigliai, Nulėpausiai, padykėliai V

QUOTE(Špilka Vapilka @ 2012 11 09, 15:04)
Sveiki visi smile.gif prisijungiam ir mes prie Biglių šeimynos. Mano mergytei keturi mėnesiai, ėmėm ją iš Bigbendo, kaip mačiau čia rašė ir maniškės sesutės šeimininkė (liepos mėnesio vada).  Šuo kaip šuo, bet kiek visur skaičiau niekur neradau apie vieną charakterio savybę-baisulingą užsispyrimą.  doh.gif  jai dešimt, dvidešimt kartų gali kartoti - ji daro savo  smile.gif  gal dar jauna, gal nesupranta-bet labiau panašu kad gudrauja ir nenori klausyti. Niekaip negalim išmokti nelipti ant stalo ir nuo jo visko neimti  doh.gif  šiaip labai meili, draugiška, linksma, išdykus kaip ir priklauso  smile.gif  dar labai mėgsta laižyti-ypač veidą.turim leliuką aštuonių mėnesių-tai vaikas net išmokęs iškart nulenkti galvą prie žemės ir laukia kol išgelbėsim  biggrin.gif  su vaikais tikrai puikiai sutaria-gal net per daug meiliai, tiesa nors ir jaunutė-kantriai kenčia mažojo "apžiūras". moka komandą sėdėt, moka ir vieta-bet labai nesinori jos klausyti.su "gulėt" nesiseka. dėmesio reikalauja beprotiškai daug ir nesupranta kaip bet kada, kada tik ji nori-su ja nežaidžiama  biggrin.gif

Sveiki atvykę į biglių pasaulį ax.gif Parodykit mažulę ax.gif
Na mums su stalu nebuvo didelių problemų, vieną kartą griežtai pasakai ir supranta, tada kantriai sėdi apsiseilėjusi ax.gif
O aktyvumą galima apmažinti dūkynėmis su kitais šunimis, Jūs iš Vilniaus? ax.gif
Atsakyti
Smagu kad didėja bigliukų gretos 4u.gif
Mums taip pat sunkiai sekasi su antra komanda, mes piešingai - išmokom pirma komandą gulėt, o kai mokomės sėdėt, visada atsigula. Mūsų šuo atsigula pagal žodinę ir rankos gesto komadą, turbūt reikia stipriai pkeisti gestą, kad kiek skirtūsi ir būtų suprantamiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kodėlčiukė: 09 lapkričio 2012 - 14:12
Visiems, kas ateityje žada lankyti dresūrą (o tai labai labai rekomenduotina!) apskritai patarčiau namų sąlygomis nežaisti su tomis komandomis (kai neturite patirties), nes vėliau vistiek teks viską daryti iš naujo, o ir šuniui susigaudyti gali būti sunkiau smile.gif Aš su mažyle pradėjau nuo vardo (kas taip pat yra komanda), kontakto žiūrint į akis, sugebėjimo ramiai pabūti apžiūrinėjant dantis, ausis, letenas (karpant nagus), pratinimo prie staliuko (parodoms ir veterinaro apžiūroms), pratinimo prie bokso, pavadėlio netempimo... Tad darbelio daug.

Bet čia tik mano asmeninė nuomonė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šeila @ 2012 11 09, 14:17)
Sveiki prisijungę, kuo vardu Jūsų mažylė?  smile.gif

Dėl užsispyrimo - jis tikrai būdingas bigliams. Kartais it tyčia "apkursta" smile.gif Bet dėl to man ir patinka šitie banditėliai saldžiu žvilgsniu.

Dėl stalo - o kokiu būdu tokia mažutė ant jo užsiropščia? Maniškė ant stalo perlipa tik nuo kėdžių, tad jas laikome pristumtas.

Komanda "gulėt" gražiai parodyta čia - https://www.youtube....h?v=Zn_GEhid88Y

Ar ketinate su biglyte lankyti dresūros užsiėmimus?

Bruknė smile.gif virtuvėj užlipa per virtuvinį kampą, kėdes, kambaryje per sofą, fotelius, net nepagalvotum kad tokia alpinistė smile.gif beja labai mėgsta žiūrėti pro langą smile.gif tas "apkursta" tai būdingas daugeliui šunų, bet maniškė-žiūri į akis, sakai fu, negalima ir vistiek daro tą patį trisdešimtą kartą doh.gif

dresūrą labai norėčiau lankyti, bet gyvenam Vievyje, kiek domėjausi niekur aplink kursų neradau, į Vilnių neprivažinėsim. tai ir liko su klaustuku šitas klausimas..

dar turim problemytę-ji kaip tikra dama nesituština lauke, galima ja dvi, tris valandas lauke vedžioti, kentės iki paskutiniosios ir vistiek neš namo.o jei jau iškentėti negali-tai tupia bet kur, viduryje gatvės ar pan.keista-nes visi šunys tokiam reikaliukui juk ieško ramios vietos, kur įlysti.o kai nutinka tokioj vietoj-tai nei girti nei skatinti neišeina ( nors būna vistiek giriu biggrin.gif vis ne namuose padaro) bet šitas reikalas manau su amžium ir laiku išsispręs.
Papildyta:
http://www.facebook....7...e=3

