QUOTE(akbr @ 2004 11 04, 12:03)
aš kažkokiam straipsnį skaičiau, kad didžiojoj daugumoj viešbučių (kanaruose) po 18 val. negalima rodytis su jokiais šortais, šlepkėm ar pan

ar neteko jums su tuo susidurti???
na, aš Tenerifėj nebuvau, bet tarkim Graikijoj, Turkijoj, Ispanijoj buvau tokiuose viešbučiuose, kur buvo pažymėta lankstinukuose ir skelbimų lentoje, jog
vakare apranga turi būti "speciali". Tad eidami vakarieniauti visi "pasitempdavo", išsipuošdavo, batelius ant kulniukų moteriškės išsitraukdavo ir pan. Ir smagu, kad vakare visi tokie puošnūs, juk kasdienybėj nedažnai tenka kas vakarą dabintis. O baseinai kaip tik tokiu metu jau "uždaromi", tad apie 18-20 val. jau niekas su šlepetėm ir šortais nebevaikštinėdavo, skubėdavo praustis puoštis

QUOTE(hereja @ 2004 11 02, 20:07)
Specialiai ziurejau ta laida "Keliaukim", nes kartu su mumis vyko ir tos laidos vedeja Neringa su operatorium.
O geras!

O man dar labai patiko kai per laidą užsiminė apie vairuotojus. Apie nekantrius vietinius, kurie turistus vairuotojus mėgsta pavadinti "domingeros" (sekmadieniokais

) Kiekvienon šalin atvykus vis stebiuosi vairavimo "ypatumais"

Kai teko būt Ispanijoj, tai ten visi aplinkui važinėdavo "motoručkėm" ir pypindavo vos tik tu susiruošdavai eiti per gatvę - iškart pasipildavo pypsiukai iš visų pusių - tipo "atsargiai, aš lekiu!" arba Turkijoj, kur iš 2 eismo juostų pasidaro 4-5 eilės automobilių ir lekia skuba visi, tik ranką iškiša per langą - ir tai jau reiškia kad "aš dabar lendu, ar posūkį darau, nemaišykit...." Ir aišku pypinimai iš visų pusių. Tunise irgi - greičiai dideli, policija greičio matuoklių apskritai neturi ir jį nustatinėja iš akies

o papypsėti pravažiuojant pro šalį yra tokia pat norma kaip pasakyti "labas"

Žodžiu, pastebėjom, kad ir kaip greit važiuotume svečioj šaly, vistiek visi vietiniai švilpia pro šalį dar greičiau ir dar pasipypsėdami (kodėl nevažiuoji per geltoną šviesą, o Turkijoj - per raudoną

) ir pasipravardžiuodami, kaip Tenerifėj "domingeros"