
Sakai gali nekas gautis,niu pabandysiu parasysiu
Ale juokas ima jau isivaizduoju fakela is sloviko .......

QUOTE(Agnieshkan @ 2009 08 19, 10:28)
Pasidalinsiu savo receptuku...
Pomidorai savo sultyse
Labai skanu ir be jokio acto
Pomidorus nublančiruojame, supjaustome mažesnius i 4, didesnius i daugiau daliu, dedame i 0,5L stiklainiukus, reikia daug prigrūsti, ir atsiranda skystimelio, prideti iki pat viršaus , tada ideti šauksteli arbatini cukraus ir šauksteli druskos, 5 juodi pipirai ir 2 kvapnieji. Viska dedame i puoda ir kaitiname 40-50 minuciu.(geriau ilgiau)
Man tikrai labai skanu, ir darbo nedaug.
Pomidorai savo sultyse
Labai skanu ir be jokio acto

Pomidorus nublančiruojame, supjaustome mažesnius i 4, didesnius i daugiau daliu, dedame i 0,5L stiklainiukus, reikia daug prigrūsti, ir atsiranda skystimelio, prideti iki pat viršaus , tada ideti šauksteli arbatini cukraus ir šauksteli druskos, 5 juodi pipirai ir 2 kvapnieji. Viska dedame i puoda ir kaitiname 40-50 minuciu.(geriau ilgiau)


Man tikrai labai skanu, ir darbo nedaug.
Aš irgi darau panašiai ,bet kiek kitaip-mažus pomidoriukus nuplikinam,nulupam odelę,talpiai sudedam į 1/2 ltr stiklainiukus.Aš nededu nei cukraus,nei druskos,nei prieskonių-būna beveik kaip švieži.Kaitinu nuo užvirimo apie 20 min-tikrai užtenka.Stiklainiukus dar palaikau po kaldra.Vienintelis minusas-reik laikyt vėsiai...nors...sandėliuke nė nebandžiau...

QUOTE(satanele @ 2009 08 20, 08:07)
O man pamokė viena,į stiklainį įstatyti žvakę,padeginti truputį išimti žvakę dėti pomidorus ir uždaryti ,išsilaiko šviežūs
,bet nenoriu žaiti su ugnimi 


Negirdėtas bei įdomus būdas


QUOTE(*Nerutė * @ 2009 08 19, 18:55)
dariau ir pagal šį receptą , marinatas gavosi aštrokas , na žiūrėsiu , kaip bus patys pomidorai 

O kokį kiekį pomidorų ėmėt

QUOTE(JURGIDAR @ 2009 08 19, 19:33)
zinokit koki idomu receptuka pas save radau
Jei norite svieziu pomidoru ziema tai sudekite raudonus prisirpusius dar kietokus pomidorus i 3l stiklaini Aisku nuplautus ir nusausintus., IR uzpilkite 2 valgomus saukstus spirito,padekite ir papurtykit sovika viskas viduje deks,ir kai baigs iskarto sandariai uzdaryti stiklaini.
Jei norite svieziu pomidoru ziema tai sudekite raudonus prisirpusius dar kietokus pomidorus i 3l stiklaini Aisku nuplautus ir nusausintus., IR uzpilkite 2 valgomus saukstus spirito,padekite ir papurtykit sovika viskas viduje deks,ir kai baigs iskarto sandariai uzdaryti stiklaini.
Ir gausis "kruvinoji Merė"


QUOTE(merga @ 2009 08 20, 17:01)
Iš tokio kiekio marinato užpyliau 7 stiklainius po 1.5l. o kiek ten kg. pomidorų tilpo tai net nežinau

QUOTE(metafora @ 2009 08 10, 20:36)
sakykit merginos, gal kas bandet konservuot kartu pomidorus su agurkais?
Koncervuoju ne tik pomidorus su agurkais,bet dar pridedu ir kalafijorų(žiedieniai kopūstai), ir patisoniukų,ir paprikų(nuo jų gaunasi pikantiško skonio agurkai)

Papildyta:
QUOTE(*Nerutė * @ 2009 08 20, 17:06)
Iš tokio kiekio marinato užpyliau 7 stiklainius po 1.5l. o kiek ten kg. pomidorų tilpo tai net nežinau 

supratau



QUOTE(AveM @ 2009 08 22, 11:27)
Ačiū,laukia dar viena partija,mestelčiau tau ,bet tikriausiai nieko nepadės

gal kas dare pomidoru sultys ziemai?
pasidalinkit patirtmi

