Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 18

QUOTE(rrasius @ 2012 09 20, 23:15)
bet-jei ziurint koks miestas mirksiukas.gif  nes kur yra sitie  miestai vadinami eksperimentiniais,tai savo turi nusistate dar papildomu salygu 4u.gif (panevezys,radviliskis,silale ir nepamenu kurie dar miestai g.gif )
nes musu pvz-vyras birzeli isejo is birzos,savo noru.nes pasieme individualios veiklos pazyma,tad kad nesiulytu papildomu darbu isejo is birzos.rugsejo 3d uzsiregistravo vel birzoj.taigis nuejau uzvakar tvarkytis del kompensaciju-pasirodo musu mieste galioja tas dalykas,kad isejes is darbo birzos savo noru teise i kompensacija igyji tik praejus pusei metu...(ir soc pasalpai sake tas pats)nes kadangi sitiek keli miestai nori mazint pasalpu gavejus,turi ir savo nuostatus dar.zodziu,mes dabar sildymo kompensacija susitvarkyt galesim eit tik lapkricio gale,kai bus praeje puse metu.

doh.gif nu kokia nesamone,neduok dieve pas mus taip Jonavoi doh.gif jei reikes puse metu laukti uz ka reikes gyvent doh.gif verysad.gif
Atsakyti
sveikos, niekaip nesuprantu, kaip apskaiciuojami 525 lt. vaiko pinigams gauti - ar nuo atlyginimo i rakas, ar nuo poperinio. kokie, kokie mokesciai atmetami -tik pajamu, ar ir sodros? aciu.
Atsakyti
QUOTE(gintare327 @ 2012 09 21, 19:18)
sveikos, niekaip nesuprantu, kaip apskaiciuojami 525 lt. vaiko pinigams gauti - ar nuo atlyginimo i rakas, ar nuo poperinio. kokie, kokie mokesciai atmetami -tik pajamu, ar ir sodros? aciu.

Kiek gaunat i rankas.
Atsakyti
Sveiki, noriu kreiptis i Jus supermamos. Situacija susikloste taip, kad siuo metu esu be darbo, stoviu darbo birzoje ir gaunu bedarbio pasalpa, gausiu dar viena menesi. Mano vyro pajemos yra invalidumo pensija ir slauga viso gal 1200, turime du mazamecius vaikus. Skaiciuok neskaiciaves 525 vienam asmeniui niekaip nesigauna. Klausimas butu toks. Kokios paramos is valstybes as galiu tiketis ir kur man kreipttis? Tokioj situacijoj pirma karta, esu sitam reikale visai zalia. Aciu uz pagalba.
Atsakyti
Sveiki, norėčiau jūsų patarimo, nes mūsų situacija labai keista, socialinė darbuotoja normaliai paaiškinti negali, nes turbūt pati nelabai supranta doh.gif
Vyras vasarą 2 mėnesius dirbo, aš stovėjau biržoje, gaudavo pašalpą (turim 2 vaikus iki 7m.). Jam išėjus iš darbo reikėjom pristatyti pažymą už išmokėtą DU už rugpjūtį. Kadangi kol algos negauni niekas jos nerašė, tai aš pažymą pristačiau tik rugsėjo vidury. Rugsėjo 10d. įsidarbinau pati 0,5 etato. Soc. darbuotoja man aiškina, kad mes rugsėjo mėnesį soc. remtini nesiskaitom (nes laiku nepristačiau pažymos iš vyro darbo). Tai db man reikia pristatyti iš savo darbo, bet man jos turbūt irgi niekas nerašys kol algos negausiu (algą mokės spalio 9-10d.). Svarbiausia kad noriu pildyti dok. į VSF, socialinei stipendijai gauti, bet jie mato kad mes neatitinkam socialinio kriterijaus doh.gif Žodžiu nieko nesuprantu.. Pas ką kreiptis kad normaliai paaiškintų tą keistą situaciją verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linikė: 22 rugsėjo 2012 - 10:11
QUOTE(siri @ 2012 09 21, 20:51)
Sveiki, noriu kreiptis i Jus supermamos. Situacija susikloste taip, kad siuo metu esu be darbo, stoviu darbo birzoje ir gaunu bedarbio pasalpa, gausiu dar viena menesi. Mano vyro pajemos yra invalidumo pensija ir slauga viso gal 1200, turime du mazamecius vaikus. Skaiciuok neskaiciaves 525 vienam asmeniui niekaip nesigauna. Klausimas butu toks. Kokios paramos is valstybes as galiu tiketis ir kur man kreipttis? Tokioj situacijoj pirma karta, esu sitam reikale visai zalia. Aciu uz pagalba.

