Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto pirkimas UK

Sveikos merginos,
Matau kad pritilus temele bet gal kuri nors suteiksite informacijos. Ieškom mortgage-adviser Dagenham rajone, keletą nusižiūrėjom internete bet norėtųsi su rekomenduojam.
Rašykit į PM.
Ačiū blush2.gif
Atsakyti
Labas vakaras, tikiuosi gauti patarimą. Esam du 30meciai. UK aš 4 metai, MB metai. Daug dirbam, jog pasitaupyt pinigų būstui isigyti. Dirbam su normalias kontraktais. Klausimas kaip elgtis ir aš išvis įmanoma gauti paskola būstui lt. Kur reikia kreiptis i lt ar UK bankus. Suma butu 30-40 tūkst. Uzveskite ant kelio prašau. Esam įsitikinę, jog nenorim gyventi UK, bent jau tikrai ne Londone.
Atsakyti
QUOTE(jotali @ 2015 03 22, 22:37)
Labas vakaras, tikiuosi gauti patarimą. Esam du 30meciai. UK aš 4 metai, MB metai. Daug dirbam, jog pasitaupyt pinigų būstui isigyti. Dirbam su normalias kontraktais. Klausimas kaip elgtis ir aš išvis įmanoma gauti paskola būstui lt. Kur reikia kreiptis i lt ar UK bankus. Suma butu 30-40 tūkst. Uzveskite ant kelio prašau. Esam įsitikinę, jog nenorim gyventi UK, bent jau tikrai ne Londone.

Labai sunku ir reta gauti paskola bustuj ne toje salyje, kurioje yra bustas, nes kai pasiemi paskola tuo paciu "uzstatai" ta nama - jei nemokesi paskolos imoku is taves nuosavybe bankas atims. tas yra jiems kaip apsauga skolinant pinigus. O kokiam anglijos bankui atemus is taves nama lietuvoj, jie nezinotu ka su juo jiems veikti, todel nuspres, kad jiems neapsimoka skolint tau pinigu smile.gif Taigi kai perkami tarkim atostogu namai prancuzijoj ar ispanijoj, tai paskola imama toje salyje.

Lengviau butu gaut paskola lietuvoj, kol dar dirbat anglijoj, su jusu anglijos algom. Galetumet sakyt kad grizt kol kas neplanuojat (kad garantuotumet bankui, kad dar kuri laika uzdirbsite tokias algas kaip dabar uzdirbate) ir sakyt kad nuosavybe yra tiesiog jusu investicija i ateiti. O is vis protingiausia butu paskola pasiimt kai jau grisit i lietuva, ten rasit darbus, ir tikrai zinosit, kad galite moket banko imokas. g.gif

Kitas variantas labai taupyt ir tokia suma sutaupyt per kokius 2 metus ir tada grizt ir nusipirkt busta be paskolos. Imanoma, jei ne uz minimuma dirbate, ir galite visiskai neislaidaut, gyvent pigiam buste ir panasiai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aiste1125 @ 2015 03 23, 01:30)
Imanoma, jei ne uz minimuma dirbate, ir galite visiskai neislaidaut, gyvent pigiam buste ir panasiai. 4u.gif

Ačiū už nuomone ir patarimus. Nebuvau tikra, jog dirbant UK Lt bankai gali suteikti paskola. Todėl manau laikysimes plano taupyti ir dar cia pagyventi kokius metelius ar pora, o gal tris, nes maža džiaugsmo uzsikrauti didele paskola. Uždirbami daugiau nei minimumą, labai savęs nekankinam, bet atsidėti išeina.
Atsakyti
QUOTE(jotali @ 2015 03 23, 22:13)
Ačiū už nuomone ir patarimus. Nebuvau tikra, jog dirbant UK Lt bankai gali suteikti paskola. Todėl manau laikysimes plano taupyti ir dar cia pagyventi kokius metelius ar pora, o gal tris, nes maža džiaugsmo uzsikrauti didele paskola. Uždirbami daugiau nei minimumą, labai savęs nekankinam, bet atsidėti išeina.

Mes irgi taupem, kuo daugiau buvo saskaitoj, tuo didesne paskata buvo buvo dar taupiau gyvent, irgi nekankinant saves, taupymas gyvenimo stilium tapt gali. Mes per mazdaug tris metus dviese susitaupem apie £30k, jei butu labai spaude, tau butume galeje ir greiciau sutaupyt. Taigi tikrai imanoma. SEkmes jums drinks_cheers.gif (beje, as nesigiriu, kad kam nepasirodytu, tik noriu ikvept)
Atsakyti
Ačiū smagu, kad Jums pavyko. Tikiuosi ir mes sugebesim pasitaupyt.
Atsakyti
QUOTE(jotali @ 2015 03 24, 19:41)
Ačiū smagu, kad Jums pavyko. Tikiuosi ir mes sugebesim pasitaupyt.

