QUOTE(Publicum47 @ 2012 07 11, 14:46)
Negaliu sutikti su tokia pozicija, nes pasakymas, kad viskas gerai, o tų 10% nubėgimas ir vogčiomis pasiėmimas yra vardan abiejų bendro labo - skamba kaip bandymas rasti argumentų savo poelgio pateisinimui.
Aš irgi kažkur jau rašiau, kad geriems dalykams (o čia bandoma pristatyti tai kaip gerą dalyką, nes nu juk kad abiems būtų gerai) pasiteisinimų nereikia, o jei tai nelaikoma pasiteisinimu - tai netaps problema nueiti pas partnerį ir pranešti jam apie tą "gėrį" daroma vardan abiejų labo.
Va iš to ir kyla išvada (bent jau man asmeniškai), kad nubėgimas ir pasiėmimas to ko trūksta šeimoje negali būti įvardinamas kaip įnašas į santykių darną.
Tai labiau savo asmeninių poreikių patenkinimas gailint prarasti tai kas sukurta (vaikai, buitis), bet tai ir yra santykių "korozija". Santykių "cementu" to nepavadinsi, o jei kažkam kyla tokia šio reikalo asociacija - tai tegul pas savo partnerį ir pasitikrina, ar tai jau toks geras "cementas"
Paoponuosiu, kad geriems dalykams pasiteisinimų nereikia

Pavyzdžiui, žmogelis išdalina pusę savo turto labdarai. Poelgis gi geras, taurus

O kažkas iš aplinkinių ima, ir durnium išvadina, sako man geriau būtum atidavęs, stogą susilopyčiau, ar tau labiau rūpi kažkokių nepažįstamųjų gerovė, nei tavo kaimyno? Bjaurus tu žmogus, nebekalbėsiu gyvenime

Ir jei tas labdarys ima teisintis kaimynui, tai automatiškai pagal tą teisinimosi kriterijų jo poelgis tampa blogas
Pilnai sutinku, kad nubėgimas pasiimti ko trūksta yra asmeninių poreikių tenkinimas. Kad tai giliąja prasme nėra gėris, nesiginčysiu taip pat. Bet ką norėta pasakyt - jis gali turėti ir teigiamų pašalinių poveikių santykiams. Be abejo - gali ir neturėti. Tada bus tik "korozija".
QUOTE(NeTaRa @ 2012 07 11, 15:07)
"Why did I get married"?
Jei apie filmą klausi, tai ne. Čia iš Hauso buvo.