Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes vairuoti kartu

Iš patirties galiu pasakyt, kad daug laisvu vietu atsiranda kažkodel šeštadieni po pietu, pati taip 2 kartus pagavau, galbut žmones nuvažiuoja, pažiuri ir atkelia
Sekmes smile.gif
Atsakyti
ir as jau vairuotoja 4u.gif

pakliuvo tas pats hyundajus (numeriai tie patys), kaip ir pirma kart, kai aikstelej isdure mane biggrin.gif bet si kart aisktelej instruktorius net nelipo is masinos biggrin.gif gavau sonini parkavima, kurio labiausiai bijojau, ir uzsidirbau nekritine klaida, nes prisiparkavus masina buvo toliau nei 40 cm nuo saligatvio blush2.gif

mieste marsruto nenupasakosiu, nes net nezinau, koks ten rajonas ir kokios gatves lotuliukas.gif bandziau prakalbint instruktoriu, ale nejo i kalbas, tai visas egzas buvo toks ant itampos unsure.gif norejo mane paklaidint biski, bo tikejosi, kad ivaziuosiu, kur plyta pastatyta biggrin.gif tai as nusukau i desine-sakau, ten plyta, negalima biggrin.gif buvo siaip smulkiu klaideliu, kazka jis ten zymejosi...aisku, pagrinde tai per anksti letinu pries posukius - sita as zinau pati, bet kitaip dar nesigauna blush2.gif dar sake, kazkurioj vietoj vaziavau ne ta pavara, bet as nepamenu, kur ten taip galejo buti biggrin.gif aisku, svarbiausia rezultatas lotuliukas.gif sustojom jau po egzo kiemelyje, jis pradejo vardint ten kur mano klaideles, o as klausiu, tai islaikiau ar ne? lotuliukas.gif tas vel toliau apie posukius tuos, vel as klausiu - islaikiau, ar ne? lotuliukas.gif o jis man ir sako - kokie jus visi keisti - jums tik vienas klausimas - islaikiau ar neislaikiau doh.gif lotuliukas.gif blyn, galvoju, o tai neee... biggrin.gif bet garsiai sakau, girdejau visas suminetas klaidas, galiu isvardyt, jei norit lotuliukas.gif sako tada jau - nu islaikei islaikei lotuliukas.gif ufff...

sekmes visoms laikancioms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Favorites: 08 rugsėjo 2012 - 11:42
QUOTE(Ponybreakout @ 2012 09 07, 13:11)
Mano metodas. Jeigu greitis 50 km/h, likus 60m iki posūkio pradedu lėtai stabdyti. Kelio ženklas, jog artėjama prie posūkio, yra statomas kažkur 50m iki jo. Orientuojuosiu, kad mano greitis ties tuo žeklu būtų apie 40km/h. Toliau stabdau iki mažiau 30km/h. Antra pavara. Likus 5-10m iki posūkio greitis būna apie 20 km/h, apsukos apie 1500. Jeigu jau jaučiasi, kad tuoj užneš, trumpam pasuku vairą į kairę.
Negarantuoju, kad šitas metodas geriausias, bet jis veikia. Būtų įdomu išgirsti kokią taktiką kitos vairuotojos naudoja šitoje situacijoje.

Dekui uz patarima, bandysim praktikoj. Tik vel jauciu, nenuspesiu, kur mazdaug prasideda 60 m. Kazkur buvo paaiskinta, kaip orientuotis pagal apsvietimo stulpus, bet jau nebepamenu.

Kai vazineju, imu jausti, kad man geriau sustabdyti ir neissimusti is greicio sekasi intensyviau stabdant ir trumpesni atstuma, metrais net nezinau, kiek tai butu metru. Bet tada jau reikia labai pavaras greitai jungineti. O mane mokino, kad reikia rankas ant vairo laikyt, perjungei pavara - ranka ant vairo. Tai pries posukius ir su mano stabdymu, man geriau gautusi, kad, tarkime, is 4 butu galima perjungti i 2. Bet mane "bara" uz tokius dalykus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(milė. @ 2012 09 08, 10:13)
Dideliausi sveikinimai.  4u.gif  4u.gif  4u.gif   Kokį mašinuką gavai, kokį parkavimą darei aikštelėj, ar ilgas maršrutas pasitaikė?  4u.gif

