Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(Zirzė @ 2012 07 31, 13:36)
kazkaip nekyla noras valgyt toki  biggrin.gif

nu kai vienas toks tai negaila ismesti, bet jei visi tokie butu blink.gif idomu ar jie nenuodingi g.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 07 31, 13:15)
o kas ta margancovke? blush2.gif

kalio permanganatas
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 31, 14:44)
nu kai vienas toks tai negaila ismesti, bet jei visi tokie butu  blink.gif  idomu ar jie nenuodingi g.gif

Nemanau, kad nuodingi ir kad zmones mozaikos virusu uzsikrecia irgi neteko girdet biggrin.gif
Mano laukinius maras kai uzpuole, tai ispjausciau pazeistas vietas ir suvariau i misraines. Na kur nedaug dar pazeisti buvo.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 07 31, 14:36)
bet ir maro turiu siltnamyje. Siandien maciau naujas apnasas pelesio vidineje lapo puseje o isoreje ta vieta taip lyg pasviesejus

tada ne maras pas tave, o rudoji dėmėtligė, jei pelėsis vidinėj pusėj...
nu bet tikrai baisu... visa puokštė ligų.. blink.gif

tany, kas per klausimas, negi tikrai ryžtumeisi konservuot tokius ligotus "krokodilo" odos pomidorus? unsure.gif degint tokius reik ir pelenus iki pat peklos užkast...
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 07 31, 14:05)
tada ne maras pas tave, o rudoji dėmėtligė, jei pelėsis vidinėj pusėj...
nu bet tikrai baisu... visa puokštė ligų..  blink.gif

tany, kas per klausimas, negi tikrai ryžtumeisi konservuot tokius ligotus "krokodilo" odos pomidorus?  unsure.gif degint tokius reik ir pelenus iki pat peklos užkast...

nu kai supjaustum ir isvirtum i kokia makalose, tai akiu nebadytu .... siaip galvoju ar man savo sodo numirelius skinti ir daryti ka nors, ar jau geriau net neskinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 31, 15:10)
siaip galvoju ar man savo sodo numirelius skinti

jei tie tavo numirėliai nepažeisti, nejuodi, tai jau geriau iš anksto nuskink ir kišk į makalošes, kad ir žalius. Stipriai pažeisto pomidoro geriau jau niekur nedėt (nebent nedidelė dalis bloga, kurią galima išpjaut).
Savo lauko pomidorus aš jau nuskyniau, krūmus išroviau ir išmečiau, tikrai nesiruošiu užsiveisti maro, nes mano šiltnamyje kol kas dar visi sveiki augalai.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 07 31, 14:30)
jei tie tavo numirėliai nepažeisti, nejuodi, tai jau geriau iš anksto nuskink ir kišk į makalošes, kad ir žalius. Stipriai pažeisto pomidoro geriau jau niekur nedėt (nebent nedidelė dalis bloga, kurią galima išpjaut).
Savo lauko pomidorus aš jau nuskyniau, krūmus išroviau ir išmečiau, tikrai nesiruošiu užsiveisti maro, nes mano šiltnamyje kol kas dar visi sveiki augalai.

nu kadangi mano uz 25km... tai kaip ir ramu del to... nebet baisu su pomidorais atvezti... tai skinsiu, kai tikrai ta diena galesiu iskart i misraine...kad neuzsiguletu ir ligu neskleistu smile.gif
o tavo lauke pradejo sirgti ar del viso pikto pasalinai?

o del siltnamio, nepasakyciau kad lapai zalut zaluteliai, visokiu taskeliu yra... bet nepanasu i lygas kol kas, bent jau tas pagrindines.... ptu, ptu, ptu...labiau i medziagu trukuma nesa... nu aisku ir vysniukai serga nezinia ko, vis atsiranda tu juodu taskiuku, tai vis prasenauju ir tiek
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 31 liepos 2012 - 15:00
QUOTE(tany @ 2012 07 31, 15:57)
o tavo lauke pradejo sirgti ar del viso pikto pasalinai?

