Taigi, pasitikrinau. Mano receptas toks:
5 st. Vandens
1.5 st. Cukraus
1st. Acto
3 v.s. Druskos.
Marinata uzvirinti ir ideti maza stiklainiuka garstyciu. Uzpilti agurkus stiklainiuise, uzsukti. Viskas
agurkai pagal ptasha
mergaitės, sakykit,
100 ml acto lygus keliems gramams citrinos rūgšties?
dėkui
100 ml acto lygus keliems gramams citrinos rūgšties?
dėkui

QUOTE(jurginėlis @ 2013 07 09, 08:37)
Mano vienam turimam recepte tai 3 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties lyginami su 170 gramų acto ( tik įdomų ar ml ir gr tas pats actui

Galima išsiskaičiuot pagal šitą

Darau tą marinatą ir su actu ir su rūgštim. Abu labai skanučiai.
Sveiki, turiu klausimeli,
siemet musu agurkai kartus
, sakykit ar pasudzius/pamarinavus tas kartumas neisnyks
kaip gelbeti derliu (auga darze, laistyti neturim galimybes, nes atvazuojam savaigaliais)
siemet musu agurkai kartus



QUOTE(Alekto @ 2013 07 09, 09:58)
Mano vienam turimam recepte tai 3 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties lyginami su 170 gramų acto ( tik įdomų ar ml ir gr tas pats actui
).


QUOTE(l@n@ @ 2013 07 09, 10:40)
Sveiki, turiu klausimeli,
siemet musu agurkai kartus
, sakykit ar pasudzius/pamarinavus tas kartumas neisnyks
kaip gelbeti derliu (auga darze, laistyti neturim galimybes, nes atvazuojam savaigaliais)
siemet musu agurkai kartus



labas

man taip pat aktualu


http://gyvenimas.del...a.d?id=23435749
QUOTE(georgiana @ 2013 07 09, 07:18)
Taigi, pasitikrinau. Mano receptas toks:
5 st. Vandens
1.5 st. Cukraus
1st. Acto
3 v.s. Druskos.
Marinata uzvirinti ir ideti maza stiklainiuka garstyciu. Uzpilti agurkus stiklainiuise, uzsukti. Viskas
agurkai pagal ptasha
5 st. Vandens
1.5 st. Cukraus
1st. Acto
3 v.s. Druskos.
Marinata uzvirinti ir ideti maza stiklainiuka garstyciu. Uzpilti agurkus stiklainiuise, uzsukti. Viskas
agurkai pagal ptasha
As ptashka

QUOTE(l@n@ @ 2013 07 09, 10:40)
Sveiki, turiu klausimeli,
siemet musu agurkai kartus
, sakykit ar pasudzius/pamarinavus tas kartumas neisnyks
kaip gelbeti derliu (auga darze, laistyti neturim galimybes, nes atvazuojam savaigaliais)
siemet musu agurkai kartus



Uzmarinavus kartumas isnyks. Netgi jeigu padarysit greito vartojimo raugintus, isnyks.
QUOTE(ptashka @ 2013 07 09, 15:35)
Uzmarinavus kartumas isnyks. Netgi jeigu padarysit greito vartojimo raugintus, isnyks.


QUOTE(ptashka @ 2013 07 09, 15:35)
As ptashka
Uzmarinavus kartumas isnyks.
Netgi jeigu padarysit greito vartojimo raugintus, isnyks.

Uzmarinavus kartumas isnyks.
Netgi jeigu padarysit greito vartojimo raugintus, isnyks.
Nevisi marinatai kartuma nuima

O raugintiems kartumas irgi nedingsta, vakar valgiau raugintus karcius

QUOTE(Terra2 @ 2013 06 20, 11:09)
Mergaitės, čia ne į temą, bet gal kuri kur nors matėt , kur galima būtų nusipirkti dangtelių, kurie naudojami stiklainiams, kad nupilti vandenį. Jie yra su skylutėmis ir labai patogūs, pvz. agurkų konservavime, kai reikia bent porą kartų nupylinėti vandenį.
Ačiū, jei kuri nors atsiliepsit.
Ačiū, jei kuri nors atsiliepsit.
Man vyras padarė. tiesiog skylutes prabadė ir tiek

Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2012 08 25, 10:22)
Uspaskicho agurkeliai
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
man šitas labiausia patiko pernai. labai traškūs agurkiukai gavos
Papildyta:
QUOTE(Pa2shka @ 2012 08 26, 11:47)
Merginos,
Ruošiuosi daryti agurkėlius "pagal Uspaskichą" kaip ten su tuo užpilimu ir nupilimu
Vienoje vietoje radau, kad laiko 30 minučių ir tada nupila ir užpila, o kitoje 10 minučių - tai kiek laikyti ?? 
Ruošiuosi daryti agurkėlius "pagal Uspaskichą" kaip ten su tuo užpilimu ir nupilimu


aš nupilu tada, kai rankoms nebekaršta (bijau nudegti

QUOTE(padraika22 @ 2013 07 10, 11:09)
Man vyras padarė. tiesiog skylutes prabadė ir tiek 
Papildyta:
man šitas labiausia patiko pernai. labai traškūs agurkiukai gavos
Papildyta:
aš nupilu tada, kai rankoms nebekaršta (bijau nudegti
) o laiko neskaičiuoju

Papildyta:
man šitas labiausia patiko pernai. labai traškūs agurkiukai gavos
Papildyta:
aš nupilu tada, kai rankoms nebekaršta (bijau nudegti

gal galima aiškiau apie tuos nupylinėjimus. kai tik pamatau tokį receptą, nebeskaitau, nes man labai painu ir sunku atrodo pilti-nupilti.
tai kaip? reikia užpilti (jei uspaskicho agurkus daryčiau) marinatą ant agurkų stiklainiuose, kai atauš nupilti marinatą atgal į puodą, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų ir jau užsukti, ar kaip?
QUOTE(Paladė @ 2013 07 10, 11:48)
gal galima aiškiau apie tuos nupylinėjimus. kai tik pamatau tokį receptą, nebeskaitau, nes man labai painu ir sunku atrodo pilti-nupilti.
tai kaip? reikia užpilti (jei uspaskicho agurkus daryčiau) marinatą ant agurkų stiklainiuose, kai atauš nupilti marinatą atgal į puodą, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų ir jau užsukti, ar kaip?
tai kaip? reikia užpilti (jei uspaskicho agurkus daryčiau) marinatą ant agurkų stiklainiuose, kai atauš nupilti marinatą atgal į puodą, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų ir jau užsukti, ar kaip?
Taip.