Tikrai sugebesit thumbup.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
Temute apmirusi,bet tikiuosi,kad kas nores gales pagelbeti.
Ketinam imti sharetobuy . Turim reikiama suma is banko,visus dokumentus. Susiradom ir nama. jis yra leasehold. Ir kas svarbiausia telike tik 83 metai. Tai vat dabar ir galvojam,kad neapsimoka jo pirkt,nes kiek ziurejau,tai tuos metus leasehold gali''padidint''po 2 isgyventu metu. Ale vat visa beda,kad baisusine suma unsure.gif Ar as teisi? Gal kas su tom susidure???
Atsakyti
QUOTE(viva 37 @ 2015 04 30, 07:35)
Labas 4u.gif
Temute apmirusi,bet tikiuosi,kad kas nores gales pagelbeti.
Ketinam imti sharetobuy . Turim reikiama suma is banko,visus dokumentus. Susiradom ir nama. jis yra leasehold. Ir kas svarbiausia telike tik 83 metai. Tai vat dabar ir galvojam,kad neapsimoka jo pirkt,nes kiek ziurejau,tai tuos metus leasehold gali''padidint''po 2 isgyventu metu. Ale vat visa beda,kad baisusine suma unsure.gif  Ar as teisi? Gal kas su tom susidure???

mano viena drauge mokejo 12 tukstanciu svaru uz pratesima, parduodama nama, nes nefali parduot jei maziau nei tam tikras skaicius metu like gal 75, nepamenu. Tai daug kas stengias parduot iki tol, kad nereiktu patiems moket. manau panasios kainos tu leasehold, jei iki tol sutaupysit tiek ir jei labai patinka butas tai verta pirkt. Bet jei yra sancu kazkur rast freehold, tai aisku daug smagiau savo zeme turet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aiste1125 @ 2015 04 30, 07:05)
mano viena drauge mokejo 12 tukstanciu svaru uz pratesima, parduodama nama, nes nefali parduot jei maziau nei tam tikras skaicius metu like gal 75, nepamenu. Tai daug kas stengias parduot iki tol, kad nereiktu patiems moket. manau panasios kainos tu leasehold, jei iki tol sutaupysit tiek ir jei labai patinka butas tai verta pirkt. Bet jei yra sancu kazkur rast freehold, tai aisku daug smagiau savo zeme turet smile.gif

Parduoti galima bet kada, bet jei maziau nei 70 metu lease'o like, tai ne visi bankai skolins tokiam pirkiniui. Lease'o pratesimo mokestis gali buti bet kox. Londone jie daznai buna brangesni. Taip pat nepamirskite , kad pora tukstanciu gali kainuoti advokatu, kurie tvarkys ta pratesima.
Atsakyti
Laba 4u.gif
as pas jus su klausimu.
mes planuojam pirkti nama Siaures Airijoje. Norim imti viena nesuremontuota ir susitvarkyti pagal savo poreikius. Matau kartais gatvese, kurios man patinka, namus kurie yra apleisti, bet ne pardavime (nera jokios agenturos iskabos). Klausimas, kaip man susisiekti su to namo savininku ,kad galeciau tiesiai jo paklausti ar parduotu? Kur man kreiptis, kad suzinociau jo kontaktus? Ar tai imanoma? Gal tai nepriimta UK?

Aciu uz patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzula @ 2015 05 06, 10:19)
Laba  4u.gif
as pas jus su klausimu.
mes planuojam pirkti nama Siaures Airijoje. Norim imti viena nesuremontuota ir susitvarkyti pagal savo poreikius. Matau kartais gatvese, kurios man patinka, namus kurie yra apleisti, bet ne pardavime (nera jokios agenturos iskabos). Klausimas, kaip man susisiekti su to namo savininku ,kad galeciau tiesiai jo paklausti ar parduotu? Kur man kreiptis, kad suzinociau jo kontaktus? Ar tai imanoma? Gal tai nepriimta UK?

Aciu uz patarimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Gal ir nepriimtina, bet pabandyt tai galit smile.gif

As tai pasibelsciau pas kaimynus pasiklaust, ir/arba issiusciau laiska pastu su uzklausimu, nes yra tokie dalykai kaip council tax kuri turetu moket ir apleistiems namams, tai gal nuo karto susirenka laiskus. Siusciau pastu, nes kartais tiesios peradresuotas pastas per Royal mail buna (bent jau Anglijoj, nzn ar ir S. Airijoj tas pats).
Atsakyti