Bruknė smile.gif
Atsakyti
Ech, jau trečioji biglė Bruknė kurią žinau smile.gif Gražuolė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Partena! @ 2012 11 09, 15:44)
Ech, jau trečioji biglė Bruknė kurią žinau smile.gif  Gražuolė 4u.gif

Jos ir mamos vardas Bruknė smile.gif vien dėl vardo ir ėmiau kalytę biggrin.gif ( na beveik beveik rolleyes.gif )
Atsakyti
Mano mažoji irgi lauko reikalus nesibodėdavo ir vidury kelio atlikti, tuo mane stebindama smile.gif Bet girti ir džiaugtis reikia bet kuriuo atveju, vos tik atlikus reikalus lauke. Aš tuo pereinamuoju laikotarpiu su savim visad nešiojausi skanėstų ir tikrai LABAI džiaugdavausi (kad ir šuo džiaugsmu užsikrėstų) kiekviena balute ar krūvele smile.gif

Dėl "Fu" aš griežta, jei šuo jau supranta pačią komandą ir piktybiškai jos nevykdo. Bigliai atkaklūs, tad reikia būti dar atkaklesniam už juos.

Žavi Jūsų Bruknė, dar mažuuutė smile.gif Jau šiek tiek painiojuosi mažųjų vadose, pastaruoju metu "Bigbendas" jų nemažai turėjo.. Bruknės mama irgi Bruknė, ar ne?
Papildyta:
O, kol rašiau, jau ir atsakymą į savo klausimą gavau biggrin.gif

Dėl dresūros - daug informacijos apie pozityvų šunų mokymą sukaupę www.reksas.lt. Kartais organizuojami ir atskiri seminarai apie dresūrą ir auklėjimą. Kaip tik gruodį vienas vyks Vilniuje - http://www.facebook....7...=ts&fref=ts
Nekart teko dalyvauti šio lektoriaus seminaruose, tikrai daug informacijos, kuri pateikiama išties įdomiai ir vaizdžiai.
Atsakyti
QUOTE(Šeila @ 2012 11 09, 15:57)
Mano mažoji irgi lauko reikalus nesibodėdavo ir vidury kelio atlikti, tuo mane stebindama smile.gif Bet girti ir džiaugtis reikia bet kuriuo atveju, vos tik atlikus reikalus lauke. Aš tuo pereinamuoju laikotarpiu su savim visad nešiojausi skanėstų ir tikrai LABAI džiaugdavausi (kad ir šuo džiaugsmu užsikrėstų) kiekviena balute ar krūvele smile.gif

Dėl "Fu" aš griežta, jei šuo jau supranta pačią komandą ir piktybiškai jos nevykdo. Bigliai atkaklūs, tad reikia būti dar atkaklesniam už juos.

Žavi Jūsų Bruknė, dar mažuuutė smile.gif Jau šiek tiek painiojuosi mažųjų vadose, pastaruoju metu "Bigbendas" jų nemažai turėjo.. Bruknės mama irgi Bruknė, ar ne?
Papildyta:
O, kol rašiau, jau ir atsakymą į savo klausimą gavau  biggrin.gif

Dėl dresūros - daug informacijos apie pozityvų šunų mokymą sukaupę www.reksas.lt. Kartais organizuojami ir atskiri seminarai apie dresūrą ir auklėjimą. Kaip tik gruodį vienas vyks Vilniuje - http://www.facebook....7...=ts&fref=ts
Nekart teko dalyvauti šio lektoriaus seminaruose, tikrai daug informacijos, kuri pateikiama išties įdomiai ir vaizdžiai.

mes ir kovojam, kas ką nugalės, bet žiūriu, kad mažosios charakteris kietesnis už mano. aišku ji dar tikrai jaunutė, padauža ir padraika. wub.gif o informacijos niekada nebus per daug, dėkui smile.gif o ar tikrai tiesa, kad bigliai neturi vieno šeimininko, o myli visus šeimos narius vienodai? nes man tai truputi utopiškai skamba g.gif
Atsakyti
Bigliai apskritai visus myli smile.gif Man dažnai atveža prižiūrėti svetimus bigliukus. Ir beveik visiems užtenka vos kelių minučių ar iki pusvalandžio, kad persiorientuotų ir kuo puikiausiai elgtųsi. Nors esu mačiusi atskirų atvejų, kai biglis išskirtinai prisirišęs prie vieno iš šeimininkų. Bet dažnai tais atvejais būna tiesiog netinkama šeimos "hierarchija" - šuo jaučiasi ant antrojo laiptelio, iškart po savo "šeimininko".
Bigliai ilgą laiką gyvendavo gaujomis ir visi kartu dalyvaudavo medžioklėje, tad jie tikrai visos šeimos-gaujos nariai, sutariantys (ir konkuruojantys) su visais. Tačiau greit perprantantys, kur silpniausioji grandis. smile.gif

