Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio kasimas 3

QUOTE(liagusska @ 2013 10 25, 23:54)
Nuotraukų tiesiogiai nedėkit, nes bus kaip man - ištampė visą puslapį, nebent prieš tai sumažinkite jas. O kaina 900 lt neperdidelė? aš dabar radau kurmiukus, kurie žadėjo pagilinti ir padidinti mano prūdelį už 600lt, prieš tai kasė už tą pačią kainą, bet nepasiekė pakankamo gilio, o sakė- jo jo- čia yra 4 metrai, kol patys nepradėjom prūde plaukioti, tol nesužinojom, jog apmovė.

del kainos pati ir atsaket - uz pigiai pigiai ir padare, beto duodu kaika nukirst kad ir iskasto grunto nesutvarke, ir dar - kuo didesnis prudas tuo brangiau, nes vienu permetimu neisena kast - zemes reikia arba vezt ar permetinet.
O del fotkiu dejimo, tai aplamai pageidautina jas mazint kai dedi i ineta ir netik sitam forume. Dekit kokius taip 800x600, ar mazesnes, tada nieks ir neissitampys. Siaip tai ir SM seiminkai galetu savo kieme pasitvarkyt ir automatiskai mazint per dideles fotkes.
Atsakyti
39 arai, cia virsutinio krasto, vandens per sia savaite 45 cm prisirinko thumbup.gif Kaip bus su vandens virsum nezinau, bet kaimyno- salia tai nuo virsaus tik per kokia 20 cm paseda vasara... . tikiuosi ir manasis nelabai ka skirsis.
Atsakyti
39 arai, cia virsutinio krasto, vandens per sia savaite 45 cm prisirinko thumbup.gif Kaip bus su vandens virsum nezinau, bet kaimyno- salia tai nuo virsaus tik per kokia 20 cm paseda vasara... . tikiuosi ir manasis nelabai ka skirsis.
Na kaina, as manau, tai teisinga. Man visa juodzemi issaugojo, kurio nepyle atgal ant pylimu. i ta pacia kaina dar ir sklypa, kur bus namas ir pirtis, sukele ( apie 10a). Dabar turiu apie 1000 kubiniu metru juodzemio kuris kol kas ilsisi salimais. Siaip tik prudo iskasima jie butu padare uz 600 lt/a, bet ka tuomet daryti su tom kruvomis? o dabar duformavo puiku landsafta ir tikiuosi sugebesiu susiformuoti kokia trejeta golfo lauko aiksteliu/skyliu. cia dar viena is savjoniu ax.gif Siaip pylimus dariau kaip naturalias kalvas ir vaizdas gavosi tikrai nerealus. pavasari pazystamas ukininkas suleksciuos ir suakes visa pakrante, toliau uzsisesiu zole visa plota. kaip ir visi planai, kol kas.
Tiesa, kas patartu- kuo apseti pacia kranto linija? (kur sieksis su vandeniu) Nes kokia pora metru noretusi tureti zolyna su stipriomis saknimis.
Siaip foto reportaza padarysiu kada veliau, nes paskutiniu metu namus matau tik savaitgaliais. doh.gif
Neleido redaguoti virsutines zinutes, tai siek tiek pasikartojau...
Atsakyti
QUOTE(Nemas @ 2013 10 26, 22:36)
39 arai, cia virsutinio krasto, vandens per sia savaite 45 cm prisirinko thumbup.gif  Kaip bus su vandens virsum nezinau, bet kaimyno- salia tai nuo virsaus tik per kokia 20 cm paseda vasara... . tikiuosi ir manasis nelabai ka  skirsis.
  Na kaina, as manau, tai teisinga. Man visa juodzemi issaugojo, kurio nepyle atgal ant pylimu. i ta pacia kaina dar ir sklypa, kur bus namas ir pirtis, sukele ( apie 10a). Dabar turiu apie 1000 kubiniu metru juodzemio kuris kol kas ilsisi salimais. Siaip tik prudo iskasima jie butu padare uz 600 lt/a, bet ka tuomet daryti su tom kruvomis? o dabar duformavo puiku landsafta ir tikiuosi sugebesiu susiformuoti kokia trejeta golfo lauko aiksteliu/skyliu. cia dar viena is savjoniu  ax.gif Siaip pylimus dariau kaip naturalias kalvas ir vaizdas gavosi tikrai nerealus. pavasari pazystamas ukininkas suleksciuos ir suakes visa pakrante, toliau uzsisesiu zole visa plota. kaip ir visi planai, kol kas.
  Tiesa, kas patartu- kuo apseti pacia kranto linija? (kur sieksis su vandeniu) Nes kokia pora metru noretusi tureti zolyna su stipriomis saknimis.
  Siaip foto reportaza padarysiu kada veliau, nes  paskutiniu metu namus matau tik savaitgaliais. doh.gif
  Neleido redaguoti virsutines zinutes, tai siek tiek pasikartojau...

