Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

Pas mano pamidorus jau lapai turi rudas padžiūvusias dėmes,tai maras jau ?Kiek skaitai čia niekas su nuodais nepurškiat,bet jei dabar nepurkšiu,viskas žus.Ar galima Infinito purkšti?ant lapelio nieko nerašo apie pomidorus,tik nuo bulvių maro ir agurkų miltligės,neaišku kiek dienų neskinti.
Atsakyti
QUOTE(airise @ 2012 07 29, 00:03)
Pas mano pamidorus jau lapai turi rudas padžiūvusias dėmes,tai maras jau ?Kiek skaitai čia niekas su nuodais nepurškiat,bet jei dabar nepurkšiu,viskas žus.Ar galima Infinito purkšti?ant lapelio nieko nerašo apie pomidorus,tik nuo bulvių maro ir agurkų miltligės,neaišku kiek dienų neskinti.

Tinka jis ir pomidorams.Parduotuvėj aiškino, kad ten dėl piniginių reikalų nėra parašyta, nes latviškam aprašyme yra.O dėl neskynimo, tai tiksliai nepasakysiu, bet dažniausiai būna viena, dvi savaitės.Aišku, geriau ilgiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 07 28, 23:21)
Aplankiau lauko pomidorus...karšta  be proto,tai trumpai.Lapų truputį pamažinau ant greičio,bet ševeliūros didelės dar..

bigsmile.gif thumbup.gif kiek daug pomidorų bigsmile.gif
Atsakyti
Papurskiau savo vazoninius pomidoriukus ir is po lapu pasipyle skraidantys mazyciai musiukai lyg baltasparniai verysad.gif Kazi kas daba bus,geliu visu neuzkres? Balkone auga pomidoriukai. Patarkit mamytes,ku daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kristaliukas* @ 2012 07 29, 09:54)
Papurskiau savo vazoninius pomidoriukus ir is po lapu pasipyle skraidantys mazyciai musiukai lyg baltasparniai verysad.gif  Kazi kas daba bus,geliu visu neuzkres?  Balkone auga pomidoriukai. Patarkit mamytes,ku daryt g.gif

Sakyčiau,jau užkrėtė schmoll.gif Kapituliavau,baigia suėsti agurkus ir pamidorus.Pomidorus gal rizikuočiau apskint ir nupurkšt stipriu truču(actara g.gif ),palikt dvidešimt dienu,rudeniop gal turėčiau dar. Dabar ant krumo tik trys-šešios kekes,priklausomai nuo stiebu skaičiaus schmoll.gif Bet nuo agurkų priskkris,tai jei juos purkšiu,neteks valgyt,skinti ir mesti...Lauke yra agurkų,pomidorų,badu nemirsiu mastau.gif
Gal kas ką patarti turit g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 29 liepos 2012 - 10:23
sakykit, dabar tokiu karstu oru turbut negerai laistyti pomidorus? g.gif Pas mane jau labai labai sausa, kada tai geriausia daryti, patarkit kaip elgtis? Aciu is anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2012 07 29, 11:32)
sakykit, dabar tokiu karstu oru turbut negerai laistyti pomidorus?  g.gif Pas mane jau labai labai sausa, kada tai geriausia daryti, patarkit kaip elgtis? Aciu is anksto 4u.gif

O kodel negerai? Jei dirva taip isdziuvus tai butnai reikia laistyt, juk jie sudzius. As tai priliejau kaip reikiant, kad uztektu dregmes kelioms dienoms. Nebent pas jus maras prasidejo g.gif Aisku laistyt ne vidurdieni, o ryte anksti, nes diena galima smugi gaut nuo karscio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 29 liepos 2012 - 10:46
Nu bet ir karsta lauke doh.gif pas mus pavesy 32 blink.gif kazin pomidoru ziedukai atlaikys tokius karscius g.gif doh.gif

QUOTE(juste10 @ 2012 07 27, 14:19)
Profilaktiskai kas 10 dienu
Man Flama irgi patiko(svarbu,kad vaisius iskart galima valgyt nuplovus).Eisiu sivakar ir as purkst.

Supratau 4u.gif Reiks tada kita savaite dar papurskaliot smile.gif dar atknisau namie, ad turiu tu homeopatiniu zirniuku, tai dabar su kiekvienu laistymu i kbira po viena zirniuka reiks imest...

QUOTE(adija5 @ 2012 07 27, 14:32)
tie grybukai ant lapų dauginasi tik tamsoje.Visai kaip kolorijos-atsikeli ryte,o rūbai susiaurinti g.gif

Nu prajuokinai nerealiai lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(adija5 @ 2012 07 28, 05:38)
Kaip dezinfekuot dirvą po ligų?Chlorkalkėm ir dūmšaškėm verysad.gif ?
Jūs plaunat šiltnamio plėvelę kasmet,kaip rekomenduoja?
ačiū iš anksto už atsakymus

kai turejau plevelini, tai pasisedavau rudeni garstyciu, jos kazkiek dirva dezinfekuoja ir dar dumsaske buvom viena karta uzdege, kitais metais kai augo nies neuzpuole, bet cia matyt kaip kokie metai...

QUOTE(amarrile @ 2012 07 28, 23:21)
Aplankiau lauko pomidorus...karšta  be proto,tai trumpai.Lapų truputį pamažinau ant greičio,bet ševeliūros didelės dar..

nu ir gausybe grazuoliu pomidoru wub.gif labai graziai auga lauke thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 29 liepos 2012 - 13:32
nepykit,kad taip is kanapiu islendu su klausimu 4u.gif , praejusi sezoma sekiau tema ir laimingai auginau pomidorus, siemet pagausejo seimyna, blush2.gif , tai sunku cia ilist

mano problema tai ne ant lapu o ant stiebo rudos demes, kas cia galetu buti??
dekui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Viskasgerai* @ 2012 07 29, 14:45)
mano problema tai ne ant lapu o ant stiebo rudos    demes, kas cia galetu buti??

tai kad kažin ar kas tau tiksliai diagnozuos be fotkių... net ir su fotkėm kartais sunku ligas atskirt. Gali būti sausligė, kekerinis puvinys, maras taip pat gali būti... ligos plinta ant įvairių augalo dalių.
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2012 07 28, 07:12)
Maras maras tikrai...  .... su šiek tiek balkšvom apnašom ir kaip drėgnos šiek tiek...
Aš tai šiemet tikrai nerinksiu sėklų...

taip, kaip bebūtų gaila - maras.. skubėk gelbėti, nes ne tik kad žadi nerinkt sėklų, bet greit gali būt, kad nebus nei iš ko rinkt, nei pačiai ką valgyt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 29 liepos 2012 - 15:32
QUOTE(*Kristaliukas* @ 2012 07 29, 10:54)
Papurskiau savo vazoninius pomidoriukus ir is po lapu pasipyle skraidantys mazyciai musiukai lyg baltasparniai verysad.gif  Kazi kas daba bus,geliu visu neuzkres?  Balkone auga pomidoriukai. Patarkit mamytes,ku daryt g.gif

Tai kas daryt su tais baltasparniais g.gif Gal pomidorus mest lauk ?
Atsakyti
QUOTE(*Kristaliukas* @ 2012 07 29, 17:30)
Tai kas daryt su tais baltasparniais g.gif Gal pomidorus mest lauk ?

Gaudvile buvo rasius -kabinti geltona lipnia uostele,purksti degtines+vandens tirpalu,traiskyt rankomis.Jei norit chemikalu klauskit parduotuvese cool.gif
Atsakyti