Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Viltis* @ 2012 08 13, 20:59)
o galima tą Beno receptą blush2.gif  ax.gif

dėdė benas smile.gif

o man klausimas, kaip jūs burokus žalius tarkuojat, rankom ar su elektrine tarka susitarkuoja ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2012 08 13, 21:19)
dėdė benas smile.gif

o man klausimas, kaip jūs burokus žalius tarkuojat, rankom ar su elektrine tarka susitarkuoja ?  g.gif

ačiū už receptą...

aš tarkuoju su elektrine tarka...
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2012 08 13, 21:19)
o man klausimas, kaip jūs burokus žalius tarkuojat, rankom ar su elektrine tarka susitarkuoja ?  g.gif

rankutem nail.gif biggrin.gif
Pradzioj bijojau, kad sunkiai lupsis zali, tarkuosis dar sunkiau- bet ne taip baisu, kaip atrode cool.gif Su skustuku nusilupa lengvai, tarkuojasi irgi didzioji dauguma gan lengvai (pasitaiko vienas kitas kietesnis)
Papildyta:
tiesa, del cukiniju, tai turejau minciu isbandyti kokia uogiene, kad ir tokia http://pasididziuoja...uogiene-su.html
Jei bus atliekama kokia, bandysiu. Bet kolkas augancios rezervuotos kitur smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 13 rugpjūčio 2012 - 20:44
QUOTE(Otaip @ 2012 08 10, 15:53)
biggrin.gif  drinks_cheers.gif  turi tikti tada - maniškis sušveitė pusę stiklainiuko ir net išsižiojo, kai paklausiau ar labai cukinijos jaučias - sako, o ten jų buvo  blink.gif ?!!  lotuliukas.gif

Troškinimo laiko nepasakysiu ir aš - man gavos viskas "kaip tik" - pjaustyt ir dėt - dvi porcijas darant biggrin.gif

Deja,burokėliai su cukinijom nepalaiminti šeimynos verysad.gif .Benai dar nuo pernai bele kiek slonikų stovi...Stringa skersai gerklės tos cukinijos MB,nors tu ką.Kažkokie koncervatoriai pas mane,joks naujas receptas nelimpa,ypatingai mišrainės nepraeina schmoll.gif O taip atsibodo kasmet tą patį per tą patį makaluot...
Kaip gailiuosi,kad viso daržo nemulčiavau,tik takus.Visos daržovės,kaip kiaulės purve valiojasi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 08 13, 23:15)
Deja,burokėliai su cukinijom nepalaiminti šeimynos verysad.gif .Benai dar nuo pernai bele kiek slonikų stovi...Stringa skersai gerklės tos cukinijos MB,nors tu ką.Kažkokie koncervatoriai pas mane,joks naujas receptas nelimpa,ypatingai mišrainės nepraeina schmoll.gif O taip atsibodo kasmet tą patį per tą patį makaluot...
Kaip gailiuosi,kad viso daržo nemulčiavau,tik takus.Visos daržovės,kaip kiaulės purve valiojasi verysad.gif

mano vyras cukinijų irgi nemėgo, bet kai padariau su kariu ir cibuliais, tai stiklainį vienas sukapoja atsinešęs...vat sakė šitos tai super... rolleyes.gif
Atsakyti
Su kariu cukinijos tai kazkoks nesusipratimas - jau as megstu acta jausti, ale ten ir man jo per daug doh.gif

QUOTE(vasarema @ 2012 08 13, 15:30)
Paskutinėm dienom vis dariau saldžiarūgščius agurkus (neseniai čia buvo aptarinėjama) thumbup.gif Agurkai pas mus kaip ir į pabaigą, pabandysiu pagal šį receptą padaryti jaunučių cukinijų, gal irgi bus skanu?

Su siuo saldziarugsciu marinatu dariau sparagines pupeles, cukinijas, paprikas, morkas, pomidorus zalius ir raudonus bei grybus - super jis tinka visom gerybem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Morepink @ 2012 08 13, 23:33)
Su kariu cukinijos tai kazkoks nesusipratimas - jau as megstu acta jausti, ale ten ir man jo per daug doh.gif
Su siuo saldziarugsciu marinatu dariau sparagines pupeles, cukinijas, paprikas, morkas, pomidorus zalius ir raudonus bei grybus - super jis tinka visom gerybem thumbup.gif

nu aš tą patį sakiau kol neparagavau, o kai paragavau tai norisi ir pačiai išbandyt, tad siūlau pabandyt ir tikrai garantuoju kad atsiimsit žodžius mirksiukas.gif

to kario praktiškai ten nelabai ir jaučiasi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltis*: 13 rugpjūčio 2012 - 22:39
QUOTE(Morepink @ 2012 08 13, 22:33)
Su siuo saldziarugsciu marinatu dariau sparagines pupeles, cukinijas, paprikas, morkas, pomidorus zalius ir raudonus bei grybus - super jis tinka visom gerybem thumbup.gif

