Tačiau čia patys galite pažiūrėti, jei įdomu ir jei planuosite ten būti: Yosemite nacionalinis parkas . Šiame parke gamtos mylėtojai tikrai randa ką veikti - tiek nuostabių pasivaikščiojimo kelių, kopimo į kalnus, pramogos ežeruose, upėse

Buvau skaičiusi, kad ir šiame parke galima išvysti medžius-gigantus - sekvojas.
Lankytojų centre tradiciškai išsiklausinėjome, kur tai pamatyti. Pasirodo, prie pat sukant link Yosemito kaimelio yra sustojimo aikštelė, nuo kurios dar reikia gerai pakulniuoti iki didžiųjų medžių.
Tai kodėl gi nenušauti vienu šuvių dar vieno zuikio?!
Stojame ir žygiuojame. Į vieną pusę ne taip ir arti - jei neklystu, apie 2,2 km. Tačiau kelias pastoviai eina žemyn, vietomis ir gana stačiai. Žygiuojame, bet aš vis gailiai pagalvoju, kad reikės gi grįžti

Tik šis kelias - asfaltuotas, tad jei kam patogu, pilnai galima apsieiti ir su kokiais kroksais.
Visu keliu ėjome jau ir taip apsupti aukštų medžių. Mums pasirodė, kad tai jau ir yra sekvojos, arba labai artimos jų giminaitės, nes tikrai aukštos, nors gana laibos. Pas mus tokio aukščio pušų nėra

Pagaliau priėjome vieną jau nugriuvusią gražuolę

Čia "užbliūrinau" žmogelį, bet matosi figūra - jsi stovi parimęs prie nugriuvusios sekvojos kamieno

Laikas spaudžia, pasigrožėjome šiom medžių karalienėm ir atgal.
Jaunimas vėl lėkė ir nulėkė, o man taip lengvai kalnas nepasidavė. Tačiau pagaliau finišo tiesioji

Iš už paskutinio posūkio išnirę pamatom, kad mūsų vaikai labai susidomėję stebi tankmę

Viskas aišku - žvėris kažkoks. Tik koks gi? Negi taip ieškota meškutė

TIKRAI - JI

Be to ir mašinų aikštelė jau visai čia pat.
Tad traukiame fotoaparatus, kameras. Aišku, dėl didelio atstumo ir fotografuoti gana nepatogu...

Pasirodo, čia ta meškutė ir ne viena - žmonės iš tos vietos, kurią ką tik praėjome rodo ženklus, kad mato dar vieną gauruotį.
Mes laimingi , kaip vaikai rublį radę