taigi rašiau, kad sveiki buvo, nelaukiau, kol susirgs, skyniau iš anksto. Tokiu metu lauke jau pradeda sirgt.
Jei pas tave pomidorų vaisiai dar nejuoduoja, nė trupučio nepažeisti, tai nuskynusi gali drąsiai namie dar palaikyt, nekišt į mišraines, niekas nieko neužkrės, didesni sunoks. Bet jei ant vaisiaus rasi nors mažą juoduot pradėjusią dėmelę, tai toks pomidoras jau per pora dienų visas pajuoduos, jam jau iškart išpjauk nesveiką vietą, apžiūrėk, kad vidus gilyn nebūtų įtartinas, sergantis ir konservuok.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 07 31, 15:10)
taigi rašiau, kad sveiki buvo, nelaukiau, kol susirgs, skyniau iš anksto. Tokiu metu lauke jau pradeda sirgt.
Jei pas tave pomidorų vaisiai dar nejuoduoja, nė trupučio nepažeisti, tai nuskynusi gali drąsiai namie dar palaikyt, nekišt į mišraines, niekas nieko neužkrės, didesni sunoks. Bet jei ant vaisiaus rasi nors mažą juoduot pradėjusią dėmelę, tai toks pomidoras jau per pora dienų visas pajuoduos, jam jau iškart išpjauk nesveiką vietą, apžiūrėk, kad vidus gilyn nebūtų įtartinas, sergantis ir konservuok.

blogiausia, kad jie net uzaugt nespejo, zirnio dydio (aisku cia perdejau), bet tikrai maziukai dar, vos ne vysniuku dydzio, nors auginau tikrai ne vysninius, Sultan, Ronco...pora dydziausius turiu jau nuskinus namuose ant palanges(spejau dar pries mara nuskinti, nes netycia nulauziau viena).
Pasirodom- Sultan:
[attachmentid=223812]
Papildyta:
o cia vis nebaigiu atsistebeti situ vazoniniu biggrin.gif nu niekaip negaliu as pamirsti, kad jis kankinosi vargsas vazone doh.gif bet kitiems metams tikrai noreciau jo seklyciu... Jolituxxxx, cia "Elite" serijos? kas keisciausia, jam dzin, kad tiek daug saku, pomidorai ne ka mazesni uz Sweet Milliona ar Cherrola.... nebent jie turejo but didesni, nei standartiniai vysniukai rolleyes.gif
[attachmentid=223813]
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 07 31, 10:26)
ir as pradejau kova su maru  verysad.gif siltnamyje.lapai buvo padziuve,susisuke,patresiau papildomai kompleksinem trasom ir jau dziaugiausi,kad pomidorai atsigavo.viena diena nebuvau siltnamyje,po dienos nuejusi vos galejau ant koju pastovet.baisu,pilna juodu lapu.puoliau skint.isskyniau,nupurskiau soda+zalias muilas+vanduo ir paliejau kalio permanganato tirpalu.pagal si filmuka supratau(kiek tai leidzia anglu kalbos zinios) ax.gif ,kad dauginasi sporomis,tai manau soda isties turetu pristabdyt.kazkada yra rasiusi kazkuri mergaite,kad soda reikia purksti kas tris dienas-dvi savaites.o idomu kaip daznai galima liet kalio permanganatu ar tais baziliku grudeliais?chemijos kol kas morale neleidzia.juk tiek pastangu ir pinigu(eco trasoms) isleidau,kad vaikai drasiai galetu skint ir valgyt.

