QUOTE(saintlina @ 2012 07 27, 09:04)
as raugintus darau kur kas paprasciau. Sudedu viska i stiklaini (agurkus, krapus, lapus visokius, butinai - cesnaka), tada i stiklaini dedu 3 saukstus druskos
ir uzpilu saltu vandeniu. Psio. Uzdedu plastmasini dangteli ir nesu i garaza. Laikosi puikiai ir labai skanus buna.
Tik vanduo pas mus is grezinio. Nezinau, ar tiktu vandentiekio vandenukas..
kaime pas anyta ( a.a.) taip darydavom

TIk druskos gal maziau .

Ji kibire sulinio vandens tirpindavo puslitriuka druskos. Laikydavom saltam rusyje.
taip pat darem namie su vandentiekio vandeniu ir laikem daugiabucio gal siltam rusy... nesamone... ismetem...
darem su sulinio vandeniu ir laikem siltam rusy ... tas pats s...
TOdel ir bandau kitus variantus.
pernai paraugintus tris dienas nupyliau, ta marmala uzvirinau ir uzpyliau . Gavosi gerai skanus, valgomi, nesaude.
siemet darau radusi dziunkos raugintus konservuotus
QUOTE(dziunka @ 2011 05 19, 09:05)
stovi net po pora metu rauginti ,3 litriniam stiklainiui 100 gr. druskos laikau 3-3.5 dienos ispilu kauk ta vandeni ir uzpilu verdanciu is arbatinio ir uzvakuoju ,kieti, traskus, rauginti
stovi kabbario temperaturoj (vienais metais negalejau naudotis rusiu ,tai laikaiu namie stovejo visa sezona koridoriaus sieninej spintoj
ir aisku marinuoju, nes man marinuoti skaniau