Būtinai padarysiu ir paprikų, gal kas valgys, nes paprikas suvartojam tik šaldytas, konservuotos pas mus nemėgstamos. O pupeles šparagines irgi darau su saldžiarūgsčiu padažu, tik mano recepte aliejaus daugiau ir pupelės neužpilamos druska, o tiesiog troškinamos marinate 20-30 min. Tikrai super, susivalgo iki paskutinio stiklainiuko ir būna maža.
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 08 14, 09:29)
Būtinai padarysiu ir paprikų, gal kas valgys, nes paprikas suvartojam tik šaldytas, konservuotos pas mus nemėgstamos. O pupeles šparagines irgi darau su saldžiarūgsčiu padažu, tik mano recepte aliejaus daugiau ir pupelės neužpilamos druska, o tiesiog troškinamos marinate 20-30 min. Tikrai super, susivalgo iki paskutinio stiklainiuko ir būna maža.


Panašų receptą radau savo mėgstamam bloge. kas ragavo, visiems patiko:
5 litrai šparaginių pupelių
1litras pomidorų padažo
1 valg šaukštas druskos,
5 valg šaukstai cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė 9 proc acto
2 stiklinės vandens

Pupeles supjaustyti 3 cm gabaliukais ir truputi apvirti, kai puodas užvirė su pupelėmis, nupilti. Tada visus produktus dedi į puoda ir paverdi, kol pupelės pradeda minkštėti. Supilstai i stiklainius.

Dariau iš pusės normos, tik dar įdėjau 2 nemažus čili pipirus. tikrai skanu. smile.gif
Atsakyti
Toms, kurioms Diasajos burokėliai per rūgštūs- vietoj 9 proc. acto naudokite 5 ar 6 proc. balto ar raudono vyno actą- susibalansuoja saldumas ir rūgštumas.
Beje, dariau iš vienos porcijos pradžiai, bet turiu klausimą: labai daug skysčio, kurį ilgesnį laiką tiesiog garinau...Ar taip turi būti, ar tiesiog mano daržovės buvo labai sultingos? Kokia konsistencija turi būti?

Ačiū atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 08 15, 11:25)
Toms, kurioms Diasajos burokėliai per rūgštūs- vietoj 9 proc. acto naudokite 5 ar 6 proc. balto ar raudono vyno actą- susibalansuoja saldumas ir rūgštumas.
Beje, dariau iš vienos porcijos pradžiai, bet turiu klausimą: labai daug skysčio, kurį ilgesnį laiką tiesiog garinau...Ar taip turi būti, ar tiesiog mano daržovės buvo labai sultingos? Kokia konsistencija turi būti?

Ačiū atsakiusioms  4u.gif

Aciu Diasajai uz nuostabu receptuka, mano seimai patiko ir palaimino tolimesnei gamybai. thumbup.gif Vakat gaminau, o iki rusio nezinau ar danesiu, nes jau antra stiklainiuka valgo doh.gif
O kas liecia rugstuma tai man pats tas, bet as piliau triputi maziau acto, verdant paragavau buvo gerai, tai likusio gal kokiu 50g. ir nedapyliau. Skysciu buvo kaip tik visiskai neperdaug, zodziu puikus receptas, labi aciu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 08 15, 12:25)
labai daug skysčio, kurį ilgesnį laiką tiesiog garinau...Ar taip turi būti, ar tiesiog mano daržovės buvo labai sultingos?

As skysti taip pat pilu i stiklainelius. Mazdaug pasiskirsto i visus, burokeliu su kaupu nededu, stebiu, kad butu apsemti skysciu.

atsiprasau, kad be lietuvisku raidziu, ne prie savo kompo ir nerandu kaip ijungti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(vilka11 @ 2012 08 15, 13:59)
o iki rusio nezinau ar danesiu, nes jau antra stiklainiuka valgo  doh.gif
   

sie burokeliai pastoveje dar skanesni. Kai dariau pirma karta, tai paragavau ir daugiau negaminau, nes nepatiko, taciau, kai atsinesiau ziema, tai LABAI pasigailejau, kad daugiau negaminau.
Atsakyti