g.gif aš skaičiau , kad purkšti su sodos receptais reikia kol išnyksta matomi ligos požymiai...o dėl laistymo , galiu patart juos kiek įmanoma ilgiau nelieti, kad išsausėtų...aš prasikasdavau kastuvėliu , ir žiūrėdavau , ar yra dar kiek jiems drėgmės...ir liejau praėjus dviem savaitėm po paskutinio laistymo, gal net ir daugiau...permanganatas laistymui , aišku , nekenkia , bet marui , man atrodo , jis jokios įtakos padaryti negali...
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2012 07 31, 16:43)
blogiausia, kad jie net uzaugt nespejo, zirnio dydio (aisku cia perdejau), bet tikrai maziukai dar, vos ne vysniuku dydzio, nors auginau tikrai ne vysninius, Sultan, Ronco...pora dydziausius turiu jau nuskinus namuose ant palanges(spejau dar pries mara nuskinti, nes netycia nulauziau viena).
Pasirodom- Sultan:
[attachmentid=223812]
Papildyta:
o cia vis nebaigiu atsistebeti situ vazoniniu  biggrin.gif  nu niekaip negaliu as pamirsti, kad jis kankinosi vargsas vazone  doh.gif  bet kitiems metams tikrai noreciau jo seklyciu... Jolituxxxx, cia "Elite" serijos?  kas keisciausia, jam dzin, kad tiek daug saku, pomidorai ne ka mazesni uz Sweet Milliona ar Cherrola.... nebent jie turejo but didesni, nei standartiniai vysniukai  rolleyes.gif
[attachmentid=223813]

ax.gif o , aš Tany , nusivyliau žemaūgiais sultan , pavlina , ir šeijk šiaip sau man...iš žemaūgių geriausi buvo polka ir belij naliv...esmeralda dar pradėjo kiek vėliau gausiai megzti , tai irgi dabar jau geras pomidoras ji...kmicic derlingi be proto , bet jau tuos jo lapus vešlius labai maras pamėgęs buvo...o ir sutvarkyti tą šabakštyną sudėtinga ...kitąmet turbūt jų dėl to atsisakysiu...
Papildyta:
blush2.gif o dar klausimas ne į temą ...o aš kažkaip nerandu dabar tos reikalingosios temos doh.gif
ar kas skaniai konservuojat vieną agurotį žiemai...gal čia galit įdėti receptėlį....bet kad būtų vien tik agurotis blush2.gif arba cukinija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 31, 14:47)
kalio permanganatas

sakot kalio permanganatas geriau nei soda?gal tada pamegint?ar pakaitaliot?kazin kaip geriau?
Papildyta:
[quote=diuni,2012 07 31, 19:16]
g.gif aš skaičiau , kad purkšti su sodos receptais reikia kol išnyksta matomi ligos požymiai...o dėl laistymo , galiu patart juos kiek įmanoma ilgiau nelieti, kad išsausėtų...aš prasikasdavau kastuvėliu , ir žiūrėdavau , ar yra dar kiek jiems drėgmės...ir liejau praėjus dviem savaitėm po paskutinio laistymo, gal net ir daugiau...permanganatas laistymui , aišku , nekenkia , bet marui , man atrodo , jis jokios įtakos padaryti negali...
Papildyta:

tiesiog emiausi visko kas po ranka buvo,labai gaila butu,jei pirmi metai auginimo-ir toks nusivylimas verysad.gif gaila,tiek meiles idejau juos augindama.maniau ir as neliesiu,tik vat patrest laikas,nzn kaip daryt.gal jei serga geriau nuo tresimo susilaikyt? g.gif
Atsakyti
[quote=alinux28,2012 07 31, 19:27]
sakot kalio permanganatas geriau nei soda?gal tada pamegint?ar pakaitaliot?kazin kaip geriau?
Papildyta:
[quote=diuni,2012 07 31, 19:16]
Papildyta:

tiesiog emiausi visko kas po ranka buvo,labai gaila butu,jei pirmi metai auginimo-ir toks nusivylimas verysad.gif gaila,tiek meiles idejau juos augindama.maniau ir as neliesiu,tik vat patrest laikas,nzn kaip daryt.gal jei serga geriau nuo tresimo susilaikyt? g.gif
[/quote]
kol pranyks požymiai , geriau ir netręšti...reik laikyt kiek įmanoma sausesnį šiltnamį...
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2012 07 30, 21:09)
vis pamirstu paklausti... atrodo pomidoras pronokes, raudonas...pradedi valgyti, tai po raudona zieve baltas, viduryje vel raudonas... tai cia tas pats kaip kalio trukumas(kai yra zaliu demiu ant pomidoro)? ar cia kazkas kito g.gif ?

g.gif jo , panašu , kad trūkumas...pas mane tokių yra , bet tik kmicų...gal ir veislės ypatybė...visas raudonas jau , o plėmas ant šono dar žalias g.gif
Atsakyti