Pas mano pamidorus jau lapai turi rudas padžiūvusias dėmes,tai maras jau ?Kiek skaitai čia niekas su nuodais nepurškiat,bet jei dabar nepurkšiu,viskas žus.Ar galima Infinito purkšti?ant lapelio nieko nerašo apie pomidorus,tik nuo bulvių maro ir agurkų miltligės,neaišku kiek dienų neskinti.
QUOTE(airise @ 2012 07 29, 00:03)
Pas mano pamidorus jau lapai turi rudas padžiūvusias dėmes,tai maras jau ?Kiek skaitai čia niekas su nuodais nepurškiat,bet jei dabar nepurkšiu,viskas žus.Ar galima Infinito purkšti?ant lapelio nieko nerašo apie pomidorus,tik nuo bulvių maro ir agurkų miltligės,neaišku kiek dienų neskinti.
Tinka jis ir pomidorams.Parduotuvėj aiškino, kad ten dėl piniginių reikalų nėra parašyta, nes latviškam aprašyme yra.O dėl neskynimo, tai tiksliai nepasakysiu, bet dažniausiai būna viena, dvi savaitės.Aišku, geriau ilgiau

QUOTE(amarrile @ 2012 07 28, 23:21)
Aplankiau lauko pomidorus...karšta be proto,tai trumpai.Lapų truputį pamažinau ant greičio,bet ševeliūros didelės dar..

Papurskiau savo vazoninius pomidoriukus ir is po lapu pasipyle skraidantys mazyciai musiukai lyg baltasparniai
Kazi kas daba bus,geliu visu neuzkres? Balkone auga pomidoriukai. Patarkit mamytes,ku daryt

QUOTE(*Kristaliukas* @ 2012 07 29, 09:54)
Papurskiau savo vazoninius pomidoriukus ir is po lapu pasipyle skraidantys mazyciai musiukai lyg baltasparniai
Kazi kas daba bus,geliu visu neuzkres? Balkone auga pomidoriukai. Patarkit mamytes,ku daryt 

Sakyčiau,jau užkrėtė

Gal kas ką patarti turit

QUOTE(svieske @ 2012 07 29, 11:32)
sakykit, dabar tokiu karstu oru turbut negerai laistyti pomidorus?
Pas mane jau labai labai sausa, kada tai geriausia daryti, patarkit kaip elgtis? Aciu is anksto 

O kodel negerai? Jei dirva taip isdziuvus tai butnai reikia laistyt, juk jie sudzius. As tai priliejau kaip reikiant, kad uztektu dregmes kelioms dienoms. Nebent pas jus maras prasidejo

Nu bet ir karsta lauke
pas mus pavesy 32
kazin pomidoru ziedukai atlaikys tokius karscius
Supratau
Reiks tada kita savaite dar papurskaliot
dar atknisau namie, ad turiu tu homeopatiniu zirniuku, tai dabar su kiekvienu laistymu i kbira po viena zirniuka reiks imest...
Nu prajuokinai nerealiai
kai turejau plevelini, tai pasisedavau rudeni garstyciu, jos kazkiek dirva dezinfekuoja ir dar dumsaske buvom viena karta uzdege, kitais metais kai augo nies neuzpuole, bet cia matyt kaip kokie metai...
nu ir gausybe grazuoliu pomidoru
labai graziai auga lauke

QUOTE(juste10 @ 2012 07 27, 14:19)
Profilaktiskai kas 10 dienu
Man Flama irgi patiko(svarbu,kad vaisius iskart galima valgyt nuplovus).Eisiu sivakar ir as purkst.
Man Flama irgi patiko(svarbu,kad vaisius iskart galima valgyt nuplovus).Eisiu sivakar ir as purkst.
Supratau

QUOTE(adija5 @ 2012 07 27, 14:32)
tie grybukai ant lapų dauginasi tik tamsoje.Visai kaip kolorijos-atsikeli ryte,o rūbai susiaurinti

Nu prajuokinai nerealiai

QUOTE(adija5 @ 2012 07 28, 05:38)
Kaip dezinfekuot dirvą po ligų?Chlorkalkėm ir dūmšaškėm
?
Jūs plaunat šiltnamio plėvelę kasmet,kaip rekomenduoja?
ačiū iš anksto už atsakymus

Jūs plaunat šiltnamio plėvelę kasmet,kaip rekomenduoja?
ačiū iš anksto už atsakymus
kai turejau plevelini, tai pasisedavau rudeni garstyciu, jos kazkiek dirva dezinfekuoja ir dar dumsaske buvom viena karta uzdege, kitais metais kai augo nies neuzpuole, bet cia matyt kaip kokie metai...
QUOTE(amarrile @ 2012 07 28, 23:21)
Aplankiau lauko pomidorus...karšta be proto,tai trumpai.Lapų truputį pamažinau ant greičio,bet ševeliūros didelės dar..
nu ir gausybe grazuoliu pomidoru

QUOTE(*Viskasgerai* @ 2012 07 29, 14:45)
mano problema tai ne ant lapu o ant stiebo rudos demes, kas cia galetu buti??
tai kad kažin ar kas tau tiksliai diagnozuos be fotkių... net ir su fotkėm kartais sunku ligas atskirt. Gali būti sausligė, kekerinis puvinys, maras taip pat gali būti... ligos plinta ant įvairių augalo dalių.
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2012 07 28, 07:12)
Maras maras tikrai... .... su šiek tiek balkšvom apnašom ir kaip drėgnos šiek tiek...
Aš tai šiemet tikrai nerinksiu sėklų...
Aš tai šiemet tikrai nerinksiu sėklų...
taip, kaip bebūtų gaila - maras.. skubėk gelbėti, nes ne tik kad žadi nerinkt sėklų, bet greit gali būt, kad nebus nei iš ko rinkt, nei pačiai ką valgyt...
QUOTE(*Kristaliukas* @ 2012 07 29, 10:54)

Tai kas daryt su tais baltasparniais

QUOTE(*Kristaliukas* @ 2012 07 29, 17:30)
Gaudvile buvo rasius -kabinti geltona lipnia uostele,purksti degtines+vandens tirpalu,traiskyt rankomis.Jei norit chemikalu klauskit parduotuvese