Laikiau su golfu, parkavimas 90 laipsnių.Maršrutas nebuvo labai ilgas, visom gatvėm jau buvau važinėjus, tai žinojau, kur yra tos 'juodos' vietos biggrin.gif Dar gavau teorinių klausimų. Labai valerijonas padėjo, visiška ramiakė buvau tiek laukdama, tiek važiuodama. biggrin.gif Tik labai išgąsdino kartu su manim laikius pana, kuri net į aikštelę, galima sakyt, neįvažiavo - iškart po įsibėgėjimo apsikeitė vietom.. doh.gif

Favorites, sveikinu, gero kelio! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brass: 08 rugsėjo 2012 - 14:35
QUOTE(Brass @ 2012 09 08, 16:35)

Favorites, sveikinu, gero kelio!  biggrin.gif

dekui 4u.gif ir tave 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Favorites @ 2012 09 08, 12:39)
ir as jau vairuotoja  4u.gif

Sveikinu!!! 4u.gif
O tai jie ten skaičiuoja tuos 40 cm? blink.gif Ar iš akies pažiūrėjo, kad per toli? Ai, geriau per toli negu ant šaligatvio. biggrin.gif
O dėl plytos (jei veiksmas Vilniuj), tai netoli Regitros yra degalinė, prie jos plyta, bet su lentele, kad už kažkiek metrų pradės galiot. Ten atseit mokiniai dažnai sako "ne ne, nevažiuosiu, plyta stovi", nors toj vietoj dar galima važiuot. Bet turbūt ne apie tą pačią vietą eina kalba. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(milė. @ 2012 09 08, 21:26)

O tai jie ten skaičiuoja tuos 40 cm?  blink.gif  Ar iš akies pažiūrėjo, kad per toli? Ai, geriau per toli negu ant šaligatvio. biggrin.gif

Nemačiau ar jai matavo, bet šiandien draugas irgi laikėsi, tai matavo jam ir parkavime, ir įsibėgėjime doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Brass @ 2012 09 08, 23:47)
Nemačiau ar jai matavo, bet šiandien draugas irgi laikėsi, tai matavo jam ir parkavime, ir įsibėgėjime  doh.gif

O kiek įsibėgėjime turi likti iki stop linijos? g.gif Bet tai kaip viskas griežtai. unsure.gif Įsivaizduoju taip mieste sustoji prie šviesaforo, išlipi, pasimatuoji, pariedi dar kiek reikia. lotuliukas.gif Nesąmonė totali.
Atsakyti
jei neklystu ne daugiau kaip 1m atstumas gali būti
Atsakyti
"49.2. KK – sustabdo transporto priemonę už „Stop“ linijos ar važiuojamųjų dalių sankirtos krašto tokiu atstumu, kad sudaro potencialiai pavojingą situaciją. Ši KK taip pat vertinama, jei egzaminuojamasis, atlikdamas įsibėgėjimo ir tikslaus sustojimo nurodytoje vietoje manevrą, pravažiuoja sustojimo vietą žyminčią liniją (gaireles);
49.3. KK – nesustabdo transporto priemonės prieš ,,Stop“ liniją ir kiek įmanoma arčiau jos. Sustojimas kiek įmanoma arčiau reiškia ne daugiau kaip per 1 m nuo „Stop“ linijos, tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti neįmanoma ir egzaminuotojas privalo vertinti pagal eismo sąlygas tuo momentu."
Atsakyti
Favorite, gal kazka ne taip supratot su tuo posukiu ir plyta. Nes pries pajudant egzaminuotojas pasake: "Mano nurodymai neklaidins jusu ir nepriestaraus KET".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @Andrea: 09 rugsėjo 2012 - 08:05
QUOTE(kipras66 @ 2012 09 09, 08:44)

QUOTE(zzitukass @ 2012 09 09, 09:00)

Supratau, labai ačiū. 4u.gif 4u.gif
Sekantį kartą išlipsiu pasižiūrėt, kur aš ten sustoju. biggrin.gif Kažkaip nekreipdavau dėmesio - nu mašinos priekis prie gairelės ir ok, važiuojam toliau. g.gif
Atsakyti