Įkraunama...
Įkraunama...

Mormonai

Cekuolis apie mormonus
Apie mormonus
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 04 22, 15:19)
g.gif taip susimasciau  g.gif gal kas zinot, ar mormonai, tai "normali" religija ar sekta?

Jie nera krikscionys (jei jus apie kataliku baznycios poziuri tongue.gif )

QUOTE(UltraV @ 2012 05 25, 13:36)
Cekuolis apie mormonus
Apie mormonus

Perklausiau si video ir nesupratau kodel parasyta "Šis ponas tauškia niekus apie mormonų tikybą". Ten beveik viskas taip kaip yra is tiesu, taciau truksta keliu esminiu (gana klaikiu) faktu ir smitas, anot ju, ne rase o "verte" ta ju knyga.
Mormonu, kaip ir kitu religiju, nereikia bijoti stipriems asmenims, taciau jei jus lengva kazkuo itikinti ir pernelyg isijausite... Uzuojauta.
Ta religija - aklas tikejimas. Jei katalikai baznycioje elgiasi vienaip ar kitaip nesuvokdami kodel tai daro ("taip jau mociutes dare"), tai mormonai viska daro aklai - taip parasyta ir kitaip buti negali. Jie neslepia, kad Mormono knyga buvo redaguojama N kartu ir kokia nerukimo ir kavos negerimo priezastis, bet patys tai aiskindami nesuvokia, kad priestarauja patys sau.
Tingiu daug rasyt, bet buti kazkokioj religinej organizacijoj nera taip blogai kol nepradedi aklai tiketi, moketi uz lankyma (privalomai duodami pinigai) ir skleisti to tiems, kurie gali nuo to nukenteti.
Religijos paaugliams duoda siokiu tokiu pliusu. Jie nepradeda uzsiimti jiems kenkianciais dalykais (rukimas, alchogolis, narkotikai) ir yra aktyvesni, darbstesni...
Svarbu netapti nariu (ypac krikstas mormonuose), netapti pastumdeliu ir nenusigrezti nuo normaliu dalyku, kurie nekenkia.
Atsakyti
QUOTE(Raudona Saule @ 2012 04 21, 17:15)
pries kelias savaites atsikraustem mes prie sauletekio gyvent ir salia dvi baznycios. su viena viskas aisku - ten tu "nauju apastalu" baznycia, uzsirase jie didelem raidem matomoj vietoj. o kita prie pat, grazi tokia, bet ziuriu ko tais visad tuscia ir bobulkos aplink nesitrina niekad. dabar va skaitau ir sakau vaikui kad ten sektos baznycia, nes buvo mum toks klausimas iskiles. ir ji sako, buvau ten kai i wc reikejo po kiemus lakstant, labai geras wc, svarus ir t.t., nepalyginsi su tuo, kas mokykloj biggrin.gif tai labai saunu, kad issiaiskinau biggrin.gif


Kaune raudona baznycia prie Sauletekio yra kataliku baznycia. Gerojo ganytojo parapija. Jau daug metu ji ten stovi, vaikysteje lankiau baznytini chora. Is kur jus istraukete, kad ten sekta, mormonu baznucia prie Pramones Maximos, o ne prie Sauletekio.

As ir galvoju apie anglu kursus smile.gif. Labai noriu ismokti anglu kalba. Jauciu labai dideli kompleksa, negaliu zodzio pralementi. Bet bjau as tu mormonu biggrin.gif, kad nepristotu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 27 liepos 2013 - 22:33
QUOTE(Vicious_L @ 2013 07 27, 23:32)
Bet bjau as tu mormonu biggrin.gif, kad nepristotu.