Aš su Kavyte praleidžiu daugiausiai laiko, aš užsiimu jos dresūra, pasivaikščiojimais etc., tad tikrai mano kontaktas su ja tikrai skiriasi nuo kitų šeimos narių. Tačiau džiaugiasi ji visais vienodai, negalėčiau vienareikšmiškai išskirti kažko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šeila @ 2012 11 09, 16:19)
Bigliai apskritai visus myli smile.gif Man dažnai atveža prižiūrėti svetimus bigliukus. Ir beveik visiems užtenka vos kelių minučių ar iki pusvalandžio, kad persiorientuotų ir kuo puikiausiai elgtųsi. Nors esu mačiusi atskirų atvejų, kai biglis išskirtinai prisirišęs prie vieno iš šeimininkų. Bet dažnai tais atvejais būna tiesiog netinkama šeimos "hierarchija" - šuo jaučiasi ant antrojo laiptelio, iškart po savo "šeimininko".
Bigliai ilgą laiką gyvendavo gaujomis ir visi kartu dalyvaudavo medžioklėje, tad jie tikrai visos šeimos-gaujos nariai, sutariantys (ir konkuruojantys) su visais. Tačiau greit perprantantys, kur silpniausioji grandis. smile.gif

Aš su Kavyte praleidžiu daugiausiai laiko, aš užsiimu jos dresūra, pasivaikščiojimais etc., tad tikrai mano kontaktas su ja tikrai skiriasi nuo kitų šeimos narių. Tačiau džiaugiasi ji visais vienodai, negalėčiau vienareikšmiškai išskirti kažko smile.gif

Dėl meilės tai tikra tiesa, visus myli, visais džiaugiasi ir savo emocijas išreiškia aiškiai smile.gif
dar klausimas-aišku bigliai labai meilūs, draugiški-bet tuo pačiu ir neįveikiamai įkyrūs. maniškė jei jau nori dėmesio-tai neįmanoma nieko padaryti, kad nusiramintų ir bent kiek palauktų, ir dažniausiai tie proveržiai būna labai nelaiku, kai mato, kad esu tikrai užsiėmusi-perrengiu vaiką ar pan.(nors tai suprantu, kad ji nori visko to paties ir tiek pat kiek skiriu vaikui) tokiais atvejais pasijaučiu visiškai bejėgė-gražiuoju ji nesupranta, fu veikia tik akimirkai, nustūmimą supranta kaip žaidimą, lenda tol kol susipykstam.bet bartis ar tuo labiau naudoti fizinę jėgą nesinori.Turiu viltį, kad tai vaikystė ir praeis. Dar kaip sakau-turiu padėjėją visur ir visada-kad ir ką bedarau, ji kartu su manim, ar skutu bulves, plaunu grindis (čia irgi turim bėdą, nes jau išmoko nebelysti, bet tada laksto aplink ir loja doh.gif ),ar valgai ar guli. biggrin.gif
Atsakyti
Po truputuką mokykit kantrybės - aš pvz. prieš leisdama ėsti pasodinu šunį ir leidžiu ėsti tik kai pažiūri man į akis. Prieš einant į lauką taip pat pasodinu. Ir turi palaukti kol užsegu antkaklį, pavadėlį, atrakinu duris ir t.t.. O tada jau leidžiu bėgti ir šuniui. smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Džiugu, kad biglių gretos didėja 4u.gif wub.gif

Mano Cuco - paauglystė. Konkreti. Sugraužti du miegamosios lovos čiužinio kampai doh.gif Charakterį rodo labai smarkiai, tad vienintelis mano ginklas šiuo metu - kantrybė. Matyt prisikalbėjau besakydama, kad mūsiškis nieko negraužia... Esmė, kad paliekamas vienas jis būna maždaug po 2-3 valandas, ribotoje erdvėje - viename kambaryje. Pagraužtukų pilna, jaučio "galiukų" ir visų kitų skanumynų. Tačiau rodydamas savo nepasitenkinimą tvarko čiužinį. Ne tik kai mūsų nėra, bet pagavau ir būnant mums namie. Pykstamėm smarkiai, ignoras būna uždėtas, kol galų gale šeimininė atsileidžia, kai Cuco pabrukęs uodegą atpinzelioja ir nustato "teliuko akių" žvilgsnį biggrin.gif Bet, išeitį radom. Nupirkau antsnukį. Kaip jau minėjau, paliekamas namie jis būna max 3 valandom, tad per tiek laiko neišalksta ir tikrai nebadauja. Priprato prie antsnukio greitai ir visai mielai su juo draugauja. Užvakar keliavau pas dantistę ir kaip džaigiausi grįžusi į nenusiaubtus namus.

Tad svarbiausia - kantrybė ir kiekvienoje situacijoje teigiamų pusių įžiūrėjimas. Kaip kažkas čia jau buvo pasakęs - biglis, tai ne tik šuo, tai gyvenimo stilius. 100% sutinku, nes per 5 mėnesius nuo Cuco įsigyjimo mūsų gyvenimas apsivertė 180 laipsnių.

Jie mūsų geriausi draugai, išdaiginikai ir kasdienybės praskaidrintojai ax.gif
Atsakyti