Nerandu temos apie dumplainius.Panašūs į pomidorus kažkuo. Gal kas ką žinote kur panaudoti žemuoginius dumplainius?Ar tik su pomidorais konservuoti?
QUOTE(alincikita @ 2009 08 23, 22:18)
gal kas dare pomidoru sultys ziemai? pasidalinkit patirtmi
jau padariau as tas sultys ,sumaliau pomidorus su blenderiu,po to per seteli ir paviriau pora minuciu dejau tik druskos ir dabar man iskyla klausimas kaip stoves per ziema laikiti saldytuve ar galima nesti i rusi
QUOTE(alincikita @ 2009 08 23, 22:18)
gal kas dare pomidoru sultys ziemai? pasidalinkit patirtmi
dariau praeitais metais, buvo pirmas kartas, gavosi kuo puikiausiai, o darau visiskai paprastai, sudedu i puoda nuplautus pomidorus ir verdu ilgai, kol jie ištyšta, kai jau buna košė, tada juos per sieteli išspaudžiu, vel dedu kol užvirs ir druskos pagal skoni ir i stiklainius, gaunasi niam niam kaip skanu
QUOTE(alincikita @ 2009 08 25, 12:39)
jau padariau as tas sultys ,sumaliau pomidorus su blenderiu,po to per seteli ir paviriau pora minuciu dejau tik druskos ir dabar man iskyla klausimas kaip stoves per ziema laikiti saldytuve ar galima nesti i rusi
Na manau su druska sultys turetu stoveti ir rusyje,tik kuo tamsesneme kampe.
QUOTE(AveM @ 2009 08 26, 17:37)
Na manau su druska sultys turetu stoveti ir rusyje,tik kuo tamsesneme kampe.
o kodėl tamseme kampe?
O jei pomidorai kažkie įtrūkę, ar nieko juos konservuot ? Nesutyž paskui visai ?
QUOTE(IngridaB @ 2009 08 24, 21:02)
Nerandu temos apie dumplainius.Panašūs į pomidorus kažkuo. Gal kas ką žinote kur panaudoti žemuoginius dumplainius?Ar tik su pomidorais konservuoti?
Turiu apie dumplainius tik tokius receptukus, bet pati negaminau...
Marinuoti dumplainiai
Nuo vaisių nuimame taureles, nuplauname ir sudedame į stiklainius. Į litro talpos stiklainį dedame 4 gvazdikėlius, 2-3 pipirus, 1-2 lauro lapelius ir užpilame karštu marinatu.
Marinatui pagaminti imame 1 l vandens, 2 valgomuosius šaukštus acto, 100 g cukraus, 1 valgomąjį šaukštą druskos.
Užpylę karštu marinatu, stiklainius uždengiame dangteliais ir 10 min. pasterizuojame. Paskui stiklainius hermetiškai uždarome ir atvėsiname.
Rauginti dumplainiai
Nuimame nuo vaisių taureles, nuplauname, sudedame į indą (molinį ar emaliuotą) ir užpilame pagamintu skysčiu. Tam imamas litras vandens, 15-20 g druskos, 20-25 g cukraus. Indo viršų uždengiame, lengvai prispaudžiant. Indas paliekamas kambario temperatūroje 2 dienas, vėliau išnešamas į šaltą rūsį. Po mėnesio dumplainių vaisius galima vartoti.
Ačiū labai Silsta. Niekur neradau receptų dumplainiams,šiandien pirmą pamėginsiu.
QUOTE(satanele @ 2009 08 20, 10:19)
Aha vieni su kaina
QUOTE(satanele @ 2009 08 27, 20:33)
ne ten ne kaina ,o užrašas
o ten užrašyta : AGURKAI
QUOTE(satanele @ 2009 08 27, 20:33)
ne ten ne kaina ,o užrašas
gi traukiu per dantį