Įkraunama...
Įkraunama...

Scientologija

Scientologija (angl. scientology) yra amerikiečių fantastikos rašytojo Lafayette Ronald Hubbard (1911 m. kovo 13 d. – 1986 m. sausio 24 d.), dar žinomo, kaip L. Ron Hubbard, mokymo ir susijusių organizacijų visuma. Scientologiją L. Ron Hubbardas sukūrė kaip pagalbos sau filosofiją dianetiką, kuri buvo pristatoma kaip alternatyva psichoterapijai, o vėliau imta vadinti naująja religija. 1953 m. L. Ron Hubbard scientologiją apibūdino kaip „taikomąją religinę filosofiją“. Su scientologija glaudžiai susijusios tokios organizacijos kaip Scientologijos bažnyčia, Narkonon, Kriminon, Hubbard'o humanitarinis centras, Tarptautinis detoksikacijos centras. Scientologijos bažnyčia teigia, kad ji vienintelė turi teisę skleisti dianetikos ir scientologijos idėjas.
Scientologijos deklaruojamas tikslas yra reabilituoti tetaną (žmogaus „Aš“) ir taip atgauti pirminę „visiškos laisvės“ būklę.
Radau Vikipedijoje ir nusprendziau pasidometi tuo daugiau.
Ka manote apie tai?
Angliskoje versijoje apie Ronalda Hubbard'a yra daugiau parasyta, minima ir juodoji magija g.gif
Atsakyti
Lafayette Ronald Hubbard, L. Ron Hubbard (1911 m. kovo 13 d. – 1986 m. sausio 24 d.) – rašytojas fantastas, scientologų sektos įkūrėjas ir vadovas (iki mirties 1986). Vertintas kaip kontroversiška asmenybė, kuria šalininkai žavėjosi, o nepriklausantys arba išstoję iš scientologų sektos dažnai vertino labai negatyviai.
[taisyti]Biografija

Hubbard’o biografija yra ginčų objektas: scientologų versija laikui bėgant kelis kartus keitėsi ir esminiais punktais nebesutampa su dokumentuose užfiksuotais faktais.
1933–1950 darė rašytojo karjerą, dėl tuo metu sukurtų apsakymų ir romanų laikomas vienu iš pasaulinės fantastikos klasikų.
1944–1947 L. R. Hubbard kuriam laikui buvo tapęs Rozenkreicerių ordino, o vėliau ir Aleister Crowley įkurto satanistinio Rytų šventyklos ordino nariu.
1950 išleido pseudomokslinę knygą „Dianetics: the Modern Science of Mental Health“, davusią pradžią scientologų naudojamoms smegenų plovimo metodikoms.
1953 m. dianetinių organizacijų pagrindu įkūrė scientologų sektą, kuriai vadovavo iki mirties.
Nuo 1981, slėpdamasis nuo gresiančio teisinio persekiojimo, gyveno atsiskyręs nuo visuomenės, bendravo tik su sektos nariais. Mirė 1986, lavonas buvo sudegintas, nepadarius skrodimo, pomirtinės nuotraukos buvo sunaikintos. Sekta paskelbė, kad L. R. Hubbardas paliko savo kūną aukštesnio lygio dvasiniams tyrimams. Už sektos ribų kartais skelbiami vieno iš buvusių sektos lyderių – Billo Robertsono – įtarimai, kad L. R. Hubbardas galėjo būti nužudytas dar 1982 dėl konflikto su vėliau sektos vadovu tapusiu David Miscavige.
L. R. Hubbard buvo kelis kartus teistas:
1943 už neteisėtą Meksikos salos, esančios šalia Baja California pusiasalio apšaudymą, buvo atleistas nuo vadovavimo patruliniam kateriui;
1948 pripažintas kaltu dėl smulkios vagystės;
1978 už apgaules Prancūzijoje už akių nuteistas 4 metais kalėjimo ir 30 tūkstančių frankų bauda.
[taisyti]Kūryba

