QUOTE(juozas 1 @ 2012 10 29, 18:49)
viena buvau siandien pasikvietes kad pataisytu slaitus sako, kad as cia nieko blogo nematau

ausrai juk slaitus tvarkyti reikia nuo vandens pavirsiaus o ne nuo pat dugno? o kai paguldys krantus tai vel atsivers zvyras, tai mano galva ta zvyra reiketu nukabinti ir prideti molio ar as klystu?
Sveiki,
Velniškai sunku kažką protingai ir ATSAKINGAI patarti labai konkretaus už kelių šimtų kilometrų telkšančio jūsų kūdriuko tvarkymo klausimais, kai pro ofiso langą žiūriu į apsiblaususią Žirmūnų panoramą, palengva pradėjusį tirpti pirmąjį sniegą, kelis geltonų lapų dar nenumetusius beržus ir t.t.... Be to net neįsivaizduoju JŪSŲ kūdros ir aplinkos tvarkymo KONCEPCIJOS, vietovės, sodybos ir pan...
Vienas Merfio dėsnių sako: jei situacija bloga, visos skubotos pastangos ją pataisyti tik dar labiau pakenkia. Gal tikrai palaukim pavasario, žinosim realų kūdros vandens lygį, o tada mąstysim ką daryti.
Kitas variantas (pigesnis) - tvarkytis dabar. Nežinau, kodėl man nepatinka tie jūsų pylimai (savo sodyboje pagal galimybes tokių tikrai nedaryčiau) - gal įmanoma juos kaip nors perstumdyti, suformuoti kokį nors įdomesnį reljefą ir pan.?

Šlaitai, kaip rašiau, gal ir nėra patys baisiausi Marijos žemėje (ūsuotas dėdė Kazymyžas Vilniaus rajone sutveria ir baisesnių

), tačiau JŪSŲ PAČIŲ LABUI siūlyčiau juos šiek tiek paguldyti. Reikiamas šlaitų statumas labai priklauso nuo vandens lygio (kurio kol kas kaip ir nežinome).... Jei tokie šlaitai "pasislėps" po vandeniu - pusė bėdos, jei liks virš vandens - vargsite su žolės sėjimu, šienavimu, neprieisite prie vandens ten, kur panorėję - šis faktorius, mano galva, yra viena pagrindinių gerai sodyboje "įsipaišančios" kūdros įrengimo sąlygų.
Nežinau, gal per daug suku jums galvą, gal visa tai, kas įrengta tobulai atitinka jūsų skonį, atliktų darbų vertė gerokai viršija investicijas ir visi labai patenkinti, tačiau aš kiekvienoje "baloje" stengiuosi sukurti nedidutį EŽERĖLĮ, todėl mano reikalavimai kūdros duburio ir jos apylinkių reljefo formavimui gerokai aukštesni
Sėkmės!
Aušrys