Vaiko pinigai,jeigu negaunat,maisto paketai ir kompensacijoas uz sildyma,karsta(salta) vandeni.Ir soc.pasalpa galit tvarkitis,jeigu zmogui neiseina 350 lt.
Papildyta:
QUOTE(Linikė @ 2012 09 22, 11:10)
Sveiki, norėčiau jūsų patarimo, nes mūsų situacija labai keista, socialinė darbuotoja normaliai paaiškinti negali, nes turbūt pati nelabai supranta doh.gif
Vyras vasarą 2 mėnesius dirbo, aš stovėjau biržoje, gaudavo pašalpą (turim 2 vaikus iki 7m.). Jam išėjus iš darbo reikėjom pristatyti pažymą už išmokėtą DU už rugpjūtį. Kadangi kol algos negauni niekas jos nerašė, tai aš pažymą pristačiau tik rugsėjo vidury. Rugsėjo 10d. įsidarbinau pati 0,5 etato. Soc. darbuotoja man aiškina, kad mes rugsėjo mėnesį soc. remtini nesiskaitom (nes laiku nepristačiau pažymos iš vyro darbo). Tai db man reikia pristatyti iš savo darbo, bet man jos turbūt irgi niekas nerašys kol algos negausiu (algą mokės spalio 9-10d.). Svarbiausia kad noriu pildyti dok. į VSF, socialinei stipendijai gauti, bet jie mato kad mes neatitinkam socialinio kriterijaus doh.gif  Žodžiu nieko nesuprantu.. Pas ką kreiptis kad normaliai paaiškintų tą keistą situaciją verysad.gif

Teisingai,pazyma isduodama tik kita menesi,jus rugseji pristatet uz rugpjuti,todel tik rugpjuti buvot soc.remtini,spali reikia pristatyti pazyma uz rugseji,tik tada prades skaiciuoti pasalpa ir tik lapkriti koki busit soc.remtini uz rugseji.
Atsakyti
sveika Jolanciuk. 4u.gif As vel su tokia situacija keista g.gif galvoju gal man galetum ka patart ax.gif pries savaite issiskyriau su sugyventiniu(jis dabar gyvena su kita ) mes gaudavom soc pasalpa dabar kreipsiuos i soc rupyba,kad nutrauktu,bet as nedirbu o auginu dukreles tai ar as galiu kanors susitvarkyti ,kad gauciau kazkokiu pajamu kol vyks teismas del alimentu? beto ar as gausiu almentus jai jis mokosi?
Atsakyti
QUOTE(ernestuutea @ 2012 09 22, 12:55)
sveika Jolanciuk. 4u.gif As vel su tokia situacija keista g.gif galvoju gal man galetum ka patart ax.gif  pries savaite issiskyriau su sugyventiniu(jis dabar gyvena su kita ) mes gaudavom soc pasalpa  dabar kreipsiuos i soc rupyba,kad nutrauktu,bet as nedirbu o auginu dukreles tai ar as galiu kanors susitvarkyti ,kad gauciau kazkokiu pajamu kol vyks teismas del alimentu? beto ar as gausiu almentus jai jis mokosi?

Alimentus visada priteis,jeigu nemokes kreipsites i VIF.O del soc.pasalpos,tai manau galit tvarkitis,bet kol nebus priteisti alimentai,tai soc.pasalpa gaudines vaikai.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 22, 13:01)
Alimentus visada priteis,jeigu nemokes kreipsites i VIF.O del soc.pasalpos,tai manau galit tvarkitis,bet kol nebus priteisti alimentai,tai soc.pasalpa gaudines vaikai.

tai as gauciau tik 481 nes dar gaunu 52lt uz viena mergyte ir 97lt uz kita?
Atsakyti
beto gal as gauciau kazkokia lengvata i darzeli ta prasme greitesne eile?
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2012 09 21, 09:22)
doh.gif nu kokia nesamone,neduok dieve pas mus taip Jonavoi doh.gif jei reikes puse metu laukti uz ka reikes gyvent doh.gif  verysad.gif

jonava atrodo i tu miestu sarasa nepatenka.
Atsakyti
QUOTE(ernestuutea @ 2012 09 22, 13:05)
tai as gauciau tik 481 nes dar gaunu 52lt uz viena mergyte ir 97lt uz kita?

Gautumete 1050-52-97.50=900.50/3=300.16 pirmam,antram 80%-240.13,is viso 300.16+240.13=540.29,vaiko pinigai 52 ir 97.50 lt.
Suzinokit teisme ar gali jums kokia pazyma isduoti,kad vyksta procesas del alimentu ir ar soc.centre galima taip,tada ir jus gaudinetumete
240.13(antram 80%)+300.16(pirmam 100%)+210.11(cia treciam seimos nariui 70%)=750.40 lt ir vaiko pinigai 52 ir 97.50 lt.
Papildyta:
QUOTE(ernestuutea @ 2012 09 22, 13:24)
beto gal as gauciau kazkokia lengvata i darzeli ta prasme greitesne eile?

Pirmumo teises jus neturesit,nes ja turi tik
"Pirmumo teisė suteikiama vaikams iš šeimų, kuriose auga trys ir daugiau vaikų, taip pat vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų arba jei vienas iš tėvų darbingas tik 40 proc.

Pirmumo teise darželiuose galės pasinaudoti ir tie vaikai, kurių brolis arba sesuo lanko tą patį darželį, arba darželio darbuotojų vaikai."
Atsakyti