„Slaves of Sleep“, 1939 – fantastinis romanas, paremtas sapnų, kaip kitos visatos, idėja;
„Battlefield Earth“ („Mūšio laukas – Žemė“), 1940–1980 – apsakymas bei vėliau jo pagrindu sukurtas fantastinis romanas apie žmonių išsivadavimą nuo kosminės grobikų rasės;
„Final blackout“, 1940 – romanas, vaizduojantis Europą po kelis dešimtmečius trukusio karo;
„Fear“, 1940 – siaubo novelė apie demonų apsėstą žmogų;
„Mission Earth“, 1984–1986 – 10 tomų satyrinis romanas, bandantis pavaizduoti pasaulį scientologų akimis (pasaulinis psichiatrų ir psichologų sąmokslas, Žemės gyventojų gimstamumo kontrolė, per rock’n'roll muziką platinant homoseksualizmą ir pan.);
„Masters of Sleep“, 1950 – romano „Slaves of Sleep“ tęsinys.
Gal skaitete kuria nors is paminetu jo knygu? Ka manote?
Atsakyti
girdejau apie juos..
# hmm ka as zinau.. labai is blogos puses aprasei (smegenu plovimas, sekta).
Pazistu zmoniu, kurie pradeje mokytis scientologijos susitvarke su alkoholizmu, narkomanija, susirado darbus, sukure seimas.. nieko bloga jiems ta scientologija nepadare. priesingai, susitvarke gyvenimus. bet zmones klauso apiue scientologija kaip apie koki mara, as ziuriu i tai kaip i smegenu isvalyma nuo neigiamu isgyvenimu, patirties del ko ir atsiranda ligos, nelaimes, problemos..
Mano vyras irgi bijo sito zodzio biggrin.gif ... jam Scientologija yra 'sekta'. sakau o kas taip sake ? sako, kad per tv taip sake. toks ir supratimas. kai minejau asmeniskai pazistu zmones kuriems si sistema veiksminga, bet tik tiek, nesmerkiu nei tikinciu, nei netikinciu. esu uz viska, kas gydo, padeda, ikvepia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sypsokites: 09 liepos 2012 - 00:59
Sypsokites, malonu suzinoti ivairiausias nuomones 4u.gif
Ar galiu paklausti, pazistami patys pasuko tuo keliu ar juos itrauke?
Niekada sia religija nesidomejau, paskutiniu metu, kai spaudoje daugiau rasoma apie Kate ir Tom'a , kazkaip idomu pasidare g.gif
Angliskoje versijoje perskaiciau apie magija ir kitu zmoniu isnaudojima, tai vat ir nusprendziau uzvesti tema 4u.gif
Esu patyrusi labai keistu dalyku, todel domina viskas kas gali buti susije su tuo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsokites @ 2012 07 09, 01:55)
girdejau apie juos..
# hmm ka as zinau.. labai is blogos puses aprasei (smegenu plovimas, sekta).
Pazistu zmoniu, kurie pradeje mokytis scientologijos susitvarke su alkoholizmu, narkomanija, susirado darbus, sukure seimas.. nieko bloga jiems ta scientologija nepadare. priesingai, susitvarke gyvenimus. bet zmones klauso apiue scientologija kaip apie koki mara, as ziuriu i tai kaip i smegenu isvalyma nuo neigiamu isgyvenimu, patirties del ko ir atsiranda ligos, nelaimes, problemos..
Mano vyras irgi bijo sito zodzio  biggrin.gif ... jam Scientologija yra 'sekta'. sakau o kas taip sake ? sako, kad per tv taip sake. toks ir supratimas. kai minejau asmeniskai pazistu zmones kuriems si sistema veiksminga, bet tik tiek, nesmerkiu nei tikinciu, nei netikinciu. esu uz viska, kas gydo, padeda, ikvepia...