o xulia juodzemio ant kalvu nepaskleidei, tai dabar plikas molis ten liko?
Atsakyti
Aš irgi norėjau paklausti kokiu daiktu geriausia būtų tvirtinti krantus, nes jau dabar matosi ryški erozija po lietaus, o vanduo nesikaupia kosminiu greičiu, tai dar spėtume iki žiemos padaryti. Skaitinėjau apie natūralų pluoštą, bet jo gyvybingumas toks trumpas atrodo iki 5m, bet kaina priimtina, o plastiko pluoštas tai patvaresnis man atrodo, bet kai kvadratas 17lt, tai baisu pasidarė, dėl geotekstilės nesuprantu, nes aiškina, kad ji dugno tvenkinio padengimui, bet tai tada suprantu, kad ji kraštams tvirtinti netinka, nes niekas natūraliai neaugs ant jos, o ji žemės irgi neprilaikys, nors jos kaina panaši, kaip natūralaus pluošto, bet dar tada neaišku, jei ją imti, kokio svorio rekomenduojama?
Atsakyti
QUOTE(hagness @ 2013 10 28, 19:26)
Aš irgi norėjau paklausti kokiu daiktu geriausia būtų tvirtinti krantus, nes jau dabar matosi ryški erozija po lietaus, o vanduo nesikaupia kosminiu greičiu, tai dar spėtume iki žiemos padaryti. Skaitinėjau apie natūralų pluoštą, bet jo gyvybingumas toks trumpas atrodo iki 5m, bet kaina priimtina, o plastiko pluoštas tai patvaresnis man atrodo, bet kai kvadratas 17lt, tai baisu pasidarė, dėl geotekstilės nesuprantu, nes aiškina, kad ji dugno tvenkinio padengimui, bet tai tada suprantu, kad ji kraštams tvirtinti netinka, nes niekas natūraliai neaugs ant jos, o ji žemės irgi neprilaikys, nors jos kaina panaši, kaip natūralaus pluošto, bet dar tada neaišku, jei ją imti, kokio svorio rekomenduojama?

is savo nedideles patirties galiu pasakyt, kad vandeniui, jei jis jau susikaupe, nubegt niekaip nesutrukdysi, prasigraus jis pro ar po bet kuo. Taigi reik rupintis, kad jis begtu ten ir pro ten, kur tau labiausiai tinka. Jei paklosi ant slaitu demblius, vanduo griausis po jais, bet visvien begs zemyn, o ne aukstyn smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 29 spalio 2013 - 10:26
QUOTE(madwifi @ 2013 10 28, 11:43)
o xulia juodzemio ant kalvu nepaskleidei, tai dabar plikas molis ten liko?

Na Juodzemi tai paskleidziau, visur kur tik reikejo, bet matematika paprasta- prudas 39a, o dar atsidenge pylimu vieta, sklypas ir kelias. Juodzemio apie 30cm, o atgal dengem tik apie 10-15cm, va ir liko apie 1000kubu kurie db puikiausiai pudinasi salimais. ax.gif
Atsakyti
pas mus prūdas lipa per kraštus, nes darant namo pamatus biurokratai nepastebėjo mažo melioracinio rinktuvoko, o mes jį radom... doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2013 11 01, 18:01)
pas mus prūdas lipa per kraštus, nes darant namo pamatus biurokratai nepastebėjo mažo melioracinio rinktuvoko, o mes jį radom... doh.gif  doh.gif

Na sprendimai tai but, manau, tokie: brangesnis- padaryti melioracini apejima. Pigesnis- deti vamzdi, norimam lygyje ir daryti nuvedima, jei yra kur... g.gif
Atsakyti
visiškai šalia eina drenažinis rinktuvas 16 cm. diametro, mąstome į jį ir pajungti, teiravomės pas melioratorius-leidimą davę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2013 11 03, 21:24)
visiškai šalia eina drenažinis rinktuvas 16 cm. diametro, mąstome į jį ir pajungti, teiravomės pas melioratorius-leidimą davę smile.gif

Tuomet brangus sprendimas tampa nebrangiu-idealiu sprendimu. thumbup.gif
Atsakyti
tada viskas pagal mano planą smile.gif

kaip vienuolį nedidelį isirengti, kai tvenkinys pilnas vandens ir nėra galimybės jo viso paleisti? Gal kas kokį brėžinuką ar ką turit?
Atsakyti