Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Soul @ 2006 08 09, 16:27)
Aš kaip tik šiuo metu darau antrą tokių pomidorų partiją.

3l vandens
10 šaukštų su kaupu želatinos
4kg pomidorų
1kg svogūnų
3 šaukštai druskos
8 šaukštai cukraus
1 stiklinė (250ml) acto

Į puodą supilu 2,5l vandens, o kitame 0,5 litro išbrinkinu želatiną, o jei reikia ir truputį pakaitinu, kad ištirptų. Tą 2,5 litrus vandens užverdu, įmetu juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapų, cukrų, druską, actą, užverdu... Tada supilu tą išbrinkintą želatiną, vėl užverdu. Šį marinatą atšaldau (kadangi tingiu ilgai laukt, tai atšaldau tik truputį  blush2.gif ).
Supjaustytus pomidorus ir svogūnus sudedu į 0,5 l stiklainius, užpilu ant jų atvėsusį marinatą. Tada kišu stiklainius į šalto vandens puodą, ant dugno pastačius rankšluostuką ir pakaitinu nuo vandens užvirimo (tame puode) 15-20 min. Stiklainiuose temperatūra turi būti maždaug apie 60 laipsnių, bet neturiu termometro ir nekvaršinu sau galvos. Na ir užsuku dangteliais- galima paprastais užsukamais, galima ir su tais su aparatėliu.
Valgyti rekomenduojama min po 10 dienų, kad visas tas skonis į pomidorus ir svogūnus pereitų... O aišku skaniausia tai žiemos sulaukt 4u.gif

Tai cia krapai nesideda? bet skonio nepagadins kaip sakot jei idesiu,as megstu ta krapu prieskoniuka 4u.gif
Atsakyti
Gal katra žinot recepta ,pomidorai su svogūnais,be acto .Pernai dariau, nerealiai skanu .Žiopla recepto neušsirašiau .Baigiu visa interneta apverst ,nu niekur nerandu . ax.gif
Atsakyti
Kadangi pomidorai turi savo rugsties ,tai as manau darant su svogunais ar be ju ,tiesiog daryti marinata pagal skoni arba pagal koki nors recepta tik be rugsties
beja prisiminiau mama dare be acto ,tai jie tokie svelnus ,bet savotiskai skanus.
bandykit eksperementuoti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lunatike @ 2009 07 27, 14:40)
Gal katra žinot recepta ,pomidorai su svogūnais,be acto .Pernai dariau, nerealiai skanu .Žiopla recepto neušsirašiau .Baigiu visa interneta apverst ,nu niekur nerandu . ax.gif

Nu as tai pagal ta recepta kur auksciau yra dariau tik vietoi acto citrinos rugsteles dejau 4u.gif laaaabai skanu bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=GREK,2007 08 27, 13:00]
Aš darau pigesnį variantą - pomidorai tomate. Tik tomato reikia aštraus (Kėdainių ar kt).
Ir labai greita. Neturiu jokių receptų ir normų, viską darau pagal skonį, kad gautųsi saldžiarūgštis marinatas: į verdantį vandenį supilu tomatą, druską cukrų, pipirų žirnelius, lauro lapus, jei mažai rūgšties, tai pilu ir acto. Tada sudedu į tą patį puodą pomidorus,verdu kol sutrūkinėja odelė apie 5-7 min. Sudedu į stiklainius, užpilu skysčiu, kuriame virė pomidorai, kad juos apsemtų ir užsuku.
Patikrintas variantas, aš užaugau su šiais pomidorais ir pati darau. Bandykit thumbup.gif
Papildyta:

nerealus skonis situ pomidoru siemet vel tokius darysiu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

taip pat su obuoliu sultimis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
akys apraibo nuo receptu doh.gif doh.gif wub.gif

QUOTE(Gandi @ 2006 04 28, 16:12)
prasom  ax.gif

Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.

Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes

o jei acta keist i citrinos rugsti a? g.gif kiek tada reiketu det g.gif

QUOTE(d-oncek @ 2007 06 24, 20:59)
as darau marinata kaip agurkams,tik rugsties maziau dedu-1l vandens,1 valg saukstas druskos ir 1  cukraus,1 arb saukstelis citrinos rugsties,kvep.pipirai,lauro lap.Pomidorus i stiklainius,krapu,paprikos,jei turi ,uzpilu verdanciu marinatu,pastovi,kol praausta,nupilu,uzvirinu vel.Dar karta uzpilu ir iskart uzsuku.Statau ant dangtelio ir uzkloju ax.gif

thumbup.gif
Atsakyti
[quote=lunatike,2009 07 27, 15:40]
[/quote]

aš turiu be acto, bet čia troškinti, gaunasi toks ale padažas:
2kg pomidorų
1 kg svogūnų
0,5l aliejaus
druskos pagal skonį
Plaustytus svogūnus troškinam aliejuje, kol taps skaidrūs. Pomidorus nuplikinam, nulupam odelę, stambiai supjaustom, viską troškinam apie pusvalandį, tada į stiklainius ir uždarom.

[quote=adra,2009 08 03, 22:31]
Aš darau pigesnį variantą - pomidorai tomate. Tik tomato reikia aštraus (Kėdainių ar kt).
Ir labai greita. Neturiu jokių receptų ir normų, viską darau pagal skonį, kad gautųsi saldžiarūgštis marinatas: į verdantį vandenį supilu tomatą, druską cukrų, pipirų žirnelius, lauro lapus, jei mažai rūgšties, tai pilu ir acto. Tada sudedu į tą patį puodą pomidorus,verdu kol sutrūkinėja odelė apie 5-7 min. Sudedu į stiklainius, užpilu skysčiu, kuriame virė pomidorai, kad juos apsemtų ir užsuku.
Patikrintas variantas, aš užaugau su šiais pomidorais ir pati darau. Bandykit thumbup.gif
Papildyta:
nerealus skonis situ pomidoru siemet vel tokius darysiu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

[/quote]
Džiaugiuosi, kad patiko bigsmile.gif Man jie irgi skanūs, o darbo labai nedaug thumbup.gif

Kažkaip be ryšio gavosi, nesucitavo visai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GREK: 05 rugpjūčio 2009 - 14:01
Sveikos merginos blush2.gif , nusprendziau ir as pasidalinit savo zaliu pomidoru "sedevru" blush2.gif . Skonis - superinis, gaminu kasmet, ir suvalgomi buna pirmiausiai mano seimynos...
receptukas:
I 3 l talpos stiklainio dugną dedame: - 3-4 stambias skilteles česnako, 10 grūdelių juodųjų pipirų, 5 juojųjų serbentų lapus, 3-4 vyšnių lapus, gabalėlį (apie 1cm ilgio ir 1cm pločio smile.gif ) krieno šaknies.
Ant šių prieskonių dedame nuplautus pomidorus, užverdame vandenį ir verdančiu užpilame pomidorus. Palaikome 15 min. tada vandenį nupilame į puodą, į jį dedame ant 1 gaminamo 3-litrio stiklainio 50g druskos, 50g cukraus, 50g acto, Užverdame, užpilame pomidorus ir laukiame žiemos mirksiukas.gif skanaus!
Atsakyti
[quote=adra,2009 08 03, 22:31]
Papildyta:

[/quote]
o tai kiek panasiai vandens reikia stiklainiui pomidoru padazo? na apytiksliai gal galite parasyti proporcijas, kiek pomidoru smile.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif
kai as konservuoju pomidorus tai ju odeles sutrukineja unsure.gif gal galima ka nors sugalvuoti kad taip neiviktu g.gif
Atsakyti
alincikita
Kad nesutrukinetu pomidoru odele , reikia kieikviena pomidora subedzioti mediniu dantu krapstuku. Ir tik tada deti i stiklaini.
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2009 08 05, 15:58)
o tai kiek panasiai vandens reikia stiklainiui pomidoru padazo? na apytiksliai gal galite parasyti proporcijas, kiek pomidoru  smile.gif

tiksliai tai neparašysiu, nes jau sakiau kad darau iš akies viską. Kai dėsi į puodą pomidorus, žiūrėk, kad būtų gerai apsemti, aš ir į stiklainius pilstau su daug skysčio, jis gi skanus labai, kaip sultys. Pomidorai susideda labai talpiai, nes paminkštėja kol apverda. Siūlau susirikiuot stiklainius ir tada dėstyt iš eilės į visus, taip supilstysi proporcingai ir skystį, o tik tada užsuksi visus iš karto.
Atsakyti