QUOTE(juozas 1 @ 2012 09 01, 17:31)
sveiki, kas gali patarti kasu 15a kudra, nustumde juodzemi 2,5m molio o toliau 3m zvyro, o toliau pilkas molis, ka daryti jei zvyro neiskasiu juk vandens lygis bus mazas vanduo pabeks per zvyra, gal kas patars?
Sveiki,
Tai kuo viskas pas jus baigėsi su tuo kūdriuku ir senkančiais šuliniais? Papasakokit
Papildyta:
QUOTE(liagusska @ 2012 09 09, 16:54)
Aš domėjausi Trakų rajone kiek kainuos prūdo kasimas, tai Vilniečiai paskaičiavo 800 lt už arą + 300 lt tecnikos atvežimas, bet žadėjo, kad išlygintas, su gražiais šlaitais bus.
Papildyta:
Vienas traktorininkas mums patarė prūdą kasti žiemą, nes atseit technika pigesnė, bei kasėjai mažai darbo turi, beto šlapiose vietose technika negrimz, dėl įšalo. Tai su vyru nusprendėm laukt žiemos, kad sužinot kainas, nes paklausus kiek kainuos žiemą, keistai visi nutyli.
kadangi mūsų žemės sklypas gan didelis, bet didžioji dalis, apie pusė ploto melioruota, sklypo plotas 7 h, beto nera lygus sklypas, tai nusprendėm panaudot tas pačias iškasenas sklypo pakėlimui, bei su buldozeriu mums išlygins, bent jau tikiuos už mažesnę kainą, be to pasiskaičiavom kiek apytiksliai gausim iškasenu, jei prūdas 20x40 , tai apie 8 arus, apie 1000 kubų iškasenų, aro kaina 800 + 300 lt atvežimas 6700 lt gaunasi, buldozerio valanda apie 110 lt, tai įsivaizduoju jam darbo tai porai dienų bus 110x8x2 viso 1760 lt + maža kam dar koki 1500 reik užsimest, gi nevisada viskas sklandžiai vyksta , viso gaunas apie 10000 lt, daug, bet pradėjom su vyru iš kitos pusės skaičiuo, sklypo sukelimui mums vistiek reikes žvyro, ar smėlio, vieno kubo kaina be atvežimo 10 lt+ atvežimas, tiksliai dar nežinau kiek, tai va turim 1000 kubų x 10 lt lygu 10000 lt.
kaip manot, ar gerai paskaičiavom?
Sveiki,
Įdomi ta jūsų matematika

Hidrobiologai, tokie, kaip aš, tų kubų kiek daugiau suskaičiuoja: 8 arai = 800 m2; vidutinis gylis >2.5 m; kubatūra = 2000 m3. Nebent tie 800-litiniai kasėjai, siūlydami iš pirmo žvilgsnio mažą kainą iš karto bando klientą išdurti su kūdros gyliu
Planuodami 10000 Lt 10 arų kūdrai jau gaunate 1250 Lt už arą, o už tiek šiandieną jau beveik kasa ir mano šaunieji "Bebriukai"
Beje, visi kasėjai "keistai nutyli" kasimo kainas ateities sandoriams. Kai kuras brangsta po 50 ct per mėnesį, retas mąstantis kasėjas šiandieną gali atsakingai pasakyti žieminio kasimo kainą
Papildyta:
QUOTE(Vilnoja @ 2012 09 10, 11:08)
liaguskos situacija panaši i mūsų

nusipirkom sklypuką trakų rajone (6,3h) , taip pat planuojam kasti tvenkinuką ir iškasenas panaudoti sklypo lyginimui..nes greičiausiai, kad teks kai kurias kalvotas vieteles sulygint. Dar neskaičiavom kiek tas "malonumas" kainuos..bet dėl prūdo kasimo kreipsimės į p. Aušrį..nerizikuosim su kitais kasėjais

nesinori mokėt du kartus
Tik mūsų situacijoje dar neišku kur bus prūdelis..Pirma planuosime vanden - tada namus
Liaguska - gal netyčia kur kaimynės būsim? mes užilgių kaime įsikūrinėsim, netoli Margio karjero. O kur Jūs?
Va tokie klientai man patinka - dar manęs nematė, bet jau "subrendę"

... ir dar retriverius augina
Beje, Trakų r. turim keletą mūsų sukurtų kūdrų pavyzdėlių - galėsite gyvai įvertinti darbų kokybę
Sėkmės!
Aušrys