Ką ten kas pažįsta ar ko nepažįsta, kas ten kur susitvarkė na niekaip nelemia ar organizacija yra sekta ar nea. Lemia religijotyriniai kriterijai o pagal juos scientologija yra totalitarinė sekta ir čia paskelbta info dar tik gelelės))
Atsakyti
Dekor 4u.gif Jei Vikipedijos aprasymas toks g.gif Tai kokia realybe g.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2012 07 09, 02:29)
Sypsokites, malonu suzinoti ivairiausias nuomones  4u.gif
Ar galiu paklausti, pazistami patys pasuko tuo keliu ar juos itrauke?
Niekada sia religija nesidomejau, paskutiniu metu, kai spaudoje daugiau rasoma apie Kate ir Tom'a , kazkaip idomu pasidare  g.gif
Angliskoje versijoje perskaiciau apie magija ir kitu zmoniu isnaudojima, tai vat ir nusprendziau uzvesti tema   4u.gif
Esu patyrusi labai keistu dalyku, todel domina viskas kas gali buti susije su tuo  4u.gif


is pradziu jie siulo zmonems padaryt IQ testa (pakvietimus dalina gatveje), tada analizuoja charakteri ir atinkamai siulo kursus lankyt. as irgi dariau testa bet manes nesudomino kursai, buvo labai nuobodu ir nieko ko ieskojau as ten neradau. manes per prievarta niekas netrauke, ramiai aiskino, ramiai siule.. pavarciau knygas, pabuvau klasej ir buvo labai neidomu, isejau. veliau sutikau zmoniu, kurie daro auditinga, baigia kursus vienus, kitus, sako, kad jie pasikeite, is sono ziurint jiems eme itin gerai sektis: susiranda darbus, susitvarko sveikata, santykiai, atsikratoma priklausomybiu. pazinojau viena narkomana jau degradavusi ir butent tik scientologija ji prikele ir pastate ant koju. neigiamu atsiliepimu is zmoniu nesu girdejusi, tik per tv ir per ziniasklaida kad cia baisi sekta ir reikia saugotis. as iki siol pabendrauju su lankanciais scientologija, jie zmones kaip zmones, tik kaip ir sakau jiems gerai sekasi. jie turi jegu sprest problemas ir tai daro labai puikiai. jie veikia, o ne dejuoja kaip sunku gyventi. jie niekad is taves nesisaipys, nesijuoks, yra saziningi zmones, etiski. as nieko neigiamo juose nematau. pazistu apie 10 zmoniu kurie susije su scientologija apie 10 metu. jie normalus, nebijokit jus sios organizacijos, per prievarta jie nieko nedaro. nepatinka tai durys visada atidarytos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sypsokites: 10 liepos 2012 - 00:44
QUOTE(Sypsokites @ 2012 07 10, 02:29)
nebijokit jus sios organizacijos, per prievarta jie nieko nedaro. nepatinka tai durys visada atidarytos.

Buvau ten. Pritariu jums. 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
mano akimis - baisi ir pavojinga sekta.
kas skaito angliskai, sia savaite vienam dienrastyje UK pasirodes toks straipsnis:

http://exscientologi...oshi-hermann-2/

Atsakyti
Na,gal scientologija šiandie pasiekė patį žinomumo piką,tai tik dėl tok,kad Cruise skiriasi su Kate. Ir dabar šį judėjimą garbins ar purvais drabstys. Tai natūralu. Tik niekas apie šią religiją taip garsiai nekomentavo iki šios dienos. Visiems buvo dzin. O t. Cruise aktorius -dievaitis.
Atsakyti
Sientologija blogis, na ir kas? O tai katalikybe vien geris buvo? Juk musu proteviai baznyciai irgi mokescius turejo moketi ir netgi nemazus, kad paskui vos seimai siek tiek likdavo ar ir nelikdavo. O kur dar inkvizicija, deginimas ant lauzu? Kad kita religija nagrinet po kauleli, manau, jog pirma i savaja reikia kritiskiau paziuret.
Atsakyti