QUOTE(Baltike @ 2012 08 01, 19:21)
tuo šunkeliu dar gerą puskilometrį, jei ne daugiau, reikia paeiti ir ties dar vienu, tradiciniu, piliakalnio ženklu kopti kalvon. Kalva išties įspūdinga būtų, jei būtų be medžių. Tačiau dabar, nors ir gerokai apkapota (šviežutėlius kirtimus radome, tik ąžuolai, uosiai palikti), tačiau vistiek per medžius nei piliakalnio matosi, nei vaizdų nuo jo. Tik šiaip jaučiasi, jog aukštai esi. O vaizdas tai man privažiuojant iš toli tą didelę medžiais apaugusią kalvą pats gražiausias buvo.
O į kūlgrinda be gido ir mažesniems nei 140cm ūgio vietiniai mums patarė neiti. Tai atidėjome šią atrakciją, kol mažieji ūgtels.
aisku

.. mes buvom ant kalno paeje, bet paziurejom kad kelias eina toliu ir niekoo nesimato ''gero'' gryzom
Toliau uzsukom i Rietava, siemet jau buvau miestelyje ir kai pirmakart pamaciau baznycia- buvau sukresta jos grozio.. ji tiesiog nuostabi
Sustojam pasivaikscioti po miesteli, randam vandens boksta
bei parka, rodos kazkokios gydyklos teritorija, nors gal ir klystu.. su '' antikinemis liekanomis ''
Salia grazus tvenkinukas, smagi vieta pasivaiksciojimams
Papildyta:
Toliau pasukam link Tveru.
Nezinau ar kas ten yra dar apziureti, bet mes apziurejom tik geltona medine baznycia
koplytele kaapinaitese
Ta diena musu klaidziojimai nesibaige, kazkur buvo klaidingai parasyta jog Lopkaiciu piliakalnis randasi vaziuojant Tverai- Zarenai, tai mes ir siek tiek pasivazinejom ir keliais ir misko keliukais, pakol geru zemaiciu deka buvom nukreipti atgal..
Bet si ta idomaus regejom
Papildyta:
Pakeles vaizdai vaziuojant link Zarenu
koplytele
Vaziuojant link Varniu atsiranda nuoroda ir visai nesudetingai privaziuojame Lopkaicio piliakalnio taka.. Pati vieta padare toki ispudi, jog as cia jauciausi ne kaip lietuvoje o kurnors Tatruose, nezinau kad buvo jau pavake ir siek tiek tamsoka, bet medziai vezlus, akmenys apsamanoje, upelis sraunus teka, kalvos aukstos.. buvo super !!!
pats piliakalnis neatrode labai aukstas, nors vaizdai atsivere tolimi
Papildyta:
atsiprasau uz klaidas, bet tingisi taisyti..pataisius neleidzia ikrautu paveiksleliu visu rodyt, reikia dalinti pasakojima .. vargas..geriau atsiprasysiu

)))
piliakalnio virsune
kaip tik tuo metu buvo irenginejamas medinis pesciuju takas, kuris gana aukstokas, bet juo eiti - vienas malonumas, upelis apacioje sniokscia kaip kalnuose..
idomiausia kad tuo taku vazinejo jaunimas dviraciais, treniravosi- o man tai buvo baisu i juos ziuret, varo nerealiu greiciu, tas takas siauras, kampuotas ir 1-1.5m aukscio.. be atitvaru.. tai nepataikius - vaikiai skristu ant akmenu zemyn..
uzejom atsigerti vandeniuko is saltinelio, matyt sventas arba jauninantis,

atsigerus iskart geriau pasijauciau

)))
Papildyta:
kazkodel isiminiau ta vieta kaip Lopkaiciu ir negaliu persiorientuoti, tikrasis pavadinimas Lopaiciu piliakalnis
taigi, lipu aukstyn
Ant kalno turejau rasti stabakuliu.. mistiniu akmenu is megalito laiku, kadangi seimyna nutare geretis upeliu ir kopti atsisake, nutariau eit ieskoti viena.. as labai bijau misko, tai vos nenumiriau ten beklaidziodama, bet vis kazka radau
vakareje, sedam i masina ir vaziuojam link viesbucio