Spaghetti makaronai su tunu ir alyvuogėmis 
250 gr. pok. makaronų
10 vnt. juodųjų alyvuogių
200 gr. skardinė tuno aliejuje
svogūnas
keli žiedeliai čilli pipiro
druska, pipirai, muskato riešuto
tarkuoto Džiugo sūrio
Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje, nepervirti. Į keptuvę supilti aliejų nuo tuno ir apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną. Sudėti smulkiai kapotą čilli ir į keturias dalis supjaustytas alyvuoges, viską maišant šiek tiek apkepti. Dėti tuną, palaukti, kol sušils, tuomet suversti makaronus, gerai permaišyti, vos pašildyti ir pagardinti prieskoniais.
Paserviravus lėkštėje pabarstyti sūriu, puošti petražolėmis.
Skanaus!!
____________________________________________________
Šviežių agurkų sriuba
3-4- ių litrų puodui sunaudojau:
4 vidutinio dydžio šviežius agurkus
2 bulves
2 morkas
apie 8 cm. poro stiebo
žiupsnelį krapų
druskos, pipiro, muskato
200 gr. lydyto sūrelio
šiek tiek vištienos šlaunelių maltos mėsos
keli šaukštai sviesto
Nulupti bulves, morkas, agurkus ir supjaustyti mažais kubeliais, ( tai padaryti labai paprasta štai tokia pjaustykle ), porą supjaustyti žiedais.
Į verdantį vandenį sudėti bulves ir gnaibytų gabalėlių vištienos mėsos. Keptuvėje ant sviesto pakepinti morkas, porą ir agurkus, suberti į sriubą. Pavirti, kol išvirs visos daržovės, sudėti sūrelį, pagardinti prieskoniais, išjungti ir leisti apie 10-15 min. pailsėti sriubai uždengtame puode.
Skanaus !

__________________________________________
Ryžių kepsneliai su voveraitėmis
600 gr. virtų ryžių
250 gr. sūrio
4 kiaušiniai
2 šaukštai krakmolo
druska,pipirai
paprikos milteliai, ciberžolės
kelios skiltelės česnako
krapų ir svogūno laiškų
kukurūzų miltų ir džiuvėsėlių lygiom dalim apvoliojimui
Į ryžius įmaišyti visus prieskonius, įspausti česnaką, suberti kapotus krapus ir svogūno laiškus, sudėti krakmolą viską išmaišyti ir supilti gerai išplaktus kiaušinius. Sutarkuoti sūrį ir dėti į ryžių masę, viską permaišyti.
Formuoti kukulius, apvolioti pasiruoštam mišinyje ir kepti ant aliejaus iš abiejų pusių.
5 stiklinės voveraičių
100 gr.sūdytų lašinukų
400 ml. liesos grietinėlės
2 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai miltų
100 gr. lydyto sūrelio (panemunių pievų ar pan.)
Grybus suberti į sausą keptuvę ir troškinti, kol atsiras daug sulčių, apie 15 min. Kitoje keptuvėje įkaitinti aliejų,suberti smulkintus lašinukus, apkepus suberti smulkintus svogūnus,veliau juos sudėti į grybus, viską apibarstyti miltais, gerai permaišyti. Supilti grietinėlę ir kaitinti, kol užvirs. Tuomet po šaukštą sudėti sūrį. Sumažinti ugnį ir troškinti apie 10 min.
Pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu, petražolėmis ir šiek tiek čiobrelio.
Skanaus!!

_____________________________________________
Bulviniai rageliai su fetos sūriu ir mėsa
Apie 12 vidutinio dydžio bulvių
300 gr. fetos sūrio
kiaušinis
šaukštas krakmolo
druska, pipirai
saujelė kapotų žalumynų
4-5 skiltelės česnako
Įdarui:
300 gr. smulkiai pjaustytos kiaulienos sprandinės
svogūnas
druska, pipirai
Bulves nuplauti, išvirti, nulupti ir sutarkuoti per stambią burokinę tarką.
Fetos sūrį išsukti su kiaušiniu, krakmolu ir prieskoniais, sumaišyti su bulvių mase.
Įdarui skirtą mėsą apkepinti kartu su svogūnu ir atvėsinti.
Formuoti panašiai kaip cepeliną, paimti kamuolėlį masės, išploti per delną, dėti šaukštą įdaro, perlenkti pusiau, užspausti gerai galus, gražiai ir lygiai suapvalinti, apvolioti džiuvėsėliuose, atsargiai suploti ir kepti keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Papildyta:Pica su kriaušėmis ir gorgonzola sūriu
Dviems 24 cm. skersmens picoms reikės:
1 šaukštelis medaus
1/2 arb. šaukštelis sausų mielių
100 ml. šilto vandens
žiupsnelis druskos
350 gr. miltų
2 šaukštai aliejaus
2 kriaušės
1/2 arb. šaukštelio cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai pinijų
200 gr. gorgonzola sūrio

Medų ir mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Miltus sumaišykite su druska, aliejumi ir supilkite vandens mišinį. Užminkykite tešlą ir leiskite jei pastovėti šiltai apie 10 min.
Kriaušę nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite vienodom skiltelėm. Sūrį susmulkinkite kubeliais.
Tešlą padalinti į dvi lygias dalis iškočioti apskritą lakštą. Dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi. Išdėliokite kriaušes, apibarstykite sūriu ir pinijomis. Jei norite traškių picos kraštelių, teptuku aptepkite aliejumi. Dėkite į įkaitintą 180 C. orkaitę ir kepkite 15 minučių.