Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos VI tema

QUOTE(grizusi @ 2013 01 10, 13:15)
Sprendimą lelijas auginti vazonuose (o vėliau - viename dideliame vazone) teko priimti, kadangi man baisiai patinka rytietiškosios. Kadangi jos jautrios žiemos šalčiams ir lauke jų nepatariama palikti žiemoti, taigi, jos keliauja pavasarį - į lauką, rudenį - kambarin. Jų augimu, kaip matot, skųstis negaliu. Tiesa vazonas gana didelis, ten draugiškai gyvena kelių rūšių rytietės.
Tiesa, mano azijinės lelijos taip pat auga ir žiemoja lauke.

Man rytietiškos irgi patinka, bet auginu tik kelias. Aš savo palikau žiemoti gėlyne, pamulčiavau durpėmis, gal išžiemos g.gif
Atsakyti
Gal kas pernai pirkote leliją "Pergalė" ir pamenate/pasižymėjote, kas selekcininkas?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2013 02 04, 22:30)
Gal kas pernai pirkote leliją "Pergalė" ir pamenate/pasižymėjote, kas selekcininkas?

Auginu ją - jei gerai prisimenu, tai J.A.Liutkevičius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 02 04, 21:58)
Auginu ją - jei gerai prisimenu, tai J.A.Liutkevičius ax.gif

Ačiū smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Gal galite pasidalinti, kur galima įsigyti baltų lelijų lietuvių selekcininkų?

Atsakyti
QUOTE(Pievugele999 @ 2013 03 15, 10:57)
Gal galite pasidalinti, kur galima įsigyti baltų lelijų lietuvių selekcininkų?

Pabandykite pasiteirauti pas V. ir K. Vyšniauskus (www.vysniauskugeles.lt) - jie turi milžinišką lelijų kolekciją, be to ir pati šeiminikė užsiima lelijų selekcija.
Atsakyti
O aš laukiu atsiunčiant Himalajų lelijos - labai įdomu, kaip seksis auginti ax.gif
Atsakyti
jediara, labai graži, o auginti seksis taip pat kaip ir kitas gėles, puikiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2013 03 16, 18:36)
jediara, labai graži, o auginti seksis taip pat kaip ir kitas gėles, puikiai biggrin.gif

Ji kitokia, nei visos lelijos. Jau pora metų galvojau ją įsigyti ir šiemet "nesusilaikiau" ax.gif
Atsakyti
norėčiau patarimo paprašyti - ar įsigytą žemaūgės lelijos svogūnėlį dabar kišt į vazoną, paauginti ir po šalnų išsodint į žemę, ar geriau laikyt nesodintą ir po to kai sušils sodint tiesiai į dirvą g.gif
Visur rašo, kad lelijas geriausia sodinti iš rudens, geriausia rugsėjo mėn. O ant mano lelijos svogūnėlio etiketės instrukcija rodo kišt į žemę II,III, IV mėn. Pas mus dar pilna sniego blink.gif Ką daryt?

Himalajų lelija nuostabi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 16 kovo 2013 - 17:02
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2013 03 16, 17:00)
norėčiau patarimo paprašyti - ar įsigytą žemaūgės lelijos svogūnėlį dabar kišt į vazoną, paauginti ir po šalnų išsodint į žemę, ar geriau laikyt nesodintą ir po to kai sušils sodint tiesiai į dirvą g.gif
Visur rašo, kad lelijas geriausia sodinti iš rudens, geriausia rugsėjo mėn. O ant mano lelijos svogūnėlio etiketės instrukcija rodo kišt į žemę II,III, IV mėn. Pas mus dar pilna sniego blink.gif Ką daryt?

Himalajų lelija nuostabi wub.gif

Aš nusipirkau lelijų svogūnėlių jau su prasikalusiais daigeliais. Pasodinau į vazoną, o kai atšils išnešiu į gėlyną. Taip darau kiekvieną pavasarį, nes svogūnai greit dygsta ir gali neišlaukti iki atšilimo. Pražysta praktiškai tuo pat metu kaip ir žiemojusios gėlyne.
Atsakyti
Linetax, ačiū už žaibišką patarimą 4u.gif Eisiu ieškot vazono ir savo mergelėms- lelijėlėms biggrin.gif
Pamirkysiu dar stimuliatoriuje, turėtų patikti.
Atsakyti