Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(AveM @ 2009 08 11, 09:14)
Priezasties nezinau,bet pamelynuoja cesnako skilteles ir pas mane pomidoruose.Bet nuo to nieko blogo neivyko.



QUOTE(elfė @ 2009 08 11, 10:26)
Nieko nebus, man kartais taip nutinka, kai labai šviežius česnakus sudedu. Česnakų pamėlynavimas jokio poveikio nedaro, tik estetiškai nekaip atrodo  blush2.gif

Ačiū jums labai , nuraminot 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2009 08 11, 09:26)
Nieko nebus, man kartais taip nutinka, kai labai šviežius česnakus sudedu. Česnakų pamėlynavimas jokio poveikio nedaro, tik estetiškai nekaip atrodo  blush2.gif

o aš jau buvau nusigandus, kaip čia užvakavau, kai vakar pamėlusį česnaką pamačiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Mėlynuoja ir pas mane ax.gif bet skonis nuo to nesikeičia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2009 08 11, 08:26)
Nieko nebus, man kartais taip nutinka, kai labai šviežius česnakus sudedu. Česnakų pamėlynavimas jokio poveikio nedaro, tik estetiškai nekaip atrodo  blush2.gif

kaip idomiai dar neteko matyt pamelusiu. g.gif
Atsakyti
Sveikos,

del to cesnako, kazkur skaiciau (ir berods cia SM parasyta buvo), cesnako melynavima lemia jo rusis, pvz. pas jus gali buti zieminis cesnakas, todel jis pasidare melynas mirksiukas.gif Ir itakos, tai tikrai jokios neturi.
Atsakyti
Sveikutes, pradzioj dekui uz saunius receptus. O del pamelusio cesnako, tai manau kad nieko nebus, pas mane irgi kai kuriais metais pamelsta ir agurkuose ir pomidoruose, bet niekas nesikeicia nuo to 4u.gif
Atsakyti
Cesnake esantys tam tikri baltymai reaguoja i rugsti, to pasekoje susidaro junginiai, kurie ir nadazo cesnakeli melynai, taip pat gali nusidazyti i raudonuma arba zaliai (priklausomai kokios salygos ir kokie junginukai susidaro) Sveikatai nepavojingi wink.gif
Atsakyti
Man labai patinka pomidorai savo sultyse,bet siemet neturiu tiek pomidoru,jog galeciau juos marinuoti sultyse.
Atsakyti
Vakar dariau pomidorus pagal tokį receptą (nepykit, jei kartojuosi):
1,5 ltr. vandens
3 šaukštai druskos
5 šaukštai cukraus
8 šaukštai acto
Į stiklainius dėjau svogūnų (nemažai prikišau į tarpus), česnako, krapų, petražolių, lauro lapų, gvazdikėlių, kvep. ir juodųjų pipirų. Marinatas gavosi super skanus, bent jau atitiko mano skonį clap_1.gif Tokiu pačiu marinatu bandysiu ir agurkus marinuot. Pomidorus su visais kt. priedais sudėjau į stiklainius, užpyliau verdančiu marinatu ir palaikiau apie pusvalandį, tada nupyliau, vėl užvirinau ir jau užsukau dangteliais. Per naktį laikiau šiltai apklotus. Pomidorus subadžiau dantų pagaliuku, tai nesutrūko smile.gif
Atsakyti
Ismeginsiu tavo recepteli,bet kolkas tik agurkams,o gal jau pora stiklainiuku ir pomidoru uzdarysiu.
Atsakyti
QUOTE(*tiute* @ 2009 08 14, 14:05)
Cesnake esantys tam tikri baltymai reaguoja i rugsti, to pasekoje susidaro junginiai, kurie ir nadazo cesnakeli melynai, taip pat gali nusidazyti i raudonuma arba zaliai (priklausomai kokios salygos ir kokie junginukai susidaro)  Sveikatai nepavojingi wink.gif

Aš,čia dėl česnakų mėlynavimo.
Mėgstu labai česnakus aš juos dedu ,kur tik galima dėti,bet man vienais metais taip pat pamėlynavo.
Aš,manau,kad tai priklauso,nuo augintojo,kaip česnakai yra užauginti.
Jeigu,jie yra prisotinti chemikalais{ta prasme trąšomis},tuomet ir mėlynuoja,gaunasi rekcija su rūgštimi.
Čia mano tokia nuomonė.
Skaitau receptukus,ir noriu paklausti čia rašančių,jūs visos dedate vasarinius česnakus konservuodamos?

Atsakyti
Nezinau kas cia kaltas,nes as dedu savo cesnakus,kurie tikrai be chemikalu ir buna,kad pamelynuoja.Vakuodama darzoves dedu vasarini cesnaka.Bet jei dar nebuna uzauges,tada dedu ziemini cesnaka,kurio turiu atsargai uzsiauginusi.
Atsakyti