Lei Jusu isitikinimai tvirti - nepristos. Galit net apie ju tikejima pasiklausyt. Tik nebandykit krikstytis tongue.gif
Atsakyti
Buvau dviejose pamokose. Labai fainai, tikrai ziauriai linksma. Ne tokie ir keistuoliai tie mormonai, kaip isivaizdavau, zmones kaip zmones. Po anglu pamokeles, pasiulo pasilikt pakalbet apie tikejima, bet pasako kad kekvieno valia rinktis. Gal tikrai reiks kada ir po pamokeles pasilikt pasiklausyt ka jie ten apie ta tikejima sneka, nes nepatogiai jauciuosi iseidama kai kiti pasilieka, nes siaip idomu man visoki tokie dalykai, kitos religijos, kitos kulturos. Tik labai nemegstu diskutuot apie tokius dalykus, nes nors tikiu i Dieva, bet esu nepraktikuojanti katalike ir man tie religiniai dalykai nelabai priimtini asmeniskai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 04 rugpjūčio 2013 - 16:04
QUOTE(Vicious_L @ 2013 08 04, 17:03)
...Tik labai nemegstu diskutuot apie tokius dalykus, nes nors tikiu i Dieva, bet esu nepraktikuojanti katalike ir man tie religiniai dalykai nelabai priimtini asmeniskai.

Nebutina diskutuoti. Paklausysit ir tiek, bet visu pirma siulau pasiieskoti informacijos internete, kad suvoktumete kokia tai religija ir jos kaitos priklausyma nuo aplinkybiu. Tai tik tam, kad "neuzliuliotu". Nebutina arsiai diskutuoti. Galima eiti i ju "pamaldas" ir net isileisti i namus, bet jokiu budu nesikrikstyti (kad butu baisiau galit pasiskaityti apie kriksto rubu zenklu simbolizavima... wink.gif.
Radau http://laiskailietuv...s/1370-mormonai
Jeigu išduotų, tai pasižada prisiimti bausmę, kad jų broliai gali nukirsti koją, išimti vidurius, išplėšti širdį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilgynė: 05 rugpjūčio 2013 - 09:40
Prieš porą metų į mano mamos namą atsikėlė gyventi keli mormonai. Gal nuomojosi, nežinau kaip kas. Oj, kokių baliukų pas juos ten buvo drinks_cheers.gif biggrin.gif (į balkoną išeidavo dūmą patraukti, girdėjosi ir matėsi viskas puikiai)
Dar prieš tai, mane angliškai kalbino ateiti pas juos anglų kalbos pasimokyti biggrin.gif
Atsisakiau biggrin.gif
Dabar nežinau kaip kas, reik mamos kada užklausti ar bėra jie ten biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo OVM: 31 spalio 2013 - 18:46
QUOTE(OVM @ 2013 10 31, 18:45)
Prieš porą metų į mano mamos namą atsikėlė gyventi keli mormonai. Gal nuomojosi, nežinau kaip kas. Oj, kokių baliukų pas juos ten buvo  drinks_cheers.gif  biggrin.gif (į balkoną išeidavo dūmą patraukti, girdėjosi ir matėsi viskas puikiai)
Dar prieš tai, mane angliškai kalbino ateiti pas juos anglų kalbos pasimokyti  biggrin.gif
Atsisakiau  biggrin.gif
Dabar nežinau kaip kas, reik mamos kada užklausti ar bėra jie ten  biggrin.gif

Tai čia naujiena lotuliukas.gif ? Gi visur visokių yra. Jie porom gyvena/būna ir vienas kitą kontroliuoja. Na pasitaikė poroj du tokie ir daro ką nori. Jei juos tėvai išgrūdo į svetimą šalį ir liepia (o gal jiems patiems patogiau) būti mormonais, tai ką jiems daryt? Todėl man ir nepatinka visokios religijos, kad ten teorija nuo praktikos labai skiriasi doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilgynė: 31 spalio 2013 - 19:36
QUOTE(Vicious_L @ 2013 08 04, 17:03)
Buvau dviejose pamokose. Labai fainai, tikrai ziauriai linksma. Ne tokie ir keistuoliai tie mormonai, kaip isivaizdavau, zmones kaip zmones. Po anglu pamokeles, pasiulo pasilikt pakalbet apie tikejima, bet pasako kad kekvieno valia rinktis. Gal tikrai reiks kada ir po pamokeles pasilikt pasiklausyt ka jie ten apie ta tikejima sneka, nes nepatogiai jauciuosi iseidama kai kiti pasilieka, nes siaip idomu man visoki tokie dalykai, kitos religijos, kitos kulturos. Tik labai nemegstu diskutuot apie tokius dalykus, nes nors tikiu i Dieva, bet esu nepraktikuojanti katalike ir man tie religiniai dalykai nelabai priimtini asmeniskai.


lankiau pas juos anglų k. pažengusiems kursus, po jų pasilikdavau tai maldos valanėlei.
Tikrai niekas nesiūlė priimt jų tikėjimo ar kitaip neagitavo krikštytis biggrin.gif
Maldos valandėlėje jie meldžiasi lietuviškai, padėkoja Dievui už gražų orą, susitikimą, malonų bendravimą ir pan.
Kartais gaila man jų, nes vaikšto su tom savo mormonų knygom po miestą, o su jais niekas net nesikalba, visi pikti, atseit tuoj kažkur kažkas įtrauks į kažkokią sektą biggrin.gif
Nugi juokas ima, niekas per prievartą tavęs niekur neįtrauks.
Buvau tas mergaičiukes - mokytojas ir į namus pakvietus, pasėdėjom, paplepėjom, arbatėlės pagėrėm ir tiek. Niekas įkyriai nelenda, nepristoja.
Jau senokai ten bebuvau, gal reiktų vėl į kursus nueit, vien tam, kad pabendraut su kažkuo angliškai, nes nekalbant ir kalba užsimiršta.
O apie mormonus nepasakyčiau, kad jie kažkokie žvėrys blogiečiai. Manau daugiau mūsų bažnyčia juos taip nupaišo, kad savo įtakos neprarastų ir avelės į svetimas pievas neišlakstytų. g.gif
Atsakyti
Mb kolega, su kurio šeima bendraujame, mormonas. Žmonės kaip žmonės, iš elgesio labai katalikiški-prieš valgį sukalba maldą, kiekvieną sekmadienį eina į mormonų bažnyčią.nerūko, nevartoja alkoholio, dirba normalius paprastus darbus, vaikai eina į valdiškas mokyklas. Kai jų namuose buvo vakarėlis ir kažkas atsinešė vyno, neprieštaravo, kad jis bus vartojamas.
Atsakyti
Tos anglų kalbos pamokėlės, iš komentarų akivaizdu, savo tikslą pasiekia... smile.gif Jie neverčia pasilikti, duoda tai, ko šiuo metu žmonėms reikia... Nemokamas anglų kalbos pamokas ir iš ateinančių faktas, kad kažkas pasilieka... Žodžiu bet kokiu atveju kaskart žmonių ratas plečiasi. Nieko blogo nesakau, bet pamąstymui čia...
O šiaip man mormonai kaip ir visos kitos religijos... Visi vienodi... Laikau kaip užklasinę veiklą, vieni lošia badmintoną ir tiki pergalėm, jaučia optimizmą, kiti lanko jogą, kiti religinius užsiėmimus...
O jei kalbant konkrečiai, mano pažįstamas tapo mormonu (dėl ko ir užsukau į šitą temą), jis turi žmoną ir vaikutį, kurie, beje, nesivelia į tai, o vyro veiklos ir nedraudžia. Iš šalies žvelgiant atrodo viskas normos ribose, kaip kai kurios "sektos" pinigų negvelbia, palikti šeimą neliepia... Žodžiu, sakau, atrodo kaip užklasinė veikla biggrin.gif Tai nieko daugiau apie tokius dalykus negaliu ir pasakyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metine_uoga: 04 spalio 2014 - 19:37
QUOTE(Metine_uoga @ 2014 10 04, 20:36)
Iš šalies žvelgiant atrodo viskas normos ribose, kaip kai kurios "sektos" pinigų negvelbia, palikti šeimą neliepia...

Jei tapo mormonu - krikštijosi - turi atiduoti minimum 10% savo pajamų. Jei gerai pamenu, tai mormonai gan rimtai registruoja.
Šiaip reta kuri religinė bendruomenė pavojingesnė už visokius amvėjus ir kitas "pramogas" jei žmogus nepameta sveiko